Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İşte Van'ın ilk kadın kaymakamı FOTO GALERİ

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        Cemal AŞAN / VAN (CNA)

        “ÖNCELİK EĞİTİM VE İŞSİZLİK”

        Saray’ın en büyük sorunları olan eğitim ve işsizlik konularının çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Kaymakam Demirbaş, ilçede çocukları okullu yapabilmek için kapı kapı dolaşıldığını ifade ederek, “Buradaki insanlarımız çocuklarının bir an önce para kazanmasını istedikleri için okumalarına pek sıcak bakmıyorlar. Bunun mücadelesini veriyoruz.

        İnsanlarımızı da hor görmüyoruz, çünkü gerçekten zor durumdalar. İlçede işsizlik had safhada. Çünkü genç nüfus çok fazla. İş sahaları olmadığı için işsizlik ilçemizin en büyük korkulu rüyası haline gelmiş durumda” diye konuştu.

        ‘KAPIKÖY SINIR KAPISI AÇILSIN’

        İşsizliğe çözüm olması için Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması gerektiğini belirten Kaymakam Demirbaş, “İlçemizde ciddi anlamda bir işsizlik söz konusu. Genç nüfusun sayısı son derece fazla. Yanı başımızdaki Kapıköy Sınır Kapısı yenidne açılırsa ilçemizde ve hatta ilimizdeki işsizlik problemini en asgariye indireceğini düşünüyoruz. Kapının açık olduğu dönemde insanlar dükkan açmış, iş yapmış. Ancak kapı kapandıktan sonra insanlar kaçmış, işsiz kalmış. Bunun yanı sıra burada kazanan insan buraya yatırım yapmıyor, para Özalp veya Van’a kayıyor. Sınır kapısı ile ilgili çalışmalar var, umuyoruz ki bir an önce açılır ve insanlarımız bu işsizlik probleminden kurtulur” şeklinde konuştu.

        İlçedeki diğer önemli sorun olan eğitimle ilgili de özellikle öğretmenlerin bire bir ailelerle görüşüp çocuklarını okula göndermeleri konusunda ikna çalışması yaptıklarını belirten Demirbaş, “Maddi problemden dolayı çocuğunu okula gönderemeyen ailelere destek sağlıyoruz. Öte yandan YİBO’daki öğrencilerimizin ufkunu açmak için özellikle hemşehrileri olan doktor, avukat, gazeteci, öğretmen gibi meslek sahiplerini getirip bilgi vermelerini ve mesleklerini tanıtmalarını sağlayacağız. Bu şekilde öğrencilerimizin ufkunu açmayı planlıyoruz. Mesela benim yanıma bazen kız çocukları gelerek ‘nasıl kaymakam oldunuz’ diyor. Bu tür örnekler öğrencilerin okuma arzusunu tetikliyor” diye konuştu.

        ‘MESLEKTE KADIN OLMANIN AVANTAJI VAR’

        Kadın olmanın meslekte avantaj olduğunu kaydeden Demirbaş, “Mesleğe girerken şüphe duyabiliyorsunuz, ancak özellikle Doğu bölgesinde bayan olmanın çok büyük avantajları var. Çünkü burada kadınlar direkt olarak sorunlarını size sıkılmadan aktarabiliyorlar. Bu şekilde çözüm bulmak da çok daha kolay oluyor. Benim için doğuda görev yapmak son derece önemli. Burada görev yaptığımız için son derece mutluyuz.”

        MERAL DEMİRBAŞ KİMDİR?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ