Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Diyanet İşleri Başkanlığı evlenecek çiftlere uyarılarda bulundu

        Aykut YILMAZ / HT GAZETE

        Diyanet İşleri Başkanlığı evlenecek çiftlere uyarılarda bulundu. Diyanet’in aile dergisinde yer alan yazıda, “Ailelerin, kızlarını emanet edecekleri kişiyi faize mecbur etmeleri, yeni kurulacak bir yuva için iyi bir başlangıç olamaz. Mutluluk israfta değil sadeliktedir” denildi.Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı tarafından Diyanet’in aile dergisinde kaleme alınan yazıda, İslam hukukunda nikâh akdinin gerçekleşmesi için iki şahit huzurunda yapılması şartı dışında şekil şartı veya özel bir tören olmadığı belirtildi.

        "MUTLULUK SADELİKTEDİR"

        Yazıda, “Düğünün nasıl yapılacağını dinimiz, detaylarıyla belirlememiş, bunu, haramlara düşmemek şartıyla düzenleme işini Müslümanların örf ve âdedine, içinde bulundukları şartlara bırakmıştır” ifadesine yer verildi. Vatandaşların Diyanet’e sıklıkla ‘Düğün yapmak için kredi çekebilir miyim?’ sorusunu yönelttikleri belirtilen yazıda, “‘Benim kızımın neyi eksik?’ diyen ebeveynlerin, çok sevdikleri kızlarına kötülük yaptıklarının farkına varmaları gerekir. Kızlarını emanet edecekleri kişiyi faize mecbur etmeleri, yeni kurulacak bir yuva için iyi bir başlangıç olamaz. Bilinmelidir ki mutluluk israfta değil, sadeliktedir” denildi.

        YAZIDA AYRICA İSLAMA UYGUN DÜĞÜNÜN KRİTERLERİ DE BELİRLENDİ

        NİKÂHI DUYURUN: Sevgili Peygamberimizin tavsiyeleri bu hususu ortaya koymaktadır. Peygamberimiz “Nikâhı açıkça yapınız” demektedir.

        SİLAH SIKMAK SORUMSUZLUK: Düğünlerde, sırf şenlik olsun, düğün sahibinin düğününe katılalım diye havaya sıkılan kurşunlar, etrafa saldıkları korku ve sebep oldukları acı sebebiyle, dinen günah olduğu gibi büyük bir sorumsuzluk örneğidir.

        YEMEK VERİN: Sevgili Peygamberimiz evlenme hazırlığı yapan Abdurrahman bin Avf’a, “Bir koyun keserek de olsa ziyafet ver” buyurmuştur. Düğün yemeği sünnettir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ