Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik İstanbul boşaldı, tatilciler Bodrum'a akın etti

        HT GAZETE

        Arife gününün de dahil edildiği 4 günlük Ramazan Bayramı tatili dün başladı. Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşların aynı anda farklı kentlere gitmek için yola çıkması Türkiye’de trafiği felç etti. En büyük yoğunluk başta Bodrum olmak üzere, Fethiye, Marmaris ve Datça gibi tatil yörelerinde yaşandı. Muğla’nın ilçelerine yaklaşık 4 milyon tatilcinin gittiği tahmin ediliyor.

        İSTANBUL BOŞ KALDI

        Başta İstanbul olmak üzere büyük kentlerden yola çıkan tatilciler, dün sabah saat 10.00’da, Bodrum’u Turgutreis Mahallesi’ne bağlayan 18 kilometrelik yolun, Yokuşbaşı, Gümbet, Konacık, Bitez ve Ortakent Yahşi mahallelerine kadar olan 8 kilometrelik bölümünü tam 1.5-2 saatte aşabildi. Adım adım ilerleyen trafik, önceki gün İstanbul’da sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğunluğu aratmadı. İstanbul ise arife günü adeta bomboştu. Özellikle bayram öncesi dolup taşan Eminönü ve Mısır Çarşısı’nın tenha olduğu görüldü. Trafikte de sabah saatlerinden itibaren herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Binlerce İstanbullu, tatil gününün keyfini yaşadı. Kimi balık tuttu, kimi alışveriş yaptı.

        FERİBOTTA 20 KİLOMETRE KUYRUK

        Tatili Ege’de geçirmek isteyen vatandaşlar ise Çanakkale Eceabat İskelesi’nde uzun araç kuyrukları oluşturdu. 7 feribotun aralıksız çalışmasına rağmen, feribot kuyruğu 20 kilometreye yaklaştı. Tekirdağ Limanı’ndan Avşa Adası’na geçmek isteyen araçların oluşturduğu kuyruk, Tekirdağ sahil yolundaki trafiğin aksamasına neden oldu. Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde bulunan Eskihisar arabalı vapur iskelesinde görülen araç kuyruklarında ise önceki güne göre dün azalma görüldü. Eskihisar- Topçular arasında 19 gemi sefer yapacak.

        TEM’DE TRAFİK DURDU

        Asıl yoğunluk TEM’de ve feribotlarda yaşandı. Dün, TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu’nun Ankara istikameti Hereke ve Gebze mevkilerinde ulaşım zaman zaman aksadı. Bolu Dağı Tüneli’nde yaşanan yoğunluk ulaşımı durma noktasına getirirken, Gümüşova rampaları ile Kaynaşlı gişelerinde araçlar yavaş yavaş ilerleyebildi. TEM Otoyolu Gerede gişelerinde ise gişelerin girişinde değil çıkışında uzun konvoylar oluştu. Gerede- Karabük arasında yaklaşık 8 kilometreyi bulan konvoyda araçlar adım adım ilerleyebildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ