Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Jiletli işkenceyle fuhuş!

        Yedi aydır çetenin elinde olan ve fuhuş yaptırılan genç kız yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

        Genç kız, vücudunda bir çok işkence izi olduğunu belirterek, kollarındaki jilet izlerini gösterirken, sürekli olarak yüzüne kezzap dökeriz tehdidiyle de karşı karşıya kaldığını söyledi. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekiplerinin aylardır süren araştırması sonucu, kadınlara zorla fuhuş yaptıran ve Konya'da da fuhuş şebekesi kuran Mersin Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan U.K'nin hayat kadınlığı yapan eşi aracılığıyla yönettiği fuhuş şebekesi Pazar günü sabah yapılan operasyonla çökertilmişti. Operasyon sonrasında yakalanan 7'si Rusya, Gürcistan, Ermenistan, Azerbeycan ve Moldovya uyruklu olmak üzere toplam 27 şüpheli sorgularının tamamlanmasının ardından Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrölünden geçirildi ve adliyeye sevk edildi.

        JİLETLİ İŞKENCE İLE FUHUŞ YAPTIRILDI

        Fuhuş şebekesinin cezaevindeki lideri U.K'nin Konya'da yapılanmaya gittiği sırada zorla zengin şahıslara gecelik 750 YTL'ye fuhuş yaptırdığı genç kadın A.B, şebekenin yakalanmasıyla kurtuldu. Polisin yaptığı baskından sonra kurtulan genç kadın şikayetçi olurken yaşadıklarını da anlattı. 21 yaşındaki A.B, "Bir iş yerinde sekreter olarak çalışırken, bir bayan arkadaşım beni U.K. ile tanıştırdı. Sürekli gelip giden U.K, benim aile desteğim olmadığı için evlenmek için bana ev kurdu. Yaklaşık 1 ay sonra evde bana işkence yapmaya ve erkeklere pazarlamaya başladı. Her gün dövüyor, kollarımı jiletle kesiyor ve o şekilde hayat kadınlığı yaptırıyordu. Yüzüm güzel olduğu için de sürekli olarak yüzüne kezzap atarım diye tehdit ediyordu. Bir gün yine eline bıçağı aldı ve bıçağı yüzüme doğru salladı, eğilince bıçak sırtıma geldi yaralandım, tedavi bile ettirmedi. Kaçmak için girişimlerim olmasına rağmen çözüm bulamadım. İş adamlarına beni gecelik 500, 750 ve bin YTL'ye satıyordu. Bazen 70-80 yaşlarındaki kişilere daha yüksek paralara gönderiyordu. Kendisi uyuşturucu kullanıyordu, beni de alıştırmak istedi, ben alışmadım ama alkol bağımlısı oldum. 7 ayım ölüm gibi geçti" dedi.

        Örgüt lideri U.K'nin jilet ve bıçakla yaptığı işkencelerle hayat kadınlığı yapmak zorunda kalan A.B'nin yanı sıra, aralarında doktor, avukat ve öğretmenlerin de bulunduğu 18 yabancı uyruklu kadının da ülkeye, "çocuk bakıcısı" olarak getirilerek pasaportlarına el koyulup fuhuş yaptırıldığı belirlenmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ