Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kadıköy halkı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri arasında göz boyama polemiği yaşandı

        Serhan Sevin/HABERTURK.COM

        Dün gerçekleştirilen Kurbağalıdere yürüyüşü öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nın başlattığı temizlik çalışmaları tepki çekti.

        Kadıköy'ün belalısı olan Kurbağalıdere Ramazan Bayramı'ndan sonra dayanılmaz bir hale dönüştü. Çevreye yaydığı koku nedeniyle çevre sakinlerinin büyük sorun yaşadığı Kurbağalıdere için dün gerçekleştirilen yürüyüşte enteresan anlar yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürüyüşle eş zamanlı olarak başlatıldığı iddia edilen çalışmalar tepki topladı.

        Saat 18.00 sularında İ.B.B'ye ait olan kepçeler Kurbağalıdere'nin balçığını kamyonlara boşaltması esnasında çevre sakinleri bu hareketi göz boyama olarak yorumladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri ise bu iddiaları yalanlayarak çalışmaların sürekli devam ettiğini ve bayram nedeniyle çalışmalara kısa bir ara verildiğini söylediler.

        Bayramın bittiği günden bu yana çalışmalara devam edildiğini belirten yetkililer 'Kurbağalıdere ıslahı sadece bu alan ile sınırlı değil. O yüzden vatandaşların çalışmaları görmemeleri son derece normal. Kurbağalıdere en kısa zamanda eski, temiz haline geri dönecek' diye konuştular.

        Kurbağalıdere'nin denizle birleştiği noktada Alkor 3 adlı gemi ile derinleştirme ve temizlik çalışması yapılırken çöp toplama teknesi de deniz yüzeyinde temizlik çalışmalarına başladı. Aynı zamanda görevliler kepçelerle deredeki temizlik çalışmalarına destek verdi.

        MAHALLE SAKİNLERİ HASTA

        Kurbağalıdere'nin içinden geçtiği mahallelerden birisi olan Osmanağa Mahallesi Muhtarı Serap Tuncer Kadıköy'deki bütün mahallelerinin pisliğinin Kurbağalıdere'ye atıldığını söyledi.

        Kadıköy'de yirmibir mahallenin olduğunun altını çizen Tuncer 'Bu mahallelerin bütün atığı hiçbir arıtmaya tabi tutulmadan bu dereye bırakılmaya başlandı. Bu pislikte direk olarak Marmara Denizi'ne dökülerek aynı zamanda denizi de zehirliyor. Sağlık açısından inanılmaz riskler taşıyor. Buraya sadece lağım da akmıyor.

        Kayışdağı'ndan itibaren her türlü pislik akıntı ile buraya kadar geliyor. Burası üç yıldır ıslah edilmeye çalışılıyor. Tam olarak çalışılmaya başlansa en fazla altı ayda bu iş biter. Metrolar, tüneller yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi üç yıldır ufacık bir dereyi ıslah edemedi' dedi.

        Zaman zaman derede temizlik çalışmalarının olduğunu belirten Serap Tuncer "Derede yaşayan sivrisinekler insanlar, özellikle de çocuklar için çok büyük tehdit. O lağımın içinden gelen sinekler insanlarla temas halinde oluyor. Mahalle içerisinde sıtma, kolera, tifo gibi hastalıklara yakalananlar oldu. Kanalizasyondan lağım fareleri çıkmaya başladı. Geçimini balıkçılıkla sağlayan insanlarımızın kaldığı ufak kulübeler derenin yanında yer alıyor. Bu balıkçılarımız on gündür ishal" diyerek çalışmaların bir an öncesi sonuçlanmasını istediğini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ