Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi İşte haftanın etkinlikleri...

        HT CUMARTESİ / Selin ÖZAVCI

        KONSER

        25.07.2015

        Avusturyalı ve Avusturya’da klasik müzik eğitimi almış Türk sanatçıların katılımıyla gerçekleşen “Adalar’da Avusturya Günleri” kapsamında Alliance Quartett Wien, 21.00’de Heybeliada Ruhban Okulu sahnesinde bir konser verecek.

        Kariyerine DJ olarak başlayan popüler müziğin eskimeyen yıldızı Sean Paul, 20 kişilik kadrosuyla; muhteşem sahne şovları ve olağanüstü performansla Maslak Arena sahnesinde olacak. Konser 21.00’de.

        Rock müziğin sevilen ismi Duman, 21.00 itibarıyla Burc Beach’te sahnede olacak.

        Bronx Pi Sahne, 21.00 itibarıyla Yok Öyle Kararlı Şeyler ve Tilt konserlerine ev sahipliği yapacak.

        Haluk Levent, son albümü “Dostane”den şarkılarla 21.30 itibarıyla Beyrut Performance’ta bir konser verecek.

        Melodik pop-rock tarzında müzik yapan Gece Yolcuları, 22.00’den sonra Beyoğlu Hayal Kahvesi sahnesinde bir konser verecek.

        Yüzyüzeyken Konuşuruz grubunun vokali Kaan Boşnak, akustik performansıyla 21.00 itibarıyla Küçük Bronx sahnesinde bir konser verecek.

        KadıköySahne, 22.30 itibarıyla reggae grubu Sattas konserine ev sahipliği yapacak.

        Blues sanatçısı Can Gox, 22.00 itibarıyla Kılçık Mekan’da sahne alıyor.

        BODRUM

        D-Marin Didim’de haftanın 4 gecesi canlı DJ performansları ziyaretçilerle buluşurken, bu gecenin konuğu Marmalade grubu, Blue Point sahnesinde olacak.

        Bu akşam İzmir Ekspres, yarın akşam Funk Alaturka, canlı performansları ve keyifli şarkıları ile bu Teras sahnesinde olacak.

        FOÇA

        Pop müziğin sevilen sanatçılarından Bengü, 22.00 itibarıyla Mambo Beach Club sahnesinde şarkılarını seslendirecek.

        ALAÇATI

        Öğleden sonra başlayıp ertesi günün ilk ışıklarına kadar devam eden etkinliğin ev sahibi Madeo Beach, Crew Love ekibini ağırlıyor. Soul Clap, Wolf + Lamb, No Regular Play, Nick Monaco ve Navid Izadi sahnede olacak. Crew Love ekibine Vesvese’den Kaan Düzarat, Eren Eren ve Cem G, DJ setleriyle eşlik edecek.

        26.07.2015

        Ada, 22.00 itibarıyla Mask Live Music Club sahnesinde olacak.

        GÜMÜŞLÜK

        12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali devam ediyor. Antik Taş Ocağı’nda 21.00’de başlayacak konserde piyano sanatçısı Martin Roscoe dinleyicilerle buluşacak.

        KEMER

        2007 Eurovision Şarkı Yarışması’nda 3. olarak büyük bir başarı elde eden Rus pop-rock grubu Serebro, 23.30 itibarıyla Club Aura Kemer’de bir konser verecek.

        27.07.2015

        BODRUM

        Başarılı sahne performansıyla beğeni toplayan Demet Tuncer, “Seksenli Yıllar” etkinliğiyle saat 22.00’de Mandalin Bodrum sahnesinde olacak.

        28.07.2015

        Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nin Fransa’dan konuğu var. Buğulu sesi ve sahne performansıyla tanınan Zaz, saat 21.00’de Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında bir konser verecek.

        29.07.2015

        Popüler müziğin sevilen ismi Candan Erçetin, Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında saat 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde konser verecek.

        Beyoğlu Hayal Kahvesi, 22.30 itibarıyla pop, caz, rock, soul gibi türleri bir araya getiren Güntaç Özdemir’i ağırlayacak.

        Suma Beach, 19.00 itibarıyla Nicolas Jaar (DJ Set), Kaan Düzarat, Ocean vs Orientalis ve O.Bee performanslarına ev sahipliği yapacak.

        İZMİR

        Fransız sanatçı Zaz, İstanbul konserinden sonra İzmir’de bir konser verecek. İzmir Arena’da gerçekleşecek konser 21.00’de başlayacak.

        Ezginin Günlüğü, 20.00 itibarıyla Baby Beach Club sahnesinde bir konser verecek.

        GÜMÜŞLÜK

        12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nde “Akdeniz Rüzgarları” gecesinde, 21.00 itibarıyla Gilles Apap & Miroslav Dacic sahnede olacak.

        30.07.2015

        Dave Harrington ve Kaan Düzarat, Analog Kültür, Vesvese ve Ravouna 1906 işbirliğiyle, Ravouna 1906 terasında performans sergileyecek.

        Trump Cadde ücretsiz konserlerinin bu haftaki konuğu Kolektif İstanbul. Balkan müziğinin başarılı temsilcilerinden Kolektif İstanbul, saat 19:30’da Trump Cadde ziyaretçilerine müzik dolu bir akşam yaşatacak.

        ANKARA

        Zaz, İstanbul ve İzmir’den sonra Ankara’da bir konser verecek. ODTÜ MD Vişnelik sahnesinde gerçekleşecek konser 19.00’da başlayacak.

        İZMİR

        Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer aynı sahneyi paylaşıyor... Konser, Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda 21.00’de.

        DATÇA

        Mabel Matiz yeni albümü “’Gök Nerede”nin yaz turnesi kapsamında saat 21.30’da Datça Açıkhava Tiyatrosu’nda.

        31.07.2015

        Son albümü “Amansız Gücenik”ten şarkılarla Ceylan Ertem, saat 22.30’da KadıköySahne’de bir konser verecek. n İlk albümleri “Eski Dostum Tankla Gelmiş”i yayımlayan Adamlar, akustik performanslarıyla 21.00’de Küçük Bronx’ta.

        Mücbir Sebep, 21.00’de Bronx Pi Sahne’de.

        80’ler ve 90’larda hafızalarda yer etmiş Türkçe pop şarkılardan oluşan bir konserle Girls Walking, 22.00’de Mask Live sahnesinde olacak.

        Hande Yener, 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde bir konser verecek.

        Kıraç, 27. Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları kapsamında 21.15’te Enka Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu sahnesinde.

        ÇEŞME

        Yaşar, 21.00’de Hayal Kahvesi Çeşme’de.

        BODRUM

        Mabel Matiz, gece yarısı itibarıyla Mandalin Bodrum sahnesinde olacak. n Rock grubu Malt, “Xuma Akustik Konserleri” kapsamında 21.30’dan sonra Xuma’da. n Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer, 21.00 itibarıyla Bodrum Antik Tiyatro sahnesinde olacak.

        GÜMÜŞLÜK

        Avusturyalı piyanist Anika Vavic, “Klasikten Moderne” gecesiyle 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında, saat 21.00’de Antik Taş Ocağı’nda bir konser verecek.

        KUŞADASI

        Duman yaz konserilerine devam ediyor. Grup, saat 21.00 itibarıyla Kuşadası AVM Amfitiyatro’da sahne alacak.

        MARMARİS

        Demet Akalın, gece yarısı itibarıyla yeni albümünden şarkılarla Back Street Bar sahnesinde olacak.

        ÇEŞME

        Murat Abbas ve Murat Beşer önderliğindeki Oldies But Goldies partisi 23.00’te Babylon’da.

        31.07.2015

        Pop müziğin güçlü kadın vokallerinden Funda Arar, 21.15’te Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda dinleyicileriyle buluşacak.

        YEME İÇME

        Müzik, ambians ve iyi yemekle insanları buluşturmayı iyi bilen isimlerden Cüneyt Kurt, Ege’nin en keyifli koyu Orhaniye’de, Mistral Restaurant & Bar’da yazı karşılıyor. Mekân, Hisarönü Körfezi’nin sakin ve berrak koyu Orhaniye’de özel lezzetler sunuyor. Deniz ürünlerinden et çeşitlerine, yöresel mezelerden uluslararası lezzetlere zengin mutfağıyla Mistral, günün her saatini keyfe dönüştürüyor.

        Mövenpick Hotel Istanbul, İtalyan Başaşçısı Giovanni Terracciano ve ekibinin hazırladığı, Akdeniz mutfağının en renkli halini gözler önüne seren yepyeni bir yaz mönüsü sunuyor. AzzuR Restaurant’ın yaz mevsiminin en taze ve lezzetli malzemelerini bir araya getiren hafif ve sağlıklı mönüsünde yaratıcı yorumlar yer alıyor.

        TATİL

        Alaçatı’nın bu seneki favori buluşma adresi olan Hacı Memiş Mahallesi’nde yer alan Hacı Memiş Palas, gıcırdayan merdivenleri, eski ahşap kapıları, kalem işli tavanları ve geçmişe götüren nostaljik ambiyansı ile büyük ilgi görüyor. Otel aynı ruhu, 60’lı yılları anımsatan mobilyalarla odalarına da taşıyor.

        VİZYON

        Son 5 Yıl’ın müzikal hikâyesi

        Richard Lagravenese’nin yönettiği ve Anna Kendrick, Jeremy Jordan, Natalie Knepp ile Tamara Mintz’in rol aldığı Son 5 Yıl, romantik film arayanlar için... Aktris Cathy mesleki olarak pek parlak bir süreçten geçmemektedir. Yazar Jamie’nin şansı ise oldukça iyidir. Kitabı bestseller olunca ikilinin aralarındaki denge de bozulmaya başlar. İçerlemeler, hınçlanmalar, aldatmalar derken bildik nedenlerle ilişki dağılmaya başlar. Müzikal bir aşk hikâyesine hazır olun.

        İki Aşk Arasında kalınca

        Tom Vaughan’ın yönettiği ve Pierce Brosnan, Salma Hayek, Jessica Alba ile Malcolm McDowell’ın rol aldığı İki Aşk Arasında, yıldızlarla dolu kadrosuyla bir aşk filmi. Edebiyat profesörü kahramanımız geceleri romantik fantezileriyle meşgul olmaktadır. Richard, çapkınlığı babası Gordon’dan öğrenmiştir ama o her zaman daha fazlasını aramaktadır!

        Beden sınırları zorlanıyor

        Malgorzata Szumowska’nın yönettiği, Janusz Gajos, Maja Ostaszewska, Justyna Suwala ve Ewa Dalkowska’nın rol aldığı Beden, haftanın seyirliklerinden. İşi başından aşkın bir savcının son zamanlarda aklını en çok meşgul eden şey kızıdır. Annesinin ölümünün ardından anoreksiyaya yakalanan Olga’yı bir rehabilitasyon merkezine yatırmıştır. Olga’nın ölülerle iletişime geçtiğini iddia eden Anna, onun bu sayede üzerindeki yükü atacağına inanmaktadır.

        Kutupta Macera başlıyor

        Grethe Boe Waal’ın yönettiği, Kaisa Gurine Antonsen ve Lars Arentz Hansen’in rol aldığı Kutupta Macera, kar fırtınasında mahsur kalan 3 kafadarın hikâyesi. Bir taraftan rüya gibi bir coğrafyanın masalsı atmosferinin içine giren çocuklar; diğer yandan da kutuptaki sert yaşam koşullarının zorluklarıyla mücadele etmeye çalışırlar.

        Kâğıttan Kentler kolay yıkılır

        Jake Shreier’in yönettiği Cara Delevingne, Nat Wolff, Halston Sage ve Cara Buono’nun oynadığı Kâğıttan Kentler’de; kapı komşusu güzel Margo’ya âşık olan Quentin’in hikâyesi anlatılıyor. Çocukluklarında iyi arkadaş olan ikili, büyüdüklerinde eskisi gibi yakın olmazlar. Lise hayatlarının sonlarına doğru, Margo, Quentin’i bir dizi şakaya dahil olacağı bir gecede yanında olması için ikna eder.

        Bu hafta ne yapsak?

        FESTİVAL

        Heavy metal ve rockseverlerin heyecanla beklediği festival Rock Off, bu sene kamp yapma imkânı da sunarak 1-2 Ağustos’ta Life Park’ta gerçekleşiyor. 2 gün boyunca Korn, Apocalyptica, Gojira, Soulfly, Murat İlkan, Black Tooth gibi rock ve heavy metalin dev isimlerini ağırlayacak Rock Off’ta; akustik konserler, söyleşiler ve imza seansları Dragon’s Den çadırında gerçekleşecek. Çadırda Doğu Yücel ile çeşitli söyleşiler, Mesut Süre’den Rock Off’a özel stand-up gösterisi, akustik performanslar, Kaan Kural ile Sepettopu Sohbetleri gerçekleştirilecek. Rock Off için alınan her biletin 5 TL’si bu yıl bir dernek aracılığıyla hayvan barınaklarına bağışlanacak.

        Yarın saat 18.00 itibarıyla Yalova Barış Manço Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek Yalova Yaz Festivali; Cem Adrian, Son Feci Bisiklet ve Yüzyüzeyken Konuşuruz performanslarına ev sahipliği yapacak.

        Eklisia Oda Müziği Festivali, açık havada en iyi oda müziği gruplarını, Gümüşlük Eklisia Kilisesi’nin büyüleyici ortamında ağırlamaya hazırlanıyor. 1-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde; Kadir Sonuk, hazırladığı etkileyici dansıyla Camerata Smyrna üflemeli beşlisine eşlik edecek. Athens Quintet Dimitrios Dounis ve İtalyan solistler Raffaele La Ragione ile Camilla Finardi, sıcacık tınılarla müzik ziyafeti yaşatırken; Borusan Quartet festival kapsamında Bodrum’daki müzikseverlerle buluşacak. Yanı sıra Çellistanbul, Fuego Trio, Olten Kuartet performans sergileyecek. Festivalin kapanış konserini gerçekleştirecek olan Genco Erkal, Stravinsky’nin ölümsüz eseri “Bir Askerin Öyküsü”nü ülkemizin önemli şeflerinden Naci Özgüç yönetiminde canlandırırken, İzmir’de son yıllarda verdiği konserlerle adını sıkça duyuran Camerata İzmir grubu onlara eşlik edecek.

        SERGİ

        Mixer, 2 Ağustos’a kadar Marmara Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerinin Rapor adlı karma sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi; kitap, afiş ve üç boyutlu işlevsel objelerden oluşan bir yapıyı bir araya getiriyor. Mixer’in 28 Ağustos’a kadar görülebilecek diğer sergisi ise Fotoğraf Kitabı Üzerine Çalışmalar adını taşıyor.

        Geleneksel Türk sanatlarından ebru sanatına getirdiği modern yaklaşımlarla dikkat çeken Ebru Uygun, Ebruca Nefes Bodrum sergisiyle Ramada Resort Bodrum’da. Bugünkü gala ile açılacak serginin gelirinin bir bölümü TOÇEV Öğrenim Merkezi’ne bağışlanacak.

        BAŞKA NE VAR?

        Cihangir’de yer alan Çocuk Atölyesi; okuldan, sokaktan, aileden dünyadan, günlük hayattan beslenerek ürettikleri zekâ dolu esprilere yenilerini eklemeleri için Çocuklara Karikatür Atölyesi programı gerçekleştirecek. 9-12 yaş grubu için “Hayalperest Kalemlerin Macerası”, 6-9 yaş grubu için “Komik Kalemler” başlıkları altında düzenlenecek atölye programları 31 Temmuz’da başlayacak.

        S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Müzede Yoga etkinlikleri kapsamında dünyaca ünlü yoga eğitmeni Chris Chavez’i ağırlamaya hazırlanıyor. Los Angeles’ın en iyi 10 yoga öğretmeninden biri olarak “Rockstar Yogi” adıyla anılan yoga eğitmeni ve Cihangir Yoga’nın ortağı olan Chris Chavez’in dersi, 31 Temmuz Cuma günü saat 18.3020.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gerçekleşecek ve her seviyeden katılımcıya açık olacak.

        Çocukların sanatçı ruhunu beslemek için Güzel Sanatlar Parkı konulu yaratıcı bir projeye imza atan İstinyePark, etkinliklerini Yaz Atölyeleri’yle devam ettiriyor. Ağustos boyunca İstinyePark Cafe Nero önündeki alanda oluşturulan özel bölümde, 13.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Yaz Atölyesi’ne, 4-12 yaş grubu çocuklar katılacak. Atölyede sanatın eğlenceli yönünü görecek çocuklar, 60’lara damgasını vuran Pop Art akımının öncüleri Andy Warhol, Jasper Johns ve Roy Lichtenstein’la tanışacak.

        Çocuklar Şehri Minopolis, tüm çocuklar masal okusun diye büyük bir kampanya başlattı. “Bir Varmış Bir Yokmuş Herkes Masal Okurmuş” sloganıyla yola çıkan kampanya aracılığıyla imkânı olmayan çocuklara binlerce masal kitabı dağıtılması hedefleniyor. Proje kapsamında 1 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında Minopolis’e gelecek çocuklar okudukları masal kitaplarını bağış yaparak imkânı olmayan akranlarının masal kitabına kavuşmasını sağlayacak. Proje kapsamında bin masal kitabını bağışlayacak olan Minopolis ailesi 15 Eylül’de toplanan tüm masal kitaplarını ihtiyacı olan çocuklara dağıtacak.

        HABERDAR OL

        “Deniz, kum, güneş ve rock müzik” sloganıyla gerçekleşecek olan Zeytinli Rock Festivali, 19 Ağustos Çarşamba akşamı, İstanbul Arabesque Project’in sahne alacağı, kampçılar için düzenlenecek özel bir parti ile açılacak. Zeytinli Dalyan Sahili’nde 4 gün devam edecek festivalde Ana Sahne ve Keşif Sahnesi’nde yer alacak isimler açıklandı. 20 Ağustos Perşembe Teoman, Feridun Düzağaç, Pinhani, Aylin Aslım, Luxus, Gece, Atlas; 21 Ağustos Cuma Duman, Bulutsuzluk Özlemi, Ceylan Ertem, Umut Kuzey, Niyazi Koyuncu, Tnk, Nükleer Başlıklı Kız; 22 Ağustos Cumartesi Şebnem Ferah, Redd, Demir Demirkan, İskender Paydaş, Melis Danişmend, Sattas, Suzi’nin Turtası; 23 Ağustos Pazar Pentagram, Hayko Cepkin, Pilli Bebek, Kurtalan Ekspres, Blacktooth, Nemrud, Fallen sahnede olacak. Bu sene, genç grupların sahne alacağı Keşif Sahnesi’ndeyse 19 Ağustos Çarşamba açılış partisinde Esas Çocuk Gizem Berk; 20 Ağustos Perşembe Yok Öyle Kararlı Şeyler, Son Feci Bisiklet, Can Güngör, Emre Nalbantoğlu, Sirius, Sansür, Arka Dörtlü, Parça Tesiri; 21 Ağustos Cuma Yüzyüzeyken Konuşuruz, Adamlar, Eskiz, No Land, Sufle, Rete Pegz, Boogie, Atarax; 22 Ağustos Cumartesi Başıbozuk, Nilipek, Burcu Tatlıses, Shukar Muzika, Supernova Reggae Band, Tuz, La Dee Eda, Derinlik Hissi; 23 Ağustos Pazar Rampage, Kes, Avşin Eryiğit, Big Stake, Grup Dört, Seraf, T-Blues, Kaos sahnede olacak.

        Muğla’nın Fethiye İlçesi’nin Yanıklar Köyü, Türkiye’nin ilk Müzik Köyü’ne ev sahipliği yapıyor. Müziğin sonsuz kaynağının doğanın kendisi olduğundan ilham alınarak oluşturulan proje; müziğe gönül vermiş herkesi, Anadolu’nun asırlık notalarını Akdeniz’in eşsiz manzarasında yeniden keşfetmeye ve birlikte kolektif bir yaşam sürmeye çağırıyor. İlk ayağı 25-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek ve ağırlıklı olarak geleneksel halk müziği çerçevesinde düzenlenecek olan etkinlikler; yerel sanatçılar, yaşayan usta müzisyenler ve genç kuşak müzik eğitimcileri ile yapılacak olan üçtelli, dörttelli, sipsi, kopuz, bağlama gibi enstrüman atölyelerini, söyleşi ve tartışmaları, film ve belgesel gösterimlerini, temel düzey soundpainting ve köy konserleri ile müziğin asıl kaynağı Anadolu köylerine yapılacak ziyaretleri kapsıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ