Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Ağustosun son haftası İstanbul Nişantaşı’nda farklı bir mağaza açılıyor

        Esra ÇORUH / HT CUMARTESİ

        Rusya ve Ukrayna pazarında hızla büyüyen, lüks malzemeleri ve detaylardaki görkemiyle öne çıkan Gizia markası, Avrupa ve Ortadoğu’da çok sayıda mağaza ve corner’larda satılıyor. Şimdi ise ağustos sonunda Nişantaşı’nda açılacak multibrand konsept mağazasıyla gündemde. Ancak bu herhangi bir mağaza değil, Türkiye’de hatta dünyada pek benzeri olmayan yaklaşık 30’a yakın Türk tasarımcının koleksiyonlarının bir arada sunulacağı bir ilk. Gizia Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kutlu’nun vizyoner bakış açısıyla kazandırdığı bu proje kapsamında; birçok tasarımcı koleksiyonlarını tüketicilerle buluşturacak. Hem Gizia markasını hem de multibrand konsept mağazasını konuşmak için İsmail Kutlu ile bir araya geldik.

        Multibrand konsept mağazanızı sizden dinleyelim.

        Türk tasarımcıların kapasitelerinin kimse farkında değil. Çünkü bizim sektörde patron hem para ister hem de alkış ister. Oysaki patronun geri planda kalıp alkışı tasarımcıya bırakması ve parayı da adaletli şekilde paylaşması lazım. Çünkü çoğu tasarımcının yatırım yapmaya gücü yok. Onlar sanatçı, onların üretmesi gerekiyor. Bizlerin de onların işlerini hayata geçirip tasarımlarını satmamız gerekiyor. Kısacası herkes kendi işini yaparsa daha başarılı sonuçlar elde edilir. İlk İstanbul Moda Haftası’ndan beri düşünüyordum bu projeyi.

        Bu projeyi ilk hangi tasarımcılarla paylaştınız?

        İlk Hakan Yıldırım’ı aradım, “Siz varsanız olur” dedi. Arzu Kaprol ve Mehtap Elaidi’yi aradım onlar da “Sizinle yaparız” dediler. Arzu, Mehtap ve Hakan’dan diğer isimler için yardım istedik. Tasarımcılarla görüşmeye başladık, sayıyı artırdık. Tasarımcıların kendi gücüyle bir mağaza açma güçleri yok. Çünkü iyi bir mağazanın Abdi İpekçi gibi bir yerde maliyeti oldukça fazla. Ben de bu projeyle tasarımcılarla işbirliği yapmak ve onlara destek vermek istedim. Bu fikrimi işadamı arkadaşlarımla paylaştığım zaman bana “Deli misin” dediler. Ama ben bu işe çok inanıyorum ve bence birçok kişi tasarımcıları çok yanlış tanıyor.

        Sizce tasarımcılar bu projeyi ne kadar sahiplenebilirler?

        Çok heyecanlılar, çok hevesliler. Ben bu işin çok iyi olacağına inanıyorum. Ancak tasarımcıların bu işi çok ciddiye almaları gerekiyor.

        Bu proje Nişantaşı’yla sınırlı kalmayacak galiba...

        Nişantaşı Abdi İpekçi mağazamızı açıp başarıyla bu işi temsil ettikten sonra Anadolu yakasında, Ankara, İzmir ve ve Bursa’da 4 mağaza daha açacağız. En önemli ayağı, tabii ki yurtdışı. Yurtdışında çoğu Türk tasarımcımız vitrine çıkamıyor. Onlara dedim ki “Burası sizin için bir köprü olacak. Elimden geleni yapacağım”.

        Peki, hedefiniz nedir?

        Mağazamızdaki 30 tasarımcıdan en az 5 kişi yurtdışıyla işbirliği yaparsa hedefimi gerçekleştirmiş olacağım. Marka yaratmamız ve marka ihraç etmemiz gerekiyor. Bu kadar kaliteli ürün yapan başka bir ülke yok. Prada ve diğer önemli modaevlerine bakın, üretim ‘made in Turkey’dir. Eğer bunu başarabiliyorsak biraz da sabır gösterirsek bir marka da çıkarabiliriz. Birlikte hareket edersek başarabiliriz.

        Gizia Gate tasarımcıları kim?

        Arzu Kaprol, Aslı Filinta, Bahar Korçan, Belma Özdemir, Mehtap Elaidi, Ece Sözen, Ela Köseoğlu, Erkan Demiroğlu, Evren Kayar, Gamze Saraçoğlu, Gülçin Çengel, Mehry Mu Güneş Mutlu, Hakan Yıldırım, Lug Von Siga – Gül Ağış’ın aralarında bulunduğu birçok tasarımcı, koleksiyonlarını Gizia Gate’te tüketicilerle buluşturacak. İsmail Kutlu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ