Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Caddebostan plajında uygulanan yeni ücret tarifesi plaj ziyaretçileri arasında farklı tepkilere yol açtı.
        1

        Serhan Sevin/HABERTURK.COM

        Kadıköy Caddebostan plajına yerleştirilen turnike sistemi ve giriş ücreti plajın ziyaretçilerini ikiye böldü. Geçtiğimiz yıllarda 10 TL olduğu belirtilen plaj giriş ücreti bu deniz sezonunda tam 17, öğrenci ise 8 TL olarak belirlenince plaj ziyaretçileri fiyatlara farklı tepki gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde bulunan Caddebostan plajına girişler ise ‘İstanbul Kart’ sistemiyle gerçekleşecek.

        2

        Deniz turizmi için Caddebostan dışından gelen ziyaretçiler 17 liralık giriş ücretini çok fazla buldu. ‘İstanbul Kart’ sisteminin gereksiz olduğu görüşünde birleşen ziyaretçiler ‘Devamlı ücretsiz kullandığımız plajı artık para ödeyerek kullanmak istemiyoruz’ şeklinde konuştular.

        3

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise ücret tarifesi ve turnike sisteminin getirilmesinin Caddebostan halkının kendi isteği olduğunu belirttiler.

        4

        Özellikle bayan ziyaretçilerin ve ailelerin daha rahat bir şekilde plajı kullanmak istediklerinin altını çizen yetkililer ‘Plaj geçtiğimiz yıllarda da ücretliydi. O zamanki fiyatların içerisinde şezlong ve şemsiye ücreti dahil değildi. Bu sene uygulanan tarifenin içerisine bu hizmetler de dahil. Burası dışında ücretsiz olarak belediyemizin hizmete sunduğu iki plaj daha mevcut’ dedi.

        5

        Caddebostan’ın yerli sakinleri ise uygulamanın çok yerinde olduğunu ve kendi plajlarında daha rahat hareket etmek istediklerini söylediler.

        6
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ