Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bir binbaşımız şehit oldu

        Servet ASLAN - CNA

        AĞRI ile Kars’ın Kağızman İlçesi sınırındaki Sinek Yaylası bölgesinde güvenlik güçleri ve PKKlı teröristler arasında çıkan çatışmada, 1 binbaşı şehit oldu, 1’i uzman çavuş 4 asker de yaralandı.

        Ağrı’ya 40 kilometre uzaklıkta bulunan Cumaçay köyü Sinek yaylası mevkiinde arazi taraması yapan güvenlik güçleri, bir grup terörist ile karşılaştı. Askerlerin ‘dur’ ihtarına ateşle karşılık veren PKK’lı teröristlerle, güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, bir süre önce geçici görevle Ağrı 12’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı emrinde görevlendirilen ve Cumacay Karakolunda görevli binbaşı Süleyman Can şehit oldu. Çatışmada biri uzman çavuş 4 askerde yaralandı.

        Yaralı askerler Ağrı Askeri Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Ağrı Valisi Mehmet Çetin, güvenlik güçleriyle, teröristler arasında çıkan çatışmada binbaşı Süleyman Can’ın şehit düştüğünü belirterek, “Sinek yaylası kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas sağlanmış. Çıkan çatışmalar halen daha devam ediyor. Çatışmalar sırasında maalesef bir binbaşımız şehit düştü. Yaralı askerlerimizin sağlık durumu iyi. Binbaşımızın ailesine acı haber henüz verilmedi. Bu nedenle şimdilik şehit binbaşımızın memleketini gizli tutuyoruz” dedi.

        Bölgede havadan ve karadan operasyonların devam ettiği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ