Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kar yağışı bugün başlıyor

        Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’ne göre, bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz sağanak yağışlı olacak. Yarın, kuzey, iç ve batı kesimleri çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey batısı ve Karadeniz sağanak yağışlı geçecek.

        ULUDAĞ'DA KAR BAŞLADI

        Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar yağışı başladı.

        AA muhabirinin Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, sabaha karşı başlayan yağışın ardından oteller bölgesinde kar kalınlığı 3 santimetreye ulaştı.

        Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının yarın sabaha kadar sürmesinin beklendiğini bildirdi.

        İL İL 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ. TIKLAYIN..

        -19 Kasım Çarşamba: Yurdun kuzey, iç ve batı kesimleri çok bulutlu; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey, batısı gök gürültülü sağanak yağışlı; diğer yerler parçalı bulutlu geçecek. Yağışların, Güney Ege ile Batı Akdeniz'de kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

        -20 Kasım Perşembe: Yurt geneli parçalı çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve kıyı Ege dışında tüm yurt yağışlı olacak. Yağışlar, yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

        -21 Kasım Cuma: Yurdun doğu kesimleri ile Ege parçalı çok bulutlu, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas çevreleri yağışlı geçecek. Yağışların yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

        -22 Kasım Cumartesi: Yurdun güney ve batı kesimleri çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu bölgesi yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı bulutlu olacak.

        -23 Kasım Pazar: Yurdun batı ve güney kesimleri çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Samsun ve Amasya çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı bulutlu geçecek.

        -24 Kasım Pazartesi: Yurt geneli parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu dışında tüm yurt yağmur ve sağanak yağışlı olacak.

        KARTALKAYA'DA KAR KALINLIĞI 8 CM OLDU

        Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da, kar kalınlığı 8 santimetreye ulaştı.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kartalkaya'da sabah saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 8 santimetreyi buldu.

        Kar yağışı, trafiği olumsuz etkiledi. Çok sayıda araç, kar ve buzlanma nedeniyle yolda kaldı. Araçları yolda kalan bazı sürücülere köylüler ve tatilciler yardım etti, kar lastiği olmayan sürücüler ise lastiklerine zincir taktı. Bazı araçlar da otellerin kar makineleri tarafından çekildi.

        Öte yandan, Kartalkaya'da bulunan Kartal Otel ile Grand Kartal Otel'in personeli, kar yağışının sevinciyle otelin önünde kar topu oynadı.

        Kartal Otel Ön Büro Müdürü Ahmet Demir, hafta sonuna kadar etkili kar yağışı beklediklerini ve Aralık ayının ilk haftasında sezonu açacaklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ