Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Can güvenliğim için stada indim"

        Turkcell Süper Lig'de Bursaspor ile Beşiktaş arasında yapılan karşılaşma öncesi yamaç paraşütüyle Atatürk Stadı'na inen Türker Türkoğlu, ''Can güvenliğim için stada inmek zorunda kaldım'' dedi.

        Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde yaşayan Türker Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2000 yılından beri faal olarak yamaç paraşütçülüğüyle ilgilendiğini söyledi.

        Hafta sonları, 2005 yılında kurdukları takımdaki arkadaşlarıyla birlikte uçuş faaliyetlerinde bulunduklarını anlatan Türkoğlu, bu hafta da 12 arkadaşıyla Uludağ'dan yamaş paraşütüyle atladıklarını bildirdi.

        Türkoğlu, Atatürk Stadı'na iniş yapmak gibi bir planları olmadığını öne sürerek, ''Hedefimiz Paşa Çiftliği'ydi. Diğer arkadaşlarım hava muhafeti nedeniyle çeşitli bölgelere indiler. Benim biraz daha irtifam vardı. Ama stat çevresinden geçerken irtifamı kaybettim. Mecburi iniş yaptım. İnişimin sebebi irtifa kaybetmemdir'' diye konuştu.

        İnişini gerçekleştirdikten sonra gözaltına alındığını, daha sonra polis merkezine götürüldüğünü anlatan Türkoğlu, şunları kaydetti:

        ''Bir karmaşa yarattığım için polis merkezine götürdüler. Ama herhangi bir sıkıntı ve sorun olmadı. Sonuçta polislere durumu izah ettim. Hak verdiler, sağolsunlar çok da yardımcı oldular. Çok kısa bir zaman sonra bıraktılar. Maç başlamış olsaydı kesinlikle inmeyecektim. Kültürpark içindeki havuza inmeyi düşünmüştüm. Futbolla pek aram yok aslında. Bursa'da yaşadığım için Bursaspor taraftarıyım. Ama futbolla gerçekten aram yok.''

        ''AYAKLARIM YERE DEĞENE KADAR ÇOK KEYİFLİYDİ''

        Türkoğlu, ''Stada iniş anında ne düşündünüz?'' yönündeki soruya, şu yanıtı verdi:

        ''Ayaklarım yere değene kadar çok keyifliydi. Stadyumda inanılmaz bir coşku oldu. Islıklamalar, alkışlamalar. Tabii hoşuna gidiyor insanın. Yine söylüyorum, inmek istemezdim. İstemeyerek indim. Mecburiyetten, can güvenliğim için indim. Hakkımda 'Beşiktaşlı'nın hava harekatı' yönünde basında haberler çıktı. Bu gerçek değil. Ben can güvenliğim için stada inmek zorunda kaldım.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ