Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Ruh halinize göre makyaj önerileri!
        1

        Masum ve sakin bir ruh haliniz varsa: Daha doğal ve duru bir makyaj yapabilirsiniz. Bunun için ruj, far, allık ve fondöten seçiminizde açık renkler kullanmalısınız. Ten renginizden bir iki ton açık bir fondöteni tercih edebilirsiniz.

        2

        Göz makyajınızı açık kahve veya turuncu tonlarını kullanarak yapabilirsiniz. İnce bir eyeliner çektikten sonra kirpiklerinizi rimel ile dolgunlaştırabilirsiniz. Yine farınıza uygun şeftali veya açık pembe tonlarında bir allıkla elmacık kemiklerinizi belirginleştirebilirsiniz.

        3

        Romantik ve duygusal bir ruh haliniz varsa: O gün regl oldunuz ve bunun da etkisiyle duygusal bir moda girdiniz.

        4

        Canınız pek de makyaj yapmak istemiyor aslında ama bu solgun görüntünüzden az da olsa kurtulmaya ihtiyacınız var…

        5

        Çok abartmadan bir makyaj yapmak için tozpembe tonlarından yardım alabilirsiniz. Öncelikle aydınlatıcı özellikte bir baz ile cildinizi makyaja hazırlamalı, ardından ışığı yansıtan bir fondöteni cildinize uygulamalısınız.

        6

        Alt kirpik diplerinize gri tonlarında bir göz kalemi uyguladıktan sonra elmacık kemiklerinizi pembe tonda allıkla belirginleştirebilirsiniz. Tek kat rimel uygulaması yeterli olacaktır. Dudaklarınıza da yine pembe, fuşya tonlarında bir ruj tercih edebilirsiniz.

        7

        İddialı ve hırslı bir güne başlıyorsanız: Bir sürü önemli toplantınız var, dolayısıyla siz de iddialı ve hırslı bir güne uyandınız.

        8

        Makyajda da bu ruh haliniz kendini göstersin istiyorsanız daha belirgin göz makyajı yapmaktan ve kırmızı ruj sürmekten çekinmeyin!

        9

        Bu makyaj stili için öncelikle hafif kapatıcılık sağlayan bir fondöteni cildinize uygulayın. Göz kapaklarınızda şampanya tonlarında bir far kullanarak bakışlarınızı ortaya çıkarın. Gözlerinizi ön plana çıkarmak için siyah göz kalemi ile gözlerinizi çerçeveleyin.

        10

        Hafif buğulu bir görüntü yaratmak için küçük açılı bir fırça yardımıyla göz kaleminizi dağıtmayı unutmayın.

        11

        İki üç kat siyah maskara uygulayarak kirpiklerinize hacim kazandırın. Son olarak kırmızı rujunuzu uygulamayı unutmayın.

        12

        Seksi görünmek istiyorsanız: Eğer o gün seksi görünmek istiyorsanız tercihiniz kesinlikle buğulu göz makyajından yana olmalı. Bunun için iki şeye ihtiyacınız var; siyah göz kalemi ve rimel.

        13

        Öncelikle göz kalemini kalın bir şekilde gözünüze çekmekle işe başlayabilirsiniz. Buğulu göz makyajında asıl önemli olan göz kalemini dağıtma işlemidir.

        14

        Koyudan açığa doğru geçişler yaptıktan sonra siyah göz kalemini gözünüzün altına uygulamalısınız.

        15

        Gözü daha etkileyici kılmak adına gözünüzün içine de siyah kalem sürmeyi ihmal etmemelisiniz. Alt ve üst kirpiklere ise iki üç kat rimel uygulamalısınız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ