Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 'Alo 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı' açıldı

        Açılışta konuşan Adana Milletvekili Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Türkiye uyuşturucu ile mücadelede sınırda uyuşturucu yakalama konusunda bütün Avrupa ülkelerinin tamamının iki katından fazla uyuşturucu yakalıyor. Sokaktaki dolaşım ile ilgili ciddi problemlerimiz var. İşte Narkotim sokaktaki dolaşımlarla ilgili faaliyetlerde bulundu. Şu anda 29 ile çıktı Narkotim" diye konuştu.

        'TÜRKİYE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE OLDUKÇA AVANTAJLI BİR NOKTADA'

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Türkiye'nin uyuşturucu ile mücadelede avantajlı bir noktada olduğunu belirterek, "Türkiye uyuşturucu ile mücadelede oldukça avantajlı bir noktada. Sigara ve tütün ile olan mücadelemizde yakaladığımız başarıyı inanıyorum ki bu alanda da hep birlikte başaracağız. Yeter ki bunu toplumsal bir sahiplenme olsun" açıklamasında bulundu.

        'ŞÜPHESİZ LAF OLSUN DİYE TELEFON AÇILABİLİR'

        Başbakan Yardımcısı ve Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı Bülent Arınç uyuşturucu ile mücadelede irade vurgusu yaparak, "Şüphesiz her hattın kullanılmasında istismar da olabilir. Laf olsun diye telefon açılabilir. Meşgul edilmek istenebilir. Gerçek ihtiyaçlara dayalı olacağını da düşünüyoruz. Sürekli bir irade ile mücadeleye ihtiyacımız var" diye konuştu.

        21 YAŞINDA ASKERDEN GELEN BİRİ UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE YARDIM İSTEDİ

        Müezzinoğlu çağrı merkezine gelen bir telefona cevap verdi. Telefon konuşmasında 21 yaşında askerden gelen birinin yardım isteği üzerine Müezzinoğlu, uyuşturucu ile mücadelede yardım isteyen kişiye yetkililerin yardımcı olacağını dile getirdi.

        KOMŞU ÇOCUĞU İÇİN YARDIM İSTEDİ

        Arınç, "Nasibime nasıl birisi düşecek" diye çağrı merkezine gelen bir telefona cevap verdi. Arınç'ın cevap verdiği telefondaki kişi, komşusunun 12 yaşındaki erkek çocuğu için yardım istedi. Telefon ile yardım isteyen kişi komşusunun çocuğu için, "Uyukluyor, iştahsız. Ne yapabiliriz" diye sordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ