Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul Moda'da yer alan kafenin konsepti Breaking Bad dizisinden esinlenerek oluşturuldu

        Serhan Sevin/HABERTURK.COM

        ssevin@haberturk.com

        Dünyayı kasıp kavurup 2013 yılında yaptığı final ile televizyon efsaneleri arasında yerini alan 'Breaking Bad' İstanbul'da yaşamaya devam ediyor. Deniz Kosan'ın Moda'da açtığı kafenin iç mimarisi Breaking Bad'den esinlenerek oluşturuldu. Aynı zamanda kafe içerisinde kullanılan eşyalar da dizide kullanılan eşyaların orjinaline yakın olarak tasarlandı. Henüz 4 ay önce açılmış olmasına rağmen sosyal medyada şehir efsaneleri arasına giren kafenin kurucusu ve ceo'su Deniz Kosan Amerika'nın kapısından döndüğünü söyledi.

        BROOKLYN'DEN İSTANBUL'A

        'Kafeyi İlk olarak Brooklyn'de açmayı planlamıştım' diyen Deniz Kosan kuruluş hikayesini 'Görüşmek için Brooklyn'e gittim fakat daha sonra yatırımcı vazgeçti. Geri dönünce hayalimdan vazgeçmedim ve İstanbul'da açmaya karar verdim. İlk olarak kafenin ismini Heisenberg olarak belirledim fakat İstanbul'da aynı isimli bir başka yer olduğu için açılışa son bir hafta kala vazgeçtim' diyerek anlattı.

        KADIKÖY'DEN DÜNYAYA AÇILALIM

        'Breaking Bad temalı kafe' cümlesini sevmediğinin altını çizen Kosar 'Fakat 'Breaking Bad'den esinlendiğimiz doğrudur. Böyle dememin nedeni burada 'Breaking Bad'den hiçbir şey olmayışı. Breaking Bad'in yapımcısı ya da herhangi bir yetkilisinin gelip 'Biz burayı çok sevdik, ortak olmak istiyoruz' demesini çok isterim. Herhangi bir bedel bile talep etmem, nitekim zaten onlardan esinleniyoruz. Dubai, New York, Bangkok gibi dünya şehirleri ile görüşme halindeyiz. Gelsinler, ortak olsunlar ve hep beraber Kadıköy'den dünyaya açılalım' dedi.

        HER ÜLKEDEN MİSAFİR

        Kafeye olan ilgiyi 'İnanılmaz yüksek. Hemen hemen her ülkeden burayı görmek için gelen turistler bile var' diyerek yorumlayan Deniz Kosan ' Genellikle yabancı mecralardan görüp geldikleri için heyecan dozu çok yüksek oluyor. Geliyorlar, dekorları ve eşyaları görünce olayın büyüsüne iyice kendilerini kaptırıyorlar. Henüz açılalı 4 ay oldu fakat şimdiden turistlerin gezi rehberlerinde İstanbul'da görülmesi gereken yerlerin arasına girmiş gibi olduk. Hemen hemen çoğu otel direkt olarak müşterilerini bize yönlendiriyor' diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ