Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu çocuklar bir harika

        Aysun ÖZ / HT CUMARTESİ

        Böylesine istikrarla sürdürülen resim yarışmamız pek yok. Zamanında benim de katıldığım Pınar Resim Yarışması 34 yaşında. İtiraf ediyorum, ben ondan 1 yaş büyüğüm. Son birkaç yıldır da jürisinde büyük bir keyifle yer alıyorum. Her yıl çocukların yaratıcılıklarının geliştiğini, hayal dünyalarının genişlediğini, kabiliyetlerinin arttığını görmek insana çok iyi geliyor, büyük umutlar besletiyor. Nasıl ki Gezi zamanı 90 doğumlular 90 kaplan gücüyle bizi şaşırttıysa ‘dijital kurban’ zannettiğimiz bu neslin yapacaklarını hayal etmek çok zor. Tek tek incelediğimiz 49 bin 255 resim gösteriyor ki bu çocuklar bir harika!

        Her zamanki gibi bu yıl da Karadeniz Bölgesi’nin çocukları renkler konusundaki hâkimiyetlerini konuşturmuş... Memleketim diye söylemiyorum, Ege Bölgesi Karadeniz’e bu yıl yaklaşabilmiş. En geniş katılım ise Akdeniz Bölgesi’nden... Doğu’dan gelen resimlerdeki inceliğe hayran kaldığımı söylemeliyim.

        Türkiye’nin 7 bölgesinin yanı sıra KKTC, Almanya, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden derece giren 25 minik ressam, bu yıl da Büyükada’da düzenlenen Sanat Haftası’na katıldı. Ressam Prof. Zahit Büyükişliyen gözetiminde atölye çalışmaları gerçekleştirdiler. Sanatla dopdolu bir hafta geçiren çocuklar, İstanbul’u görme şansı da yakaladı. 3 başarılı öğrenciye ise Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı 1 yıllık eğitim destek bursu verdi. Burs kazanan öğrenciler ise Erzincan’dan Erdem Koç, Diyarbakır’dan Ayşe Avşar, Samsun’dan Çağın Akay Yazıcı’ydı. Bu isimleri not; edin ileride eserlerinin peşinde koşabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ