Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Ahmet Uçar: Ağustos ayında sıcaklıklar önceki yıllara göre 2 ile 5 derece arttı

        Ağustos ayındaki sıcaklıkların önceki senelere göre 2 ile 5 derece yüksek olduğunu belirten Uçar, uzun yıllar Ağustos ayı sıcaklarında bu denli artış olmadığına dikkat çekti.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahminleri Genel Müdürü Ahmet Uçar, Ağustos ayı sıcaklıkları ile ilgili bilgi verdi. Uçar, Ülke genelinde hava sıcaklıkları halen mevsim normallerinin 2 ile 5 derece üzerinde seyretmekte olduğunu belirterek, "9 Ağustos Pazar gününe kadar aynı şekilde ülkemiz genelinde 2 ile 5 derece üzerinde seyretmesi beklenmekte. En yüksek hava sıcaklıkları uzun yıllar Ankara ve İstanbul'da Ağustos ayı sıcaklığı 30 derece iken bu sene Ankara'da sıcaklık 34 derece, İstanbul'da ise 33 derece olması beklenmekte." diye konuştu.

        İL İL HAVA DURUMU

        Akdeniz bölgesinde uzun zamandır, rüzgarların güney yönlü estiğini, ancak dünden itibaren kuzey yönlü rüzgarların esmesiyle Antalya, Adana, Osmaniye gibi bölgelerde hava sıcaklıklarının 40 dereceye ulaştığını açıklayan Uçar, "Bu bölgelerimizin yaz sıcaklık ortalaması 35 derecedir. Fakat Akdeniz bölgesindeki rüzgarlar yarından itibaren güney yönlü esmeye başlayacak. 40 derece olan hava sıcaklığı tekrar 35 dereceye inmesini bekliyor. Fakat bu sefer de nem yükselecek ve hissedilen sıcaklık oranı artacak." uyarısında bulundu.

        Ağustos ayının ortasına kadar aynı şartların devam etmesinin beklendiğine dikkat çeken Uçar, "Pazar gününe kadar ülke genelinde sıcaklıklarda herhangi bir değişiklik yok. Ankara 34, İstanbul 33, Diyarbakır 40, Samsun 30, Trabzon 30 derece olarak devam edecek." açıklamasında bulundu.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ