Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Yedikule Hayvan Barınağı, dikenli tel, güvenlik görevlisi, ışıklandırma ve güvenlik kamerası ile korunacak

        Can METE / GAZETE HABERTÜRK

        Fatih'teki Yedikule Surları’nın hemen yanında bulunan ve üç bin köpeğe ev sahipliği yapan Yedikule Hayvan Barınağı, geçtiğimiz cumartesi günü madde bağımlıları tarafından saldırıya uğramıştı. Cumartesi sabahı saat beş sularında eski havagazı fabrikasının arazisinden barınağa giren madde bağımlıları, özel bölümde bulunan pitbull cinsi beş köpeği çalmış, geride kalan hayvanları birbirleriyle dövüşmeye zorlayıp sopalarla darp etmişti.

        TEKRAR GELDİLER

        Olaydan bir gün sonra barınağa tekrar gelen madde bağımlıları barınak görevlilerince fark edilince çıkan arbedede bir görevli yaralandı.

        Gazetelerdeki haberden sonra ve olayın sosyal medyada yayılmasıyla barınak gönüllü akınına uğradı. Salı günü barınağı ziyaret edip basın mensuplarına açıklamada bulunan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu tarz olayların önüne geçmekte kararlı olduklarının altını çizdi. Başkan Demir, “Bu olay olduktan sonra emniyet güçleriyle birlikte bir çalışma yürüttük ve sorumluların tinerci diye tabir ettiğimiz çocuklar olduğunu tespit ettik. Bir tanesi yakalanıp tespit edilince kaçırılan köpekleri de tekrar bulup barınağımıza getirdik. Basit ve adi bir olay. Çocuklar muhtemelen buradaki köpekleri kaçırıp, sokak dövüşleri için kullanıyor’’ dedi. Başkan barınağa dikenli tel, güvenlik görevlisi, ışıklandırma ve güvenlik kamerası gibi sistemlerin en kısa zamanda sağlanacağını belirtti. Yaptığı açıklamadan bir gün sonra çalışmaları kontrol etmek üzere barınağa tekrar giden Başkan Demir, “Barınağı daha güvenli bir yer haline getirme çalışmalarımz başladı ve son hızla devam ediyor. Kısa süre içerisinde buradaki sıkıntıları çözeceğiz’’ dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ