Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Moda haftalarının ardından 2016 ERKEĞİ

        Esra ÇORUH / HT CUMARTESİ

        Pijama takımlar

        “İpek pijama takımlar, moda haftalarına damga vurdu” diyebiliriz. Louis Vuitton, Prada, Versace, Dolce&Gabbana, Gucci gibi moda devlerinin 2016 ilkbahar-yaz koleksiyonlarında gördüğümüz pijama takımlar, uzun sabahlıklar, pijamayı andıran çizgili, kareli pantolonceket takımlar, podyumlarda biraz iddialı dursalar da 2016 yazının etkili elemanlarından.

        Nostaljik çizgiler

        70’lerin enerjik disko tarzı mı dersiniz, yoksa 80’lerin sivri yaka gömlek bol pantolon ikilisi mi? 2016 yaz sezonu için tasarımcılar geçmişte bir yolculuğa davet ediyor. Modern detaylarla harmanlanan vintage ruhu podyumlardan sokağa taşacak gibi.

        Bol pantolonlar

        2016 yaz sezonunda slim fit pantolonların yerini bol dökümlü pantolonlar aldı. Hâlâ slim fit ve dar kesim pantolonlar görsek de özellikle sandaletlerle tamamlanan salaş bol pantolonlar, gelecek yazın favori parçalarından. Desenli ya da düz, klasik ya da sportif, tek renk ya da rengârenk bol pantolonlarla önümüzdeki yaz tiril tiril geçecek.

        Süet ceketler

        Deri ceketlerin yanı sıra 2016 ilkbahar-yaz sezonunda süet ceketlerin yükselişine şahit oluyoruz. Özellikle Londra Moda Haftası’nda gözümüze çarpan süet kumaş, gelecek yazın favori materyallerinden... Süet kumaştan bomber ceketler, anorak montlar ve klasik ceketler, serin bahar aylarının en güçlü kalkanı olacak.

        Sınırsız desen

        “Gelecek yaz desenler konuşacak” diyebiliriz. 2016 sezonu için tasarımcılar koleksiyonlarında birbirinden çarpıcı desenlere yer verdi. Londra’da çiçek açan koleksiyonlar ve baştan aşağıya desen kombinasyonları dikkat çekerken Milano’da geometrik baskılar ve çizgiler ön plana çıktı. Giorgio Armani koleksiyonunda canlı renk paletiyle semboller ve desenler dikkat çekti. Paris Moda Haftası’nda ise Louis Vuitton’un tribal sanatsal desenleri, Valentino’nun çiçek baskıları, Hermes’in egzotik baskıları, Balmain’in İngiliz bayrağı ve Givenchy’nin İsa deseni hafızalara kazındı.

        Sportif

        Atletik beyler için gelecek yaz oldukça hareketli geçecek. Grafik desenli tişörtler, renkli bomber ceketler Brioni, Balmain, Jil Sander ve Z Zegna koleksiyonlarında gördüğümüz paraşütü andıran naylon yağmurluklar, Berluti imzalı renkli bomber ceketler, Versace, Stella Jean, Dolce&Gabbana ve Topman koleksiyonlarındaki kısa boxer şortlar sezonun sportif tavrını ortaya koyuyor.

        Moda dünyası geçen haftalarda erkek moda haftalarına kilitlendi. 2016 sonbahar-kış trendleri modanın başkentleri Londra, Milano ve Paris’te ünlü tasarımcılar ve markalar tarafından sunuldu, yeni trendler belirlendi. Erkekler için düzenlenen defilelere ilgi büyüktü. Kadınlara hitap eden moda endüstrisinin artık, kendine bakan, modayı ve trendleri takip eden erkekleri de etkisi altına aldığı bir gerçek. Zaten moda haftalarını takip eden, trendleri stiline uyarlayan ve sokağın nabzını tutan stil sahibi erkekleri fark etmemek imkânsız. Trendsetter beyler için moda haftalarının ardından 2016 ilkbahar-yaz sezonunun öne çıkan trendlerini inceledik. Şimdiden 2016 yazına hazırlanmaya ne dersiniz?

        Modern militer

        Yeşil tonları ve komuflaj deseni, 2016 yaz sezonunda modern parçalarla birlikte kusursuz bir görünüm sağlıyor. Bunun en önemli örneğini Paris Moda Haftası’nda Olivier Rousteing’in elinden çıkan ilk erkek koleksiyonuyla Balmain’in askerleri gösterdi. Paris’te en çok ilgi gören defilelerden Balmain, yeni sezonda kusursuz militer parçalarıyla yine trend öncüsü oldu. Balmain’in askerleri büyük alkış aldı. Militer ceketler, kamuflaj desenli pantolonlar, gelecek yaz ikinci baharlarını yaşayacak gibi.

        Formal şortlar

        Takım elbisenin yaz versiyonu olan şort, gömlek ve ceket üçlüsü 2016 yaz sezonunda oldukça popüler olacak gibi. Klasik kesim formal şortlar, gömlek ve ceket takviyesiyle daha resmi bir tavra bürünürken bu üçlüyü deri sandaletler tamamlayacak. Önümüzdeki yaz, ofis şıklığının yeni elemanı formal şortlar olacak şüphesiz.

        Denim

        Valentino, Givenchy, Calvin Klein, Louis Vuitton, Gucci, Dsquared2, J.W. Anderson, Alexander McQueen ve daha birçok markanın koleksiyonunda gördüğümüz denim parçalar, 2016 yazında yine baş tacı. Bu sezonun en dikkat çeken detayı ise taşlanmış modellerin ön planda olması. İster yırtık pırtık bir jean, ister denim on denim kombinleri, isterse denim ceketler, denim şortlar, gömlekler... Önümüzdeki yaz denim yine beylerin vazgeçilmezi olacak.

        Renkli takımlar

        İster dört düğmeli isterse tek düğmeli, 2016 yazında klasik siyah ve gri takım elbiselerin papucu dama atılıyor. Özellikle Paris Moda Haftası’nda şahit olduğumuz göz alıcı renklerle tasarlanan takım elbiseler, sezonun en dikkat çeken parçalarından oldu. Yeşil, mavi, sarı, pembe tonlarının kullanıldığı Lanvin, Berluti, Hermes, Dior Homme koleksiyonlarındaki renklere kayıtsız kalmak mümkün değil!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ