Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sınır kapısında 575 kg eroin

        Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan aldığı yükü yurt dışına götürmek için yola çıkan M.H'nin kullandığı 55 K 2001 çekici ve 55 K 2002 dorse plakalı tır, Hamzabeyli Sınır Kapısı girişinde, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince durduruldu.

        X-ray cihazı taramasında dorsenin bazı bölümlerinde yoğunluk tespit edilmesi üzerine araçta dedektör köpeği yardımıyla arama yapıldı.

        Dorsenin tabanında bin 90 paket halinde 575 kilogram eroin ele geçirildi.

        Tır sürücüsü M.H. gözaltına alındı.

        -SON YILLARDAKİ EN YÜKSEK MİKTAR-

        Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 575 kilogram eroin ele geçirerek, Kapıkule Sınır Kapısı'nda geçen yıl pizza kutuları içinde ele geçirilen 565 kilogram eroin rekorunu kırmış oldu.

        Edirne Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, 9 Şubat 2007 tarihinde dünya gümrüklerinde bir defada ele geçirilen en yüksek miktar olan 565 kilogram eroini pizza kutuları içinde bulmuştu. Ekibe Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen tarafından takdirname verilmişti.

        Edirne Valisi Mustafa Büyük, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nın çok işlek olmamasına rağmen büyük miktarda eroin ele geçirildiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ