Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Büyükçekmece Belediyesi’nin AK Partili ve CHP’li meclis üyeleri, hatalı yollar için ortak bir önerge hazırladı

        GAZETE HABERTÜRK

        Büyükçekmece Kumburgaz Mahallesi D-100 Karayolu (E-5) Büyükçekmece ile Edirne istikameti arasında bulunan köprülü kavşak ve çift yönlü TEMKumburgaz, D-100 Kumburgaz katılımlarını sağlayan hemzemin kavşak uygulamasında tasarım hataları, eskime ve bozulmaların olduğu belirtilerek önerge hazırlandı.

        AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin ortak hazırladığı önerge şöyle: “Köprü ve kavşak katılımlarında tasarım hataları bulunmakta, yeterli katılım mesafeleri sağlanmadığından güvenli katılımlar yapılamamakta, bu durum tehlike oluşturarak ölümcül kazalara neden olmaktadır. Yaya üstgeçidinin her iki ayağında oluşturulan İETT durakları, durak öncesi ve sonrasında tehlikeyi kat kat artırarak yaya ve trafik yoğunluğunu artırmaktadır. Köprünün tasarımında oluşturulan keskin kurplar trafik rejimini bozmaktadır.

        TEM-Kumburgaz kavşağı katılımında mevcut yolun gidiş-geliş istikametlerini ayırır bariyerlerin oluşturulmamış olması, kavşak girişinde yolun gerekli yavaşlatma önlemleri alınmadan bir anda kesilmesi, denetimsiz araç katılımları ve tüm kavşağın tasarımında yaya girişini engelleyici tedbirlerin alınmamış olması, gece ve gündüz kullanımlarında sürücüleri ve yayaları yanıltmakta, ölümcül kazaları artırmaktadır.

        D-100 Karayolu’nun yayalar tarafından kullanımını engelleyici önlemlerin alınması gerekmektedir. Köprülü kavşağın tehlike oluşturduğu, her an olası yeni ölümcül kazalara sebebiyet vereceği, bölgemizde artan yaz turizmini de etkilememesi açısından acil incelenerek yenilenmesi gerektiği kanaatine varılmıştır.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ