Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak? İşte etkinlik rehberiniz...

        HT CUMARTESİ / Selin ÖZAVCI

        KONSER

        Kloster kabini 22.00 itibarıyla Jimpster performansına ev sahipliği yapacak.

        Bu sene ilki Suma Beach’te düzenlenecek Diynamic Festival’de iki ayrı sahnede Solomun, Stimming, H.o.s.h., Adriatique, Kollektiv Turmstrasse ve Thyladomid performansları izlenecek. Konserler öğlen 12.00’de başlayacak.

        Heavy metal ve rockseverlerin heyecanla beklediği festival Rock Off; bu hafta sonu Life Park’ta gerçekleşiyor. Rock Off’un ilk gününde Korn, Gojira, Soulfly, Unleashed, Korpiklaani ve yerli isimler sahne alacak.

        Dünyanın en renkli partisi Life in Color, bugün bir kez daha İstanbul’u rengârenk boyamaya hazırlanıyor. Life in Color, “Big Bang” konseptiyle KüçükÇiftlik Park’ta.

        Cem Adrian, son albümü “’Sana Bunları Hiç Bilmediğin Bir Yerden Yazıyorum” ile 22.00’de Dorock Stage sahnesinde olacak.

        KadıköySahne’nin 22.30 itibarıyla konuğu, sevilen şarkılarıyla Yeni Türkü olacak.

        Solar Beach, 16.00 itibarıyla dünyada en iyi 100 arasına giren ilk Türk isim DJ Tarkan’a ev sahipliği yapacak.

        Reggae grubu Koala, 21.00 itibarıyla Küçük Bronx sahnesinde olacak.

        Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi, 21.00 itibarıyla Sibel Can konserine ev sahipliği yapacak.

        ÇEŞME

        Rap müziğin ünlü ismi Snoop Dogg 21.00 itibarıyla İzmir Çeşme’de Hangout Alaçatı sahnesinde hayranlarıyla buluşuyor. Snoop Dogg, “DJ Snoopadelic” projesiyle Las Vegas TAO Club’ın ilk hip-hop resident DJ’i ünvanıyla farklı tarzlardaki müzikleri hayranlarıyla bir araya getirerek tekrar dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

        Mabel Matiz yeni albümü “Gök Nerede”nin yaz turnesi kapsamında 22.00 itibarıyla Hayal Kahvesi Çeşme’de.

        DİDİM

        Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer, 21.00 itibarıyla Didim D-Marin Amfitiyatro’da bir araya geliyor.

        BODRUM

        The Marmara Bodrum’un ev sahipliğinde Pannonica Jazz Sunset at The Marmara Bodrum Konserleri’nin bu geceki konuğu Emin Fındıkoğlu Trio. Konser 19.30’da başlayacak.

        Zeynep Casalini, B&B Club sahnesinde olacak.

        Türkbükü’nün en popüler partilerine ev sahipliği yapan Bella Sombra Türkbükü’nde, İskender Paydaş’ın ev sahipliğinde saat 17.00 itibarıyla Poolside Funk Parti gerçekleşecek.

        Bodrum Antik Tiyatro, 21.00 itibarıyla Funda Arar konserine ev sahipliği yapacak.

        GÜMÜŞLÜK

        Çok geniş bir repertuvar seslendiren üflemeli çalgılar beşlisi Camerata Smyrna, Eklisia Oda Müziği Festivali kapsamında 21.30’da Eklisia Kilisesi’nde bir konser verecek. Konsere sufi figürleriyle Tanoura’yı birleştirdiği etkileyici dansıyla Kadir Sonuk konuk olarak katılacak.

        02.08.2015

        Yunanistan’dan dünyaya açılan Maria Farantouri, efsane besteci Mikis Theodorakis’in 90. doğum gününe özel bir konser ile Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde olacak. Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında konser 21.00’de başlayacak.

        Rock Off’un ikinci gününde sahnede Apocalyptica, Behemoth, My Dying Bride, Annihilator, Dark Tranquility olacak.

        İZMİR

        Seferihisar Sığacık Kale İçi Açıkhava Tiyatrosu, 21.00 itibarıyla Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer konserine ev sahipliği yapacak.

        BODRUM

        “Pardon Bakar Mısınız?” albümüyle müzik listelerine hızlı bir giriş yapan Selen Servi, her pazar Bodrum Yalıkavak Aceny Bistro & Lounge’de sahne alıyor.

        KUŞADASI

        Pamela Spence, 17.00 itibarıyla Lite-Nite Beach Club Kuşadası’nda sahne alıyor.

        ÇEŞME

        Fly-Inn’de bu sene açılan Bej’de Happy Hour partisinin konuğu lounge, deep house ve dance tarzında hazırladığı setleri ile ünlü DJ Fem K.

        03.08.2015

        Nil Karaibrahimgil, Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda 21.00’de sahnede olacak.

        Demet Evgar ve Tuluğ Tırpan, 27. Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları kapsamında ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu’nda 21.00’de aynı sahneyi paylaşacaklar.

        İZMİR

        Modern Folk Üçlüsü ile birlikte birçok albüme ve projeye imza atan Doğan Canku, 21.00’de Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda sahne alıyor.

        GÜMÜŞLÜK

        Yunanistan’ın ünlü mandolin beşlisi Athens Quintet Dounis, İtalyan mandolin virtüözleri Raffaele La Ragione ve Camilla Finardi ile Eklisia Oda Müziği Festivali kapsamında, saat 21.30 itibarıyla Eklisia Kilisesi sahnesinde bir konser verecek.

        BODRUM

        David Vendetta, Bodrum Club Catamaran’da unutulmaz bir geceye imza atacak.

        04.08.2015

        Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi, 21.00’de Yalın’ın...

        İZMİR

        Zakkum, 21.00 itibarıyla Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda.

        ÇEŞME

        Notwist ve Console projeleriyle tanıdığımız Martin Gretschmann, elektronik müzik projesi Acid Pauli ile 22.00 itibarıyla Madeo Beach’te olacak. Gecenin diğer isimleriyse Kaan Düzarat, Doğukan ires aka Dodolove.

        GÜMÜŞLÜK

        Piyanist Gülsin Onay, 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında 21.00 itibarıyla Antik Taş Ocağı’nda sahnede olacak.

        05.08.2015

        Mixo Terrace’da her çarşamba “Swagnificent!” konseptiyle düzenlenen R&B partisi ile yaz geceleri hareketleniyor. 22.30’da başlayacak gecede DJ Kerem Tekinalp, Trap Quenn ve Ongun Kösedağ çalacak.

        Romantik şarkıların ismi Ferhat Göçer, Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda “Anadolu Aryaları” adlı konseriyle hayranlarıyla buluşacak. Anjelika Akbar’ın konuk sanatçı olarak katılacağı konser 21.00’de başlayacak.

        İZMİT

        Fanta Gençlik Festivali’nin yıldızları, Athena ve Hadise saat 16.00’da Outlet Center İzmit’te sahnede olacak. Bu yıl toplam 13 şehirde gerçekleşen festivalde konserlerin yanı sıra birbirinden keyifli onlarca oyunla katılımcılar gün boyu oyuna, eğlenceye ve müziğe doyacak. GÜMÜŞLÜK n Borusan Quartet, Eklisia Oda Müziği Festivali kapsamında 21.30 itibarıyla Eklisia Kilisesi’nde bir konser verecek.

        KEMER

        Dünyaca ünlü Fransız DJ ve prodüktör David Vendetta, 22.30 itibarıyla Club Inferno’da sahnede olacak.

        DİDİM

        Zeynep Casalini yaz konserlerine Rehab Bar’da devam ediyor.

        06.08.2015

        Turkcell Yıldızlı Geceler konserlerinde 21.00 itibarıyla Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu sahnesi Volkan Konak’ın olacak.

        07.08.2015

        Rock grubu Pilli Bebek, 22.30’dan sonra KadıköySahne’de bir konser verecek.

        Mustafa Ceceli, Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde olacak.

        Son dönemin sevilen indie gruplarından Son Feci Bisiklet’in vokalisti Arda Kemirgent, 21.00’de Küçük Bronx sahnesinde akustik bir konser verecek.

        Popüler müziğin yeni isimlerinden Nazlı, DJ Mert Aydın eşliğinde 23.00 itibarıyla XLarge Club sahnesinde...

        GÜMÜŞLÜK

        4 çellistten oluşan Çellistanbul, Eklisia Oda Müziği Festivali kapsamında 21.30’da Eklisia Kilisesi’nde sahne alıyor.

        BODRUM

        The Marmara Bodrum’un ev sahipliğinde Pannonica Jazz Sunset at The Marmara Bodrum Konserleri’nin konuğu Elvan Aracı olacak. Konser 19.30’da.

        Melis Danişmend, Xuma Akustik Konserleri etkinlikleri kapsamında 21.30’da Xuma sahnesinde...

        YALOVA

        Demet Akalın, yeni albümü Pırlanta’dan şarkılarla 22.00 itibarıyla Club Kio’da sahnede olacak.

        FESTİVAL

        Ibiza World X Beatgate Mini Fest 2015, Beatgate’in underground tınıları ve Ibiza soundlarıyla harmanlanıyor... 7-8 Ağustos’ta Çeşme Karantina’da gerçekleşecek festivalde sahnede olacak isimler: Alex Niggemann, Coyu Da Cat, DJ W!Ld, Edu Imbernon, Manu Gonzalez, Mike Gannu, Josh Wink, Rampue (Live), Ferhat Albayrak, Güneş Ergün, Mehmet Akar, Murat Uncuoğlu, Volkan Gündüz, Gudi Showcase, Berlinist Showcase.

        Bugün saat 16.00 itibarıyla Çeşme’nin popüler mekânlarından Fly-Inn Beach’te gerçekleşecek Sense FestivalTaste, kaliteli elektronik müziğin yerli ve yabancı temsilcilerinin performanslarıyla müzikseverlere hem tatil hem de festival keyfi yaşatacak. Hollanda menşeli DJ/ prodüktör Eelke Kleijn, İspanyol DJ ve prodüktör Henry Saiz, dünyaca ünlü plak şirketlerinin radarına girmiş genç Afrikalı müzisyen Culoe De Song, yıldızı yeni yeni parlayan İsviçreli DJ ve prodüktör Ripperton ile müzikseverlere çok sayıda yerli ve yabancı müzisyenin katılımıyla kesintisiz performans deneyimi yaşatacak.

        Alive Open Air, 6-7-8-9 Ağustos Seferihisar’da gerçekleşecek. İlk gün Anathema, Metalium, Pitch Black Process, Murder King, Nemrud, Soul Sacrifice, Kanca, A Kind of Vision; ikinci gün Brooklyn Funk Essentials, BaBa ZuLa, Peyk, Entu, Reşat Öden, Mızıkçı Melodiler, Burcu Tatlıses; üçüncü gün Mor ve Ötesi, Cem Adrian, Anima, Kesmeşeker, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Adamlar, Barış Demirel ve son gün MFÖ, Mavi Sakal, Moğollar, She Past Away, Kül, Ehl-i Keyf ile Nilüfer Açıkalın konserleri izlenecek.

        Lounge FM tarafından düzenlenen Chill-Out Festival, İstanbul ve Çeşme’den sonra 10. yılında ilk kez Bodrum’da. Bu hafta sonu Xuma’da gerçekleşecek festivalde Kraak & Smaak, Stavroz, Feathered Sun feat. NU, Jo.Ke, Raz Ohara, Matias Aguayo, José Padilla, Baba Zula, Izy, Cantanca, Soul Revue ve Doğan Aktay sahnede olacak. @hejabozyel @manyetikbant @cizenbayan @dilanbozyel’i Instagram ve Twitter’dan takip ederseniz hem davetiye kazanabilir hem de festivali canlı olarak izleyebilirsiniz.

        VİZYON

        Yeni Kız Arkadaşım’la tanışın François Ozon’un yönetip Romain Duris, Anais Demoustier, Raphael Personnaz ve Isild Le Besco’nun rol aldığı Yeni Kız Arkadaşım, en yakın arkadaşı Lea’nın ölümünün ardından derin bir depresyona giren Claire’in hikâyesi... Claire, hayatında kalan son arkadaşının kocasıyla sürpriz bir şekilde tanışınca hayata tutunması için yepyeni bir sebep doğacaktır.

        Mission: ImpossibleRogue Nation Christopher McQuarrie’nin yönetip Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg ve Rebecca Ferguson’un oynadığı Mission: Impossible-Rogue Nation’da heyecan devam ediyor. IMF feshedilip Ethan açıkta kalınca ekip, Sendika adında son derece yetenekli özel ajanlardan oluşan bir örgütle karşı karşıya kalır.

        Bir banka soygunu Victoria Sebastian Schipper’in yönetip Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski ve Burak Yiğit’in rol aldığı Victoria, 2015 Berlin Film Festivali’nde büyük beğeni kazanmıştı. 140 dakikalık tek plandan oluşan filmi, yönetmeni, “Bu bir banka soygunu filmi değil. Bu bir banka soygunu” şeklinde tanımlıyor.

        Nuh’un Gemisi Kahraman Miçolar Toby Genkel ile Sean McCormack’ın yönettiği animasyon film Kahraman Miçolar keyifli bir seyirlik. Nuh, gemisini terk edince hayvanlar tek başına kalır. Neyse ki karada yaşayan sakar bir tür olan Nestrian’lardan Dave ve oğlu Finny’yi ve bütün hayvanları kurtaracak bir gemi yapılmıştır.

        HABERDAR OL

        İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 15.5 milyon TL’ye yenilediği Teleferik Tesisleri, dün yeniden İzmirlilerin hizmetine sunuldu. Hem körfez hem de baraj gölü manzarasıyla kentin önemli turistik tesislerinden biri olan Balçova Teleferiği, 1974’te açılmış 2008’de iyileştirme amacıyla kapanmıştı. AB standartlarında yapılandırılan Balçova Teleferiği, 10.00-23.00 saatleri arasında hizmet verecek. Tesisin gökkuşağı renklerindeki 20 adet 8’er kişilik kabinleri, saatte 1200 yolcu taşıyabiliyor. Yolculuk, 2 dakika 42 saniye sürüyor.

        Yılın en sert festivali %100 Metal Fest: Headbangers’ Weekend 3. yılında 3 günlük dopdolu kadrosuyla 29-3031 Ağustos tarihlerinde KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek. Festivalin bu yılki heyecan verici kadrosunun yabancı konukları; Avrupa’nın thrash devi Kreator, 30 yılı deviren tarihi, sert ve melodik tarzlarıyla Helloween, ülkemizi ilk kez ziyaret edecek olan Arch Enemy, gotik metalin öncülerinden Therion, İsveç metalinin sert ve hüzünlü çocukları Katatonia, melodik death metalin İsveçli yaratıcıları At The Gates, Fin folk metal neferleri Ensiferum, yeni albümleriyle Moonspell, death metal efsanesi Carcass, dark metalin en saygın isimlerinden Rotting Christ, 2014’ün en iyi extreme metal albümünün sahipleri Septicflesh ve Svengali olacak. Yerli gruplar ise: Murder King, Pitch Black Process, Metalium, Thrown to the Sun, Soul Sacrifice, Kes, Vortex of Clutter, Athor ve Chaosnerve.

        Dünyanın en önemli pilates gurusu, “hocaların hocası” olarak tanımlanan Rael Isacowitz, 16 Ağustos Pazar günü Four Seasons Otel Bosphorus İstanbul’da pilates tutkunlarıyla buluşuyor.

        İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), ekim ayında, Danimarka Kültür Enstitüsü’nün desteği ve Zorlu Performans Merkezi’nin mekân sponsorluğunda, sahnelendiği her yerde büyük beğeni toplayan özel bir gösteriye ev sahipliği yapıyor. Teatral performanslarıyla İstanbullu müzikseverlerin yakından tanıdığı İngiliz kabare-punk topluluğu The Tiger Lillies bu kez Shakespeare’in ünlü trajedisi Hamlet’in benzersiz bir yorumuyla 3 gece İstanbul’da olacak. 15 Ekim Perşembe, 16 Ekim Cuma, 17 Ekim Cumartesi akşamları Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi’nde izleyicilerle buluşacak gösterinin biletleri 6 Ağustos’ta satışta.

        Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek uluslararası çağdaş sanat fuarı ArtInternational’a katılacak galeriler belli oldu. 4-6 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek fuara 27 ülkeden 88 galeri katılacak. Türkiye ayağında ise İstanbul’un güncel sanat dünyasının odak noktası olmayı başarmış 12 galeri yer alıyor.

        YEME İÇME

        Ortaköy’de Akdeniz mutfağı ve Tapas Bar ağırlıklı mönüsüyle hizmet vermeye başlayan Soho Restoran & Tapas Bar; taş fırından ve kömür ızgaradan çıkan lezzetleriyle İstanbulluların yeni buluşma noktalarından biri. Yüksek tavanlı geniş iç mekânı ve ferah terasıyla şehrin karmaşasından uzakta yepyeni bir alternatif sunan Soho; mönüsünde düzenli spor yapanlar için de sağlıklı ve leziz seçeneklere yer veriyor.

        Divan Brasserie Beyoğlu, manzaralı terası ve lezzetleriyle, yaz aylarını İstanbul’da geçirenlere şehrin keyifli yüzünü sunuyor. St. Antuan Kilisesi’nin hemen yanında yer alan Divan Brasserie Beyoğlu, taze meyvelerle hazırlanan kokteyl mönüsüyle ferahlatıyor.

        Beyaz Fırın Brasserie’nin yaz mönüsünde yer alan, lezzeti ve tarifi Beyaz Fırın’a özel soğuk içecekler hem sağlıklı seçenekler sunuyor hem de serinletiyor. Taze meyve ve sebzelerle hazırlanan Beyaz Fırın Brasserie içecek mönüsü, isteyene vitamin deposu, isteyene detoks özelliği, isteyene ise bol enerji sunuyor. Red Punch, Refresher, Berry-Jerry ve Dondurmalı Coffe Frappe isterseniz bardakta, isterseniz sürahide servis ediliyor.

        TATİL

        Sıcak yaz günlerinde İstanbul’da olanlar için bir önerimiz var: Fenerbahçe’de, yemyeşil arazi içerisinde kurulu Dalyan Club’te hem yeşilin hem de havuzun tadını çıkarabilirsiniz. Havuzun yanı sıra restoran, tenis kortları, kafe, yaz okulu seçeneklerinin de bulunduğu Dalyan Club’a günlük giriş yapılabiliyor ayrıca farklı üyelik seçenekleri bulunuyor.

        Şık atmosferiyle Wyndham Grand İstanbul Levent, havuz keyfini doyasıya çıkarmak isteyen misafirlerini bekliyor.

        Alaçatı’da yeni açılan Boreas Butik Otel, yeni evli çiftleri balayına davet ediyor. Ayrıca 4 gece konaklayana 1 gece de Boreas’ın hediyesi...

        SAHNE

        Flamenko’nun prensleri Los Vivancos “7 Hermanos” ve “Aeternum” gösterilerinin en iyi bölümleriyle 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali kapsamında bugün 21.45’te Bodrum Kalesi’nde.

        15. yılını kutlayan Anadolu Ateşi, yeni projesi “Aspendos Efsanesi-Aspendos’ta Tarihe Yolculuk” ile bugün saat 21.00’de, Aspendos Antik Tiyatro’da sahnede olacak. Aspendos Antik Tiyatro’nun yapılış evreleri, dönemin kostümleri ve savaş arabalarının kullanıldığı bu prodüksiyon video mapping yöntemiyle Aspendos’un duvarlarına yansıtılarak dışarıda başlayacak.

        Ferhan Şensoy’un tek kişilik gösterisi “Ferhangi Şeyler” 2015 yaz turnesi devam ediyor. Gösteri 6 Ağustos akşamı saat 21.00’de Bornova Açıkhava Tiyatrosu’nda sergilenecek.

        Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali 13. yılında bir kez daha seyircisiyle buluşacak. Selamiçeşme Özgürlük Parkı Açıkhava Tiyatrosu’nu kullanacak festival 3-17 Ağustos arasında gerçekleşecek. 19 grubun 19 farklı oyun sahneleyeceği festivalin programında 3 Ağustos Pazartesi, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu “Ödünç Yaşamlar”, 4 Ağustos Salı İkinci Kat Gösteri Sanatları “Cambazın Cenazesi”, 5 Ağustos Çarşamba Tiyatro İstanbul “İstibdat Kumpanyası”, 6 Ağustos Perşembe Tiyatrokare “Müziksiz Evin Konukları”, 7 Ağustos Cuma ise Gülce Uğurlu Ceren Ercan “İstenmeyen” oyunlarıyla sahnede olacak.

        BAŞKA NE VAR

        Katılımcılarını akıllı ve iyi yaşama alternatiflerini keşfetmeye ve tartışmaya davet eden platform The School of Life İstanbul, zihin açıcı ders ve atölyelerini bu yaz Bodrum’a taşıyor. Tasarım Vakfı tarafından hayata geçirilen Bodrum Tasarım Köyü’nde gerçekleşecek etkinlikler, 12 Ağustos’ta Ece Temelkuran liderliğindeki Günbatımı Sohbeti ile başlayacak ve 16 Eylül’e kadar sürecek.

        Türkiye’nin en iyi windsurfçüleri, Çamlıca Gazozuna Kapışalım etkinlikleri kapsamında bugün Çeşme/Alaçatı Myga SurfCity önünde alışılmışın dışında bir kapışma konseptiyle bir araya geliyor. Organizasyonda 2’şer kişiden oluşan takımlar, 4 saat boyunca strateji, dayanıklılık ve hız üçlüsünü en iyi şekilde kullanarak Alaçatı’nın en iyi windsurf takımı olabilmek için yarışacak. Çamlıca Gazozuna Kapışalım Gökçeada Kitesurf Challenge 2 ise 30 Ağustos’ta Gökçeada’da gerçekleşecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ