Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kağıt kokusu bambaşka bir şey. Elinde kitabı tutmak, kelimelerin altını çizmek, sayfaların kenarını kıvırmak...

        Damla ÇELİKTABAN / HT MAGAZİN

        Kağıt kokusu bambaşka bir şey. Elinde kitabı tutmak, kelimelerin altını çizmek, sayfaların kenarını kıvırmak... Bizim evin her yanı kütüphane. Kitaplardan arta kalan alanda yaşamaya çalışıyoruz. Kütüphanemiz canlı bir organizma gibi büyüyor gün geçtikçe. “Şuraya bir üçlü raf, buraya dik bir ikili, pek yer kalmadı ama kitaplar yine taştı, şuraya da bir ekleme yapalım...” Bir türlü rahata eremiyor kitaplarımız, bir de Uzay’ınkiler eklendi. Üçümüz birlikte kitaplara yer bulamama, eve başka hiçbir ek yapamama halinde debeleniyoruz. Uğraş Damla!

        Bölünerek çoğalan kütüphanemin bir kısmını ofise taşıyorum. Bazı kitaplar var, aklıma bir şey takılıyor; bir araştırma için kaynak gerekiyor, biliyorum çözüm o kitabın içinde, peki kitap nerede, evde mi ofiste mi, öteki odada mı, salonda mı? Ara dur Damla!

        Tatile çıkacağım... Bavula hangi kitaplar girmeli? Şunlar iş için yanımda olmalı; bunları en keyifli anımda okumam lazım; şunun birkaç sayfası kaldı, yanıma alırsam bitiririm. Bavulun yarısı kitap. Taşı Damla!

        Sonra bir gün bir arkadaşım. Hani bazı arkadaşlar seni senden iyi bilebilir ya, onlardan. Elinde bir paket. Hediye! 35. yaş için... Kindle! Nam-ı diğer e-kitap okuyucu. Ortalama bir kitap boyunda, ince bir kitap kalınlığında, hafif, içine iki kitap yüklenmiş bile. Hmmm peki ya kâğıt kokusu ne olacak? Düşün Damla! Rahata kolay alışıyor insan. Bir karış boyundaki e-kitabımla ilişkim hiç beklenmedik şekilde gelişmeye başladı.

        E KİTAP NEDEN İYİ?

        -Notlar alınıyor, alınan notlar bir dosyada saklanıyor.

        -Şarjı tam dolu olduğunda bir ay teklemeden çalışıyor.

        -Harfleri istediğim boyuta getirebiliyorum.

        -Dokunmatik ekranla bir parmak hareketiyle cümlelerin altı çizilebiliyor.

        -Wi-fi’ye bağlandığım anda her kitabı bir dokunuşla satın alabiliyorum.

        -Bir kere satın aldıktan sonra okumak için internete gerek yok.

        -Amazon’dan kitap alacağım diye haftalarca beklemek, kitap kadar kargo parası ödemek yok.

        -Kütüphaneme modül eklemek için çırpınma gereğim kalmadı... Artık yalnızca özel kitaplar kütüphaneme girecek.

        -Yanımda onlarca kitap taşırken yükten kolum ağrımıyor...

        DAHA NE OLSUN...

        Diyeceğim o ki kâğıt kokusunu çok seviyorum; kapağında Sevgi Soysal’ın gülümsemesinin olduğu kitaplarımı da, her yaşımda yeniden okuduğum ve farklı renklerle, farklı yerlerini çizdiğim Attila İlhan’larımı da hiçbir şeye değişmem ama bu e-kitabımla mutlu olduğum gerçeğini değiştirmiyor. Biri olsun, diğeri olmasın değil, “Bunun da çok pratik, çok mantıklı tarafları varmış” keşfinin ifşası ancak...

        Ne Var Ne Yok?

        Sebzelerden ŞAMPUAN

        ORGANICKID, İtalyan bebek şampuanı Linea Mamma Baby’yi Türkiye’ye getirdi. Tamamı İtalya’da üretilen şampuanlar organik olarak yetiştirilen sebzelerden yapılıyor. Yapay renklendirici, paraben, sodyum lauryl sülfat içermeyen şampuanlar çocukların sağlığına, hassas ciltlerine uygun tasarlanıyor. Seride bebek sabunu, bebek saç ve vücut şampuanı, badem yağı, yetişkin saç ve vücut şampuanı, yetişkin vücut losyonu ve anne deodoranı ürünleri de yer alıyor.

        Güvenli yaz oyuncakları

        Yüzme havuzu oyunlarıyla ilgili testleri uygulayan ve su yüzeyinde tutma ekipmanlarının CE belgesi almasını sağlayan laboratuvar olan AIJU tarafından onaylı, Imaginarium ürünleriyle çocuklar suda artık çok daha güvende. Bu testler sayesinde kollukların, şişme havuzların ve tüm şişirilebilir ürünlerin minimum batmazlığı, yükseklik pozisyonu, köşelerin, kenarların ve uçların ya da delme dayanımının değerlendirilmesi ve çekvalflerin etkinliğinin kontrol edilmesi, dikiş dayanımı, tuzlu suya, tükürüğe, tere ve yapışkan işaretlere karşı dayanıklılığı emniyet altına alınıyor.

        Serinleten RÜZGÂR

        Algida'nın çocuklara özel Max portföyünde yer alan Twister ürünleri, 3 lezzeti bir arada sunuyor. Yaz meyvelerinin uyumuyla hazırlanan yılın yeni ürünü Twister Ocean: Yabanmersini-vişne-vanilya, Twister Island: Ananas-limon-çilek, Twister Forest: Orman meyveli-vanilya-limon olmak üzere 3 tadı buluşturduğu 3 farklı ürünüyle bu yaz eğlenceyi serinletmeye hazırlanıyor. 31 Ağustos 2015’e kadar devam edecek olan kampanya kapsamında, bedava yazılı çubuklara milyonlarca Twister hediye ediliyor.

        EL YAPIMI çikolatalar

        1987 yılında İstanbullulara hizmet vermeye başlayan Gezi İstanbul, açıldığı günden bugüne kadar % 100 katkısız el imalatı ve özel reçeteleriyle 36 çeşit çikolata hazırlıyor. Gezi İstanbul çikolataları, kakao kütlesi oranının % 70 ile % 84 arasında değiştiği yüksek kakao oranıyla da aynı zamanda diet çikolata sınıfında yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ