Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 105 çocuk hastaneye kaldırıldı

        Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesinde taşımalı sistemle eğitim gören 105 öğrenci yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

        Edinilen bilgiye göre Akdağmadeni ilçesinde 8 köyde taşımalı sistem ile eğitim gören öğrenciler dün öğleyin yedikleri yemekten zehirlenerek Akdağmadeni Devlet Hastanesine kaldırıldı.

        Öğrencilerin bazıları aileleri tarafından gece hastaneye getirilirken, bazıları da sabah öğrenci servisleriyle acil servise getirildi. Sabah okula gelemeyen öğrenciler ise öğretmenler tarafından telefonla aranarak durumları öğrenildi. Hasta olan öğrencilere ambulans gönderilerek hastaneye gelmeleri sağlandı. Dün öğle yemeğinde çorba, köfte, sosis ve puding yediklerini belirten öğrenciler, akşam eve gittiklerinde karın ağrısı başladığını ve kustuklarını söylediler. Hastaneye müracaat eden öğrenci sayısı 105'e ulaşırken, durumu ciddi olan öğrencilere serum takılırken, durumu iyi olanlar bir müddet müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edildi. Yemek fabrikası tarafından Akdağmadeni ilçesindeki okullara 2 ayrı araç ile yemek dağıtımının yapıldığı, zehirlenme vakalarının yalnız aracın birinin dağıtım yaptığı bölgelerden geldiği öğrenildi.

        Öğrenci velileri zehirlenme olayının denetim eksikliğinden kaynaklandığını ifade ederek, iki yıl önce yine öğrencilerin yedikleri yemekten zehirlendiğini belirttiler.

        Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ