Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kavaklıpark'ın ihalesi iptal edildi

        GAZETE HABERTÜRK

        Ataköy’de bulunan Kavaklıpark çay bahçesinin ihalesi iptal edildi. Bakırköy Belediyesi zabıta ekipleri tarafından önceki gün tahliye edilen ve çevik kuvvet eşliğinde yıkılan 28 yıllık çay bahçesi için dün ihale yapılacaktı.

        İhaleye katılacak firmalar ihale saati olan 15.00’te salon önünde toplanırken, Belediye Meclis ve İhale Komisyonu Üyesi İsmail Taş, ihalenin iptal edildiğini açıkladı. Bina önünde toplanan Ataköylüler karara büyük tepki gösterdi ve belediye görevlileri ile aralarında sözlü tartışmalar yaşandı.

        ‘BORCU YOKTUR’

        İşletme sahipleri ise hem kendilerinin hem çalışanların hem de Ataköylülerin mağdur olduğunu belirtti. Bakırköy Belediyesi, Kavaklıpark’ın 5 aydır kira ödemediğini iddia ederken, işletmeciler ise aynı belediyeden alınmış “Borcu yoktur” yazısını basın mensuplarına gösterdi. İsmail Taş ve İhale Komisyonu Başkanı Ali Türkoğlu ihalenin iptal gerekçesini “görülen lüzum üzerine” şeklinde açıkladı. Yeni ihalenin 15 gün içinde yapılacağı ve ihale şartnamesinin de yeniden düzenleneceği belirtildi. Kavaklıpark’ın içinde bulunduğu yeşil alana betonarme bina yapmak yasa gereği mümkün değil. Mevcut şartnamede ise yeni tesisin kafeterya-restoran olarak düzenleneceği belirtiliyor.

        Yeni ihalede bu durumun düzeltilmesi ve alanın yine çay bahçesi olarak kalacağı açıklandı. Komisyon üyeleri açıklama yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ