Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler İlişkinizi zedeleyecek 10 kötü alışkanlık
        1

        Yaşadığınız ilişkiyi sağlıklı olarak sürdürebilmek sizin elinizde. Çoğu zaman farkında bile olmadan yaptığınız bazı davranışlar, ilişkinizi zedeleyebilir. Şimdilik saygı, sevgi, güven gibi bir ilişkinin olmazsa olmazlarını bir kenara bırakın ve belki de bugüne kadar fark etmediğiniz 10 kötü alışkanlığa dur deyin. Kaynak: Cosmopolitan

        2

        1 HER ŞEYİ BERABER YAPMAK
        Birbirinize çok bağlı bir çift olsanız bile herkesin yalnız vakit geçirmeye ihtiyacı vardır. Bazı araştırmalara göre bir süre kendi başına kalmak ya da birbirine yalnız geçirecek zamanı tanımak ilişkilerin güçlenmesini sağlıyor. Haliyle beraber geçirdiğiniz zamanlar da daha değerli oluyor.

        3

        2 NEDEN O KİŞİYLE BERABER OLDUĞUNU UNUTMAK
        Kendinize neden bu ilişkiyi yaşadığınızı ve bundan ne istediğinizi arada bir sormayı unutmayın. Sevgiliniz evlenmek isterken, siz rahat rahat takılmak mı istiyorsunuz? Birbirinizden farklı beklenti ve isteklere sahipseniz, kaygan zemindesiniz demektir.

        4

        3 FİKRİNİ SÖYLEMEMEK
        Sevgilinizle aynı fikirde olmadığınız halde öyleymiş gibi davranıyorsanız, bu hiç sağlıklı değil. Bir süre sonra bu sizde öfke ve alınganlığa neden olabilir. Mutlaka neler düşündüğünüzü ya da hissettiğinizi bir görüş belirttiği zaman onunla saygılı bir şekilde paylaşın.

        5

        4 ÇOK FAZLA SÖYLENMEK
        Birçok araştırmaya göre erkeklerin ilişkilerinden memnun olmamasının en büyük nedeni devamlı şikayet eden bir sevgiliye sahip olmaları. Başka bir deyişle sevgilinizi çok fazla dırdır yapmayın. Unutmayın ki sevgiliniz sizin zamanlamanıza uymak zorunda değil. Bu konularda devamlı söyleniyor olmak ya da trip atmak durumu kötüleştirmekten başka bir işe yaramaz.

        6

        5 KÖTÜ ZAMANLAMA YAPMAK
        Önemli konular hakkında konuşmanın belli bir zamanı ve yeri olduğunu unutmayın. Sevgilinizin stresli bir gün geçirdiğini bilmenize rağmen işten döner dönmez ciddi konuları gündeme getirmeniz huzursuzluk yaratır. Konuşmak için her ikinizin de kafasının sakin olduğu anları tercih edin.

        7

        6 ASLA KAVGA ETMEMEK
        İyi bir tartışma her zaman için iyidir. Küçük ya da önemsiz gibi görülen konular hakkında tartışmak, olayların birikip büyümesini engeller. Birçok çift anlaşmazlığa düşmekten korktuğu için ya susar ya da alttan alır. Unutmayın ki kavga etmek ve tartışmak bir ilişkinin doğasında vardır. Sadece belli bir ölçü ve saygı çerçevesinden çıkmamaya dikkat etmeniz gerekiyor.

        8

        7 GELECEĞİ KONUŞMAMAK
        Geleceğe dair hedefleriniz aynı mı? Birçok çift gelecek hakkında pek konuşmaz. Fakat ileride bir karar vermeniz gerektiğinde, fikir ayrılığına düşebilirsiniz. Bu yüzden gelecek hakkında konuşmaktan asla çekinmeyin. Gelecek hakkında ortak hedefleriniz olursa, ilişkileriniz daha da güçlenir.

        9

        8 SEVGİLİYE BAĞIMLI HALE GELMEK
        Yoldaşlık, destekleyici olmak ve bağımlılık arasında çok ince bir çizgi vardır. Maddi ve manevi olarak onsuz yaşayamayacak hale geldiğinizde çoktan o çizgiyi aşmışsınız demektir. Bu sevgiliniz üstünde baskı yaratır. Her şeyi karşınızdan bekleyip siz hiçbir katkıda bulunmazsanız, ilişkinizin yürümesi çok zor.

        10

        9 KENDİNİZE BAKMAMAK
        Kendinize iyi bakmadığınız sürece iyi bir sevgili olmanız mümkün değil. Sağlığına hem duygusal, hem fiziksel hem de ruhsal olarak dikkat eden kişiler sağlam bir ilişki yaşar. Kendinize iyi baktığınız sürece bunu ilişkinize de yansıtabilirsiniz.

        11

        10 PASİF AGRESİF DAVRANMAK
        Evet üslup çok önemli. "Çöpü atabilir misin?" diye doğrudan sormak yerine "Çöpü atmayacak mısın?" diye iğneleyici konuşmak, zamanla ilişkinizi yıpratır. Farkında olmadan kurduğunuz bu tür tehditkar cümleler, zaman içerisinde kavga nedeni olabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ