Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Nişantaşı’nın göbeğinde 36 metrekarelik araziye inşa edilen konteyner bina, görenleri şaşkınlığa uğratıyor

        Güngör KARAKUŞ / GAZETE HABERTÜRK

        Milyon dolarlık dairelerin ve işyerlerinin bulunduğu Nişantaşı’nda 36 metrekarelik araziye inşa edilen konteyner binaya yapı ruhsatının nasıl verildiği merak konusu oldu. Nişantaşı’nın en merkezi yeri olan Abdi İpekçi Caddesi’ndeki konteyner binanın ön cephesi cam vitrin şeklinde.

        İki bina arasında 2.5 metre genişliğindeki boşluğa inşa edilen konteyner bina, ikisi zemin altında olmak üzere 4 katlı. Tanzanya ataşesi olan ve Nişantaşı’nda onlarca gayrimenkulü bulunan işadamı Ziya Karahan’ın Nişantaşı’nın en gözde yerindeki araziyi 2.8 milyon TL’ye aldığı öğrenildi.

        Karahan, uzun yıllar boş olarak bekleyen, ön cephe genişliği yaklaşık 2.5 metre olan araziye kısa sürede prefabrik inşaat yaptırdı. Ön cephesi cam vitrin şeklinde yaptırılan konteyner bina, zeminle beraber toplam 4 kat. 180 metrekarelik mağazanın özel bir firmaya 35 bin dolara kiraya verildiği öğrenildi.

        Şişli Belediyesi, Nişantaşı’nda onlarca dairesi ve dükkânı bulunan işadamı Ziya Karahan’a ait konteynerbinanın imar şartlarına uygun olduğunu belirtirken, yapı kullanma izin belgesinin de 2 ay önce verildiğini söyledi. Belediye yetkilileri, inşaatın basit bir yapı olduğunu ve projeye aykırı bir durum olmadığını da belirtti.

        SAHİBİ TANZANYA FAHRİ KONSOLOSU

        Karahan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Karahan, yaklaşık 15 yıllık fahri konsolos. Grubun gıda ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren 2 şirketi var. Ziya Karahan, Tanzanya’nın sadece Türkiye’deki fahri konsolosu değil, bu ülkeyi Tanzanya’nın fahri konsolosluğunun bulunmadığı ülkelerde de temsil ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ