Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Gün yardımlaşma günü

        "Uluslararası İnsani Yardım Derneği Yardımeli", "Gün yardımlaşma ve kardeşlik günü" sloganıyla ramazan ayında 81 il ve 11 ülkede yardım faaliyetleri gerçekleştirecek. Kampanya çerçevesinde, ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapılacak, çocuklara bayramlık dağıtılacak. Yardımeli, yurtiçi ve yurtdışında toplam 25 bin yetim, öksüz ve muhtaç çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Yapılan yardımlarla bir fakirin sofrasını kurabilecek, muhtaç bir aileye kumanya ikram edebilecek, bir yetim veya bir öksüzün bayramlık giysisini alabilecek.

        Hayırseverler, zekât, fitre ve bağışlarını ulaştırabilecek. Bağış kapsamında giyim ve gıda yardımı da yapılabilecek. Yardım ulaştırılacak ülkeler arasında Sudan, Suriye, Bosna, Azerbaycan, Filistin, Nyanmar da bulunuyor.

        Kumanya kartları- Yardımeli, kumanya yerine, ihtiyaç sahiplerinin marketten diledikleri ürünü alabilmelerine imkan sağlayan "kumanya kartı" dağıtacak. Bu kart ile ihtiyaç sahiplerinin, Türkiye'de yaygın bir marketten, kendilerine gerekli olan ürünleri temin etmesine imkân sağlanmış olacak. Mağdur aile bu kartla, dilerse gıda ya da çocuğu için oyuncak alabilecek. Zaman sınırlaması olmayan ve limiti 60 TL olarak belirlenen kumanya paketleri, hayırsever bağışçıların bağışlarıyla alınarak muhtaçlara ulaştırılacak. SMS üzerinden de bağış yapılabilecek.

        Yardımeli ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilere de uzanıyor. Yardımeli Derneği Suriyeli mültecilere, kumanya paketleri, bayramlık elbise ve çeşitli ihtiyaçları doğrultusunda hediyeler verilmesine ön ayak olacak. Ayrıca Suriye okullarında okuyan, 4200 Suriyeli çocuğa bayramlık hediyeler dağıtılacak.

        Detaylı bilgi için: www.yardimeli.org.tr adresinden alınabilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ