Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Beyoğlu ve Kâğıthane belediyeleri, sosyal yardım marketleriyle ihtiyaç sahiplerinin bu bayramda da hizmetinde

        GAZETE HABERTÜRK

        Beyoğlu Belediyesi’nin 5 yıl önce başlattığı sosyal market uygulamasında Ramazan Bayramı öncesi alışveriş yoğunluğu yaşanıyor. Çok sayıda ihtiyaç sahibi vatandaş, sosyal markete giderek, bayramda giyecekleri kıyafetleri ve bayram şekeri aldı. Önceden belirlenen ailelere verilen kartlar aracılığıyla ihtiyaç sahipleri gerek günlük gerekse bayramlık ihtiyaçlarını rahatlıkla sosyal marketten karşılayabiliyor. Uygulamanın işleyişiyle ilgili bilgi veren Başkan Ahmet Misbah Demircan, “Burada her aileye bir kat veriyoruz. Vatandaş bize başvuruyor. Biz de evini, gelirini koordine ediyoruz. Ailenin kaç kişi olduğunu tespit ediyoruz. Ona göre kontör yüklüyoruz. Kartı kendisine takdim ettikten sonra artık parası olan bir vatandaş gibi bu markete girip alışveriş yapıyor ve burada rencide olmuyor. Yardım eden firmalar yaptıkları yardımların kimlere gittiğini aylık ekstrelerle görüyorlar” diye konuştu.

        KAĞITHANE BELEDİYESİ'NİN BAYRAM HEDİYELERİ

        Kağıthane Belediyeside Ramazan Bayramı öncesinde 2 bin 500 kişiye belediye bünyesinde hizmet veren Sosyal Yardım Mağazası’ndan giyim yardımında bulundu. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Sosyal Yardım Mağazası, kapılarını ilçedeki ihtiyaç sahiplerine açtı. Vatandaşlar, beğendikleri kıyafetlere bayram öncesi ücretsiz sahip olurken, özellikle çocuklar büyük sevinç yaşadı. Her bir çocuğa kıyafetin yanı sıra çeşitli oyuncaklar da hediye edildi. Her yaştan 2 bin 500 kişinin tüm giyim ihtiyaçlarının karşılandığı etkinlikte konuşan Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Biz Kâğıthane’de büyük bir aileyiz. Bu bayramda da başta çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızı sevindirmek istedik. Bunu başarabildiğimize inanıyorum. Bu bayram tüm dünyaya barış, huzur ve bereket getirsin” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ