Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbullular, Dolmabahçe Sarayı’ndan Kuruçeşme’ye kadar pedal çevirdi

        GAZETE HABERTÜRK

        Beşiktşaş Belediyesi ve Istanbul Üniversitesi Bisiklet Kulübü işbirliğiyle “Bisiklet Sür Beşiktaş’’ etkinliği düzenlendi. Bisikletle ulaşımın öneminin vurgulanması amacıyla düzenlenen etkinliğe katılmak için Dolmabahçe Sarayı önünde toplanan bisikletli vatandaşlara, reflektörlü yelek, kask ve sırt numaraları dağıtıldı.

        HAYATIN BIR PARÇASI

        Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da katıldığı etkinlik öncesinde, yedi tepeli bir kent olan Istanbul’un şartlarının, bisiklet ve motosiklet kullanımı açısından çok cazip olmadığını söyledi. Bisikletin, çocukluğundan itibaren hayatının bir parçası olduğunu aktaran Hazinedar, “Istanbul bisiklet kullanmak için olumsuz koşullara sahip ama böyle etkinlikler yaparak bisikleti unutturmamaya ve daha etkin kullanımına ilişkin mesaj vermeye çalışıyoruz. Bugünkü etkinliğimizi özel bir hatta yapacağız’’ dedi.Hazinedar, yüzlerce bisikletli vatandaşla “yaz, sahil, Boğaz ve bisiklet günü” yaşayacaklarını vurguladı.

        BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

        Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGÇEV) Başkanı Yavuz Eroğlu ise Avrupa’nın birçok kentinin, hava kalitesinin yüksek olmasını bisikletli yaşama borçlu olduğunu belirtirken, daha rahat bir yaşam ve daha az karbon emisyonu için herkesi bisiklet kullanmaya davet etti. Daha sonra Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar ve PAGÇEV Başkanı Eroğlu ile çok sayıda vatandaş bisikletle Dolmabahçe Sarayı’ndan Kuruçeşme’ye kadar 13 kilometrelik parkurda pedal çevirdi. Etkinlik sonunda, katılımcılardan 20’sine çekilişle bisiklet hediye edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ