Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi İndirimden akıllı alışveriş

        Esra ÇORUH / HT CUMARTESİ

        Tüm markalar 2015 sonbahar-kış koleksiyonlarını mağazalarda sergilemeye başlarken indirimin son demleri de yaşanıyor. Aslında indirimler, yaz sezonunun bittiğinin işaretini veriyor ancak önümüzdeki yaz için de yatırım yapmaya teşvik ediyor. Hem bu yaz hem de önümüzdeki sezon giyebileceğiniz parçalara yatırım yapmanın tam zamanı.

        TULUM

        Hiç şüphesiz 2015 yaz sezonunun en popüler parçalarından biri tulumlar oldu. Bu yaz sokaklar, caddeler ve sahiller tulum giyen kadınlara şahitlik etti. İster kısa ister uzun, yazın en cool parçalarından olan tulumlar, önümüzdeki yaz da hem şehirde hem de plajlarda popülerliğini sürdürecek. Gündüz sandaletle gece pump’larla giyilebilecek tulumlar, indirimde alınacaklar listesine ilk sıradan girmeyi hak ediyor.

        MAKSİ ELBİSE

        Önümüz sonbahar... Üzerinize alacağınız kimono ya da bir yelekle maksi elbiseleri, yazdan sonbahara taşımanız mümkün. Her yaz tepe tepe kullandığımız maksi elbiseler farklı renk ve desenlerde her sezon trendlerle şekil değiştirse de duruşu ve tavrıyla bir klasiğin ötesine geçemiyor. İndirimde yakalayın, her sezon sefasını sürün.

        KLASİK DENİM

        Denim tulumlar, etekler, pantolonlar, gömlekler, şortlar, elbiseler, yelekler, ceketler denim aşkımız yaz-kış, her daim devam ediyor. Denim parçalar indirime girdiğinde alışveriş yapmak için sabırsızlanmamak elde değil, çünkü bu klasiğin modası asla geçmiyor, kısacası şimdi al sonsuza kadar giy!

        PANTALON ETEK

        Diz kapağının hemen altında biten, eteği andıran bol paçaları elegan stillerin öncüsü olan “culottes” yani pantolon etekler, sezonun yatırımlık parçalarından... Çünkü 90’ların popüler trendlerinden culotte, önümüzdeki birkaç sezon daha gardıropları terk edecek gibi görünmüyor. Bu yüzden indirimde yakalarsanız kaçırmayın!.

        AYAKKABIDA SPOR ÇANTADA KLASİK

        İndirimden alınan çanta ve ayakkabının hazzını bilmeyen kadın yoktur. Sezon boyunca indirime girmesini beklediğimiz çanta ve ayakkabılar, ilk sezon indirimiyle bir anda tükenebiliyor. Önümüzdeki sezona yatırım yapmak isteyen kadınlara önerimiz ayakkabıda spor, çantada klasiklere yönelmeleri. Slip-on sneaker’lar, bağcıklı düz sandaletler, maskülen mokasenler, loafer’lar sezondan geriye kalan indirimden kaçırmayacağınız modeller arasında. Çantada ise sırt çantaları, tote modeller, zincir saplı omuz çantaları, kutu clutch’lar indirimde keyifle yatırım yapacağınız klasiklerden.

        GÖMLEK ELBİSE

        Bu klasik parça, “giy ve çık; rahat ama şık” sloganıyla asla gardıroplardaki yerini başkalarına kaptırmıyor. Gömlek elbiseler, trendler ya da kalıplar ne olursa olsun kadınların vazgeçilmez parçalarından biri. İster şehirde giyin ister plajda... Beğendiğiniz kalıplarda ve renklerde indirim sezonundan bu klasiğe birçok şans verebilirsiniz.

        ESKİMEYEN SÜET

        Hiç eskimeyen, modası asla geçmeyen süet parçalar, bu sezon birçok tasarımcının koleksiyonunda yer aldı yazın favori materyali oldu. Artık süet denildiğinde akıllara ilk ceketler gelmiyor, süet artık tüm parçaları kapsıyor. Özellikle havaların ısınmasıyla bu sezon deri ceketler yerini süet ceketlere bıraktı, baharın o ılık ve yumuşak havasına sağlamamıza yardımcı oldu. Ayrıca bu sezon, süet görünümlü kumaşlardan yapılan birçok parça sayesinde süetin asaletini ve şıklığını çok uygun fiyatlara üzerimizde taşıyabildik. Süet ceketler, elbiseler, paltolar, gömlekler, etekler ve pantolonlar, yaz kış ve özellikle bahar dönemlerinde kullanabileceğiniz süet parçaları indirimdeyken yakalarsanız, şanslısınız.

        MASKÜLEN ŞIKLIK

        Maskülen kadınlar, zamansız stilleriyle tüm trendlere meydan okumaya devam ediyor. Özellikle önümüzdeki sezonlarda kadınlar daha güçlü ve keskin tarzlarda karşımıza çıkıyor. İkili klasik takımlar, “pinstripes” denilen çizgili desenler, yelekler, oxford ayakkabılar, boyfriend gömlekler, bol pantolonlar, blazer ceketler indirimde mutlaka yatırım yapmanız gereken parçalardan. Zamansız ve maskülen parçalarla hem bu sezonunun hem de önümüzdeki sezonun keyfini çıkarın.

        BUNLARA DİKKAT!

        LİSTENİZİ OLUŞTURUN

        Alışveriş yapmadan önce mağazalara genel olarak göz gezdirin, ne var ne yok ihtiyacınız doğrultusunda kafanızda liste oluşturun ve gereksiz şeyler almadan bu listeye göre hareket edin.

        TASARIM PARÇALARI KAÇIRMAYIN

        Günlük giydiğiniz basic parçalara indirim dışında normal zamanda da yatırım yapabilirsiniz. Ancak tasarım parçalar az ve sınırlı sayıda üretildiğinden mutlaka bu parçaların indirim zamanını kollayın. Unutmayın kaliteli ve uzun zaman kullanabileceğiniz yatırımlık parçalar, zamansız şıklığın anahtarıdır.

        AKSESUVARLARA ODAKLANIN

        Bizce indirimden yakalanması gereken en önemli parçalar aksesuvarlar. Sezonda beğenip pahalı bulduğumuz ayakkabı ve çantaların indirime girmesi için zaman kollarız. İşte bu zamanı iyi kollayıp, stilinizi yansıtan aksesuvarları indirim zamanında yakalayıp, gönül rahatlığıyla tepe tepe kullanabilirsiniz.

        PİŞMAN OLMAYIN

        Sezonda onca para verip aldığınız parçaların indirime girdiğini görüp kendinizi kötü hissetmeyin. O dönemde bu parçaya ihtiyacınız olduğunu düşünüp içinizi rahatlatın ve indirimden başka parçalar yakalamaya bakın.

        TARZINIZDAN ÖDÜN VERMEYİN

        İndirimden alınıp hiç dokunulmayan parçalar her kadının gardırobunu işgal eder. İndirimden alışveriş yaparken sırf ucuz diye asla giymeyeceğiniz tarzınızı yansıtmayan parçalar almayın. Klasik ve zamansız parçalara yatırım yaparsanız indirim zamanı gereksiz harcamalardan kaçınmış olursunuz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ