Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Boğaziçi’ndeki bakıma ‘genleşme’ ertelemesi

        Deniz ÇİÇEK / GAZETE HABERTÜRK

        Karayolları Genel Müdürlüğü’nce Boğaziçi Köprüsü’nde bu yaz yapılması planlanan bakım çalışması, 2016 yılına ertelendi. Bakım öncesinde köprüdeki genleşme derzlerinin değişmesi gerekiyordu. İtalya’dan bu amaçla sipariş edilen derzlerin teslimi gecikti. Bu nedenle köprüdeki bakım gelecek yıla kaldı.

        Karayolları Genel Müdürlüğü, Boğaziçi Köprüsü’nün asfalt ve genleşme derzi yenileme işlerini bu yaz yapmayı planlıyordu. İki aylık sürede tamamlanması öngörülen çalışmalar için okulların tatil olması ve İstanbul’un nüfus yoğunluğunun azalması bekleniyordu.

        Köprünün, istenilen biçimde işlevini yerine getirmesi için kritik öneme sahip olan genleşme derzlerinin yapımı yetişmedi. İtalya’ya sipariş edilen derzlerin teslimi sonbahar aylarına kaldı. Köprünün yıl içindeki sıcaklığa göre uzamasını ve kısalmasını sağlamak için kullanılan genleşme derzleri, Boğaziçi Köprüsü’nde gerilmenin de önüne geçiyor. Bu derzler sayesinde, köprü ve kara bölümleri birbirine zarar vermiyor.

        ÇATLAK BAKIMI VE SAĞLAMLAŞTIRMA YAPILDI

        Yetkililer, köprüdeki asfalt çalışmalarının, genleşme derzlerinin montajının ardından yapılması gerektiğini kaydederek, asfalt yenileme işinin de önümüzdeki yıla ertelendiğini belirtti. Yetkililer, derzlerin teslim alınmasının ardından her iki yenileme işinin de birlikte yapılacağını ifade etti.

        Boğaziçi Köprüsü’nün bakımı adım adım yapılıyor. Yetkililer, köprüdeki çatlak tamirlerini tamamladıklarını, 500 civarında çatlak tamiri yapıldığını aktardı. Köprü kulelerindeki sağlamlaştırma çalışmalarının da tamamlandığı kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ