Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Aşk reklamları

        Ayşe Özek KARASU/ GAZETE HABERTÜRK-PAZAR

        Çağla Şikel ile Emre Altuğ düşük kolesterollü margarin reklamında oynamıştı. Emre gitar çalıp şarkı söylerken Çağla fırında poğaça pişiriyordu. Aşk şarkıları, poğaçalar tarih oldu, boşandılar.

        Dizi gücüyle sınır ötesi reklam çeken ünlü çiftimiz bile oldu. Bergüzar Korel ile Halit Ergenç, Hırvatistan’daki bir AVM’nin reklam filminde oynadılar. Onları görenler bayılıyordu filan.

        Başka örnekler de olabilir ama şöhretli çiftleri reklam yüzüne dönüştürmenin ana vatanı Hindistan. Bollywood yıldızları neredeyse tam kadro birbiriyle evli ya da flört halinde olduğundan malzeme de bol. Kozmetikten telekomünikasyona her branşta bütün büyük firmaların birer ünlü çifti var. Mesela güzeller güzeli Aishwarya Rai ile Hint sinemasının en köklü hanedanından gelen kocası Abhishek Bachchan, 5 milyon dolarlık sözleşmeyle TTK Prestige Grubu’nun elçileri. Dayanıklı tüketim mallarından ilaç sanayii ve kişisel bakım ürünlerine her alanda faaliyet gösteren şirketin kampanyalarında rol alıyor, sudur, sabundur reklamlara çıkıyorlar. Prestige marka fırın reklamında kırmızı halı kıyafetleri içinde; Prestige marka düdüklü tencere reklamında ev haliyle cilveleşiyorlar. Reklamlar yarı İngilizce yarı Hintçe ama anlaşıldığı kadarıyla her seferinde Ash, Abhi’ye haddini bildiriyor.

        Bollywood’un tanıdık tanımadık bütün çiftlerini saymayayım ama Saif Ali Khan ile Kareena Kapoor’u anmadan olmaz. Onlar Hindistan’ın Beckham çifti bir nevi. Birlikte “Saifeena” diye anılıyorlar. “Brangelina” ya da “Kimye” gibi. İkisi de Bollywood’un kraliyet ailelerinden. Flört ederken reklamlarda oynadılar. Sonra evlendiler, birlikte ve ayrı ayrı reklamlarda oynamaya devam ediyorlar. Portföyleri inanılmaz geniş. Reklam yüzü oldukları ana grup Bharti Airtel. Hindistan’ın en büyük GSM operatörü. Asya çapında ve Afrika’da da faaliyet gösteriyor ve 303 milyon aboneyle dünyanın üçüncü büyük mobil servisi. Dijital TV ve GSM reklamlarının yanı sıra, şu ünlü kepek şampuanı, ünlü içeçek firmasının cips markası ve Hint moda markası Manish Malhotra’nın reklamlarında boy gösteriyorlar. Ayakkabı reklamları da var. Hepsi de aşk kokuyor. Beren Saat ile Kenan Doğulu’nun “Ne yaparsan yap, aşk ile yap” temalı Arçelik reklamı gibi.

        ESAS DARPHANELER

        Kim Kardashian ile kocası Kanye West’in, Balmain’in 2015 ilkbahar/yaz erkek koleksiyonu için verdiği poz da aşk konulu. Geçen aralık ayında “#itsallaboutlove” etiketiyle ilk Instagram’da yayınlandı fotoğrafları. Aşkın seksapel yakasına da geçen halleriyle. Bir zamanlar David ve Victoria Beckham’ın son derece sıcak pozlarda göründüğü iç çamaşırı reklamlarını hatırlatan cinsten yakınlaşmalarla. Beckham futbolu bıraktı ama marka değeri onu bırakmadı. Victoria ile birlikte ortak varlıkları 200 milyon sterlin dolayında. Kendi kadın ve erkek parfümü markalarını yarattılar; değeri yaklaşık 30 milyon sterlin. Doğal olarak kendi reklam markalarının yüzü de onlar.

        Reklamın eskilerde kalan bir başka ünlü çifti de David Bowie ve Iman. Bir Amerikan konfeksiyon markasının yüzü olarak hatırlıyorum ikisini. Ve Eva Longoria ile Tony Parker. İngiliz trençkot markası ile spor ayakkabı reklamında oynadılar. Boşanmadan önce! Tony Parker başkasıyla evlenmeden önce. Sienna Miller ile Tom Sturridge halen beraber ve daha efsane bir trençkot markasının kampanya yüzü oldular. Kimi ünlü çiftler de reklamda ortak görünmese bile aynı firmanın yüzü oluyor. Mesela Ryan Reynolds, karısı Blake Lively’nin elçisi olduğu kozmetik markasının reklamlarında.

        Beren-Kenan’lı reklama 4 milyon lira fiyat biçen bir gazete “Darphane gibi evlilik” demiş ya, esas darphaneler eğlence dünyasının güç simsarı çiftlerinde. Düne kadar Beyonce ile Jay Z yıllık gelir bazında bir numaraydı. Ama Forbes listesine göre Taylor Swift ile Calvin Harris toplam 146 milyon dolarlık gelirle onları geçmiş durumda. Bey ile Jay 110.5 milyon dolarda kalmışlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ