Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Motosiklet tutkunları cennette buluştu

        Murat AĞCA / HT CUMARTESİ

        Türkiye’nin dört bir yanından, hatta Avrupa’dan yola çıkan motosiklet tutkunları, binlerce kilometre yol aşıp yine Manavgat’ın cennet mekânı Titreyen Göl’de buluştu. 2010’dan bu yana düzenlenen Manavgat Motosiklet Festivali, bu yıl 23-26 Temmuz tarihleri arasında yapılıyor. Hayat felsefesini iki teker üzerine kuranların mabedi haline gelen Manavgat’ın sessiz ve sakin atmosferi, üç gün boyunca motosiklet sesleriyle farklı bir boyut kazanıyor. Bir yanı Akdeniz, diğer yanı buz gibi akan Manavgat Çayı arasında kalan muhteşem festival alanında toplanılıyor. Bir yandan motosiklete dair ne varsa konuşuluyor, diğer yandan konserden workshop’lara, yarışmalardan moto şovlara farklı festival etkinlikleri takip ediliyor.

        MOTOSİKLETÇİ BAŞKAN KORTEJDE

        Bu yıl 5 bine yakın katılımla başlayan festivalin en görkemli bölümünü bu akşam gerçekleşecek “moto kortej” oluşturuyor. Katılımcıların hep birlikte motosikletleriyle birlikte şehirde tur attığı kortej görülmeye değer. Çeşit çeşit, rengârenk yüzlerce motosikletin resmi geçidinde en önde siyah gözlüğü, tişörtü ve deri montuyla dikkat çeken orta yaşlı kişiyi gösterip kim olduğunu söylediklerinde, şaşırmamak mümkün değil! Çünkü o kişi, aslında bu festivalin fikir babası, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen... İyi bir motosikletçi olan Sözen, hobisini Türkiye’nin en farklı festivallerinden biri haline dönüştürmüş. 3 gün boyunca etkinlik alanından ayrılmayan, motosikletçilerle birlikte yiyip içen Başkan Sözen, yerlisi olduğu Manavgat’ın turizm potansiyelinin sadece deniz, güneş ve kumdan ibaret olmadığını bu festivalle kanıtlıyor adeta...

        Böylesi eğlenceli bir ortamda sadece motosiklet konuşulmuyor tabii.

        Biraz da eğlenmek, koca bir yılın yorgunluğunu atmak gerek. Gün içinde dart, tavla, rodeo, langırt, akşamları da konserler vardı. Bu yıl, Can Bonomo ve birçok ünlü ismin konserleri renk kattı Manavgat’a. Festival geceleri ise kumsalda yakılan ateşin çevresinde gitar ve dalga sesleriyle noktalandı.

        Bu keyifli ortamın tadını almak için geç değil. Festivalin son günü bugün. O bölgedeyseniz atlayın bir motosiklete, doğru Manavgat! Hem korteje katılıp bu festivalin bir parçası olabilirsiniz hem de Buzuki Orhan ile coşup, farklı bir hafta sonu deneyimi yaşayabilirsiniz.

        SÜMER TİLMAÇ UNUTULMADI

        Manavgat Motosiklet Festivali, müdavimlerinden birinden yoksun yapılıyor bu sene. 12 Haziran’da kalp krizi sonucu hayatını kaybeden usta oyuncu Sümer Tilmaç yaşasaydı, o da her zaman olduğu gibi yine bu festivalde olacaktı. Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Türk sinemasına 50 yılını veren usta oyuncunun anısının her zaman festivalde yaşatılacağını ve bu yılki etkinlikleri de Tilmaç’ın 50. sanat yılına ithaf ettiklerini söyledi.

        MANAVGAT'TA BUGÜN NE VAR?

        14.00-19.00 Dart, tavla, rodeo, langırt, penaltı turnuvaları

        15.00-16.00 Workshop (Motosiklet güvenliği)

        16.00-18.30 Keyif zamanı-Turistik gezi

        17.30-19.00 Moto kortej

        19.15-20.30 ‘Sansür’ Türkçe pop konseri

        20.30-21.00 Troger Mokus Motor Show

        21.30-23.30 Buzuki Orhan konseri

        23.30-01.00 Oldies but Goldies Party

        01.00-02.00 Plajda gitar dinletisi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ