Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Üzmez davasında avukat şoku!

        BURSA/CNA

        Türkiye’yi şok eden Hüseyin Üzmez olayında, bu kez dava aşamasında gerçekleşen ilginç bir olayın şoku yaşanıyor. İddiaya göre, İstanbul Barosu’na kayıtlı olan ama, İstanbul Barosu tarafından yapılan bazı tebligatların ulaşmamasının ardından 26 Haziran 2008 tarihinde kaydının silindiği, bu durumun da 14 Temmuz 2008 tarahinde ilanen tebliğ edildiği, bu durnumda avukatlık yapmasının mümkün olmadığı belirtilen Alp Eren Akdemir’in Üzmez’in ilk duruşmasına mağdur B.Ç.’nin avukatı olarak katıldığı belirtildi.

        Olayı araştıran İstanbul Barosu yetkilileri, söz konusu avukatının kaydının silinmesi işleminin Avukatlık Yasası'nın 72/c maddesine göre yapıldığını belirtirken, “Bu kişi avukat ama adresleri konusunda sorun var. Bu yüzden barodan kaydı silindi. Uzun süredir bu kişinin adreslerine ulaşılamamış, verdiği telefonlar başkalarına ait çıkmış. Bu nedenle baromuzca alınan karar resen işleme alınmış ve Tebliğ Kanunu'na göre de bilinen adreslerin kapılarına ilanen asılmış. Yani bu kişi hakkında kesinleşmiş bir silme kararı var. Biz de bunu Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliğine bildirdik”dediler.

        Öte yandan Alp Eren Akdemir’in başka bir baroya İstanbul’daki kaydını almadan kayıt olamayacağı belirtilirken, İstanbul barosu’nun Akdemir’in davaya girerek mağdur B.Ç.’yi temsil etmesininbelirlenmesiyle birlikte Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nden bilgi istemeye hazırlandığı öğrenildi.

        Bursa Baro Başkanı Zeki Kahraman da,baroya kayıtlı olmayan bir avukatın serbest avukatlık yapmasının, mahkemelerde bir kişiyi temsil etmesinin mümkün olmadığını belirterek, “Bu kişi baro kayıtlı değilse bir davada birini temsil etmesi suç teşkil eder. Cumhuriyet savcısının hem Avukatlık Yasası hem de Türk Ceza Kanunu uyarınca soruşturma açması gerekir. Biz de bu kişiyle ilgili ihbarda bulunacağız” dedi.

        Öte yandan Avukat Aktekin’in dava aşasamında Bursa E Tipi Cezaevi’nde o dönemde tutuklu bulunan mağdur B.Ç.’nin annesi Livaze Ç. ve Hüseyin Üzmez’le de görüştüğü, bu durumun da yasal olmadığı ve mağdur B.Ç.’yi yönlendirdiği öne sürülüyor. Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nın Bursa E Tipi Cezaevi’nden de görüşme tutanaklarını isteyeceği kaydediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ