Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul UNESCO listesinde yer alan Cezayir’in Kasaba Bölgesi, Tarlabaşı’ndaki kentsel dönüşümü örnek alıyor

        GAZETE HABERTÜRK

        Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı ziyaret eden Cezayir heyeti, yapımı hızla devam eden Tarlabaşı 360 projesini gezerken, Cezayir’in UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan “Kasaba” bölgesi için “Tarlabaşı Projesi’ni örnek alıyoruz” dedi. UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Kasaba Bölgesi’nin yetkilileri, rehabilitasyon çalışması için Beyoğlu’na geldi.

        Heyet, projenin maketini inceledikten sonra Tarlabaşı 360 ofisini ziyaret edip şantiyede bol bol fotoğraf çekti. Alanda binaların korunmaya çalışılması ve sosyal hayata kazandırılması konusunda Tarlabaşı ile Kasaba Bölgesi arasında benzerlikler olduğunu söyleyen Cezayir Kültürel Mirası Yaşatma Ulusal Ofisi Müdürü Abdelouahab Zekagh, “Tarlabaşı’nda da bizim bölgemizde bulunduğu gibi tarihi binalar gördüm. Bu yüzden Türkiye ile Cezayir arasında hem kalıcı hem de kesin bir işbirliği, ortaklık kurmak istiyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ