Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        HT CUMARTESİ / Selin ÖZAVCI

        15.08.2015

        ■ Caz müziğin başarılı ismi, yetenekli saksofoncu İlhan Erşahin, İstanbul Sessions projesiyle Babylon Kilyos sahnesine konuk oluyor. Saksofon çalış tekniğiyle Sonny Rollins ve Joe Henderson gibi efsane isimlerle kıyaslanan sanatçının; cazın, rock ve dans müziğiyle birleşeceği konseri 21.00’de başlayacak.

        ■ Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi Turkcell Yıldızlı Geceler Konserleri kapsamında, 21.00 itibarıyla Göksel konserine ev sahipliği yapacak. Sanatçı, yeni albümünün yanı sıra müzik kariyerinde iz bırakan şarkılarını seslendirecek.

        ■ Kadıköy’ün yeni konser mekânı Dorock Stage, 22.00 itibarıyla rock müziğin sevilen grubu Mor ve Ötesi konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Arabesk öğelere bağlı kalarak ortaya koydukları şarkılarıyla beğeni toplayan, canlı performanslara da imza atan İstanbul Arabesque Project, 23.00 itibarıyla KadıköySahne’de olacak.

        ■ Rock’n Roll’dan blues tınılarına kayan şarkılarının yer aldığı “Eski Dostum Tankla Gelmiş” isimli albümlerinden şarkılarla Adamlar, Mask Live’da bir konser verecek.

        ■ Sevilen sinema ve dizi filmlerde seslendirdiği türkülerle Ayfer Vardar, Jeansanat Sahne konuklarına türkü şöleni yaşatacak.

        ■ Küçük Bronx sahnesi 21.00 itibarıyla alternatif rock grubu Mr. Mina’nın konserine ev sahipliği yapacak.

        BODRUM

        ■ Ağustos ayı boyunca devam edecek Art Of Celebration partilerinin ilki, 15 Ağustos Cumartesi günü Nikki Beach Miami’nin ünlü DJ’lerinden Felipe Kaval’ın performansı ile Bodrum Tilkicik 29’da başlıyor.

        ■ 11. D-Marin Turgutreis Klasik Müzik Festivali başlıyor. Festival, açılış konserinde dünyadaki en iyi ve en saygın orkestralardan biri kabul edilen Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile büyük Rus piyano geleneğinden gelen virtüöz Denis Matsuev’i müzikseverlerle buluşturuyor. Konser 20.45’te başlayacak.

        ■ Bodrum Antik Tiyatro sahnesi 21.00 itibarıyla Türkçe pop müziğin sevilen yorumcularından Sıla konserine ev sahipliği yapacak.

        ÇEŞME

        ■ Chill-Out Festival, İstanbul ve Bodrum’dan sonra bu sefer de Madeo Beach Çeşme’de. Festivalde kimler yok ki! Resident Advisor tarafından en iyi canlı performanslardan biri olarak gösterilen ve müzikal çeşitlilikleriyle elektronik pop müziğine özgün yorumlarını katan ikili Benoit & Sergio; Jimmy Vallance’ın Berlin tarzı tekno anlayışı ile Tom Howie’nin duygulara dokunan vokali ve gitar tınılarının uyumundan doğan canlı performanslarıyla Bob Moses; elektronik müzik algısını organik sesler ve enstrümanlarla bambaşka bir boyuta taşıyan ekip dOP; Avrupa elektronik müzik camiasının en saygı gören DJ ve prodüktörlerinden Kalabrese’in projesi Kalabrese & Rumpelorchestra; deep house’un yeninesil öncülerinden biri olarak gösterilen Joyce Muniz performanslarına ev sahipliği yapacak.

        FOÇA

        ■ Prodüktör ve DJ Ozan Doğulu, popüler müziğin yeni isimlerinden Ece Seçkin ile 22.00 itibarıyla Mambo Beach sahnesinde olacak.

        ALAÇATI

        ■ Karantina sahnesi, Beatgate Presents: Adriatique konseri ve Murat Uncuoğlu ile Volkan Gündüz performanslarına ev sahipliği yapacak.

        16.08.2015

        ■ Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde devam eden Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında, sahne 21.00 itibarıyla Murat Dalkılıç’ın olacak.

        KUŞADASI

        ■ Sıla, sevilen şarkılarıyla 21.00 itibarıyla Kuşadası AVM Amfitiyatro sahnesinde dinleyicileriyle buluşacak.

        BODRUM

        ■ 11. D-Marin Turgutreis Klasik Müzik Festivali’nin açılış konserini veren Charles Dutoit yönetimindeki Kraliyet Filarmoni Orkestrası ikinci akşam da büyük keman virtüözü Sarah Chang ile sahneyi paylaşacak. Konser 21.00 itibarıyla başlayacak.

        18.08.2015

        ■ Cem Mansur’un yönetimindeki Türkiye’nin bütün konservatuvarlarından seçilen, yaşları 16 ile 22 arasında değişen 95 başarılı genç müzisyenden oluşan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, “Bayramlar” repertuvarı ile 20.30 itibarıyla Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde bir konser verecek.

        İZMİR

        ■ Rock müziğin sıkı isimlerinden Pentagram, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çim Konserleri kapsamına 21.00 itibarıyla Tarihi Havagazı Fabrikası’nda sahnede olacak.

        DİDİM

        ■ Rock müziğin sevilen ismi Duman, 21.00 itibarıyla Didim D-Marin Amfitiyatro’da bir konser verecek.

        BODRUM

        ■ D-Marin Turgutreis Klasik Müzik Festivali kapsamında, güçlü sesiyle hayranlık uyandıran Buika, senfonik bir konserle müzikseverlerle buluşacak. Konser 21.00’de başlayacak. Sanatçıya Toni Cuenca yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

        19.08.2015

        ■ Romantik şarkıların sevilen ismi Enrique Iglesias, Sex & Love turnesi kapsamında İstanbul’a da uğrayacak. Saat 19.00’da Küçükçiftlik Park sahnesinde gerçekleşecek konserde, “pop müziğin asi romantiği” olarak tanımlanan Iglesias’a eşlik etme keyfini kaçırmayın.

        İZMİR

        ■ Sesiyle, sahne performansı ve duruşuyla hayranlık uyandıran Zuhal Olcay, 21.00 itibarıyla Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu sahnesinde dinleyicileriyle buluşacak.

        ■ Aşık Veysel Sanat Günleri kapsamında Model grubu, Bornova Aşık Veysel Amfi Tiyatro’da bir konser verecek.

        BODRUM

        ■ Bodrum Antik Tiyatro sahnesi popüler müziğin yıllara meydan okuyan isimlerinden birine, Nilüfer konserine ev sahipliği yapacak. Konser 21.00’de başlayacak.

        ■ 11. D-Marin Turgutreis Klasik Müzik Festivali, Fazıl Say’ın Sait Faik Abasıyanık’ın anısına bestelediği eserinin de yer aldığı bir edebiyat-müzik buluşması ile kapanıyor. Fazıl Say’a anlatıcılar olarak Demet Evgar, Songül Öden, Esra Bezen Bilgin; vokallerde Zeynep Halvaşi, Serenad Bağcan Olten Yaylı Çalgılar Dörtlüsü eşlik edecek.

        20.08.2015

        İZMİR

        ■ İzmir Büyükşehir Belediyesi Çim Konserleri kapsamında, 20 Ağustos saat 21.00’de Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi‘nde Göksel sahnede olacak.

        ■ İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, Türk sanat müziğinin dev ismi Emel Sayın’ı konuk ediyor. Sanatçı, “Aşkın Sihirli Şarkıları” konser projesiyle 21.00’de sahnede olacak.

        DATÇA

        ■ Fazıl Say, “Say Plays Say” albümünden eserlerle 20 Ağustos’ta saat 21.00 itibarıyla

        Datça Açıkhava Tiyatrosu’nda bir konser verecek.

        21.08.2015

        ■ Kadıköy’ün popüler konser mekânı Shaft, Kesmeşeker konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Trap, hip-hop, electro, house, pop tarzlarını bir araya getiren DJ Snake, Beat The Night konsepti Boom Carnaval kapsamında 21 Ağustos gecesi Maslak Arena sahnesinde olacak.

        ■ Hüsnü Arkan, 22.30 itibarıyla KadıköySahne’de bir konser verecek.

        ■ Piyano sanatçısı Tuluyhan Uğurlu, 21 Ağustos saat 20.00 itibarıyla Galata Mevlevihanesi bahçesinde vereceği resitalle dinleyicilerin karşısında olacak.

        ■ Reggae grubu Sattas, Pink Floyd tribute grubu Absence ile aynı sahneyi paylaşacak. Konser, 21 Ağustos’ta Dorock Stage’te. ■ Beyrut Performance sahnesi 21.30 itibarıyla Haluk Levent konserine ev sahipliği yapacak.

        BODRUM

        ■ Popüler müziğin efsanevi isimlerinden MFÖ, 21.00 itibarıyla Bodrum Antik Tiyatro’da sevilen şarkılarını dinleyicileriyle birlikte söyleyecek.

        ■ Rock müzik grubu Gece, Xuma Akustik Konserleri etkinlikleri kapsamında 21 Ağustos’ta 21.30 itibarıyla sahnede olacak.

        ■ Pop müziğin sevilen ismi Hande Yener, 21 Ağustos’ta Back Street Bar’da gerçekleşecek konserinde sevilen şarkılarını seslendirecek.

        KUŞADASI

        ■ Hayal Kahvesi Kuşadası sahnesi 21.30 itibarıyla Cem Adrian konserine ev sahipliği yapacak.

        ALAÇATI

        ■ David August, 21 Ağustos Cuma gecesi Madeo Beach Alaçatı’da sahnede olacak.

        VİZYON

        ‘Geçmişten Gelen’ tedirgin bir hediye

        Joel Edgerton’un yönetip James Bateman, Rebecca Hall, Joel Engerton ve Busy Philipps’in rol aldığı Geçmişten Gelen, huzurlu bir çift olan Simon ile Robyn’in yeni bir başlangıç yapmaya hazırlanırken, hayatlarının Simon’ın eski bir tanıdığı olan Gordo ile karşılaşmasıyla altüst oluşunu anlatıyor. Simon ilk anda Gordo’yu hatırlamaz bile. Fakat sürekli karşılarına çıkan bu tuhaf adamın sürpriz ziyaretleri çiftin yaşamında tedirgin ve tehdit edici bir hal almaya başlar...

        ‘Dünyanın Sonu’ mu?

        Derek Lee ve Clif Prowse’un yönetip Derek Lee, Clif Prowse, Michael Gill, Baya Rehaz, Benjamin Zeitoun’un rol aldığı Dünyanın Sonu, bir yıl boyunca dünyayı dolaşıp attıkları her adımı da kayıt altına almayı planlayan iki arkadaşın gerilimli hikâyesi...

        ‘Tatil Zamanı’ geldi

        Jonathan Goldstein ve John Francis Daley’in yönetip Ed Helms, Leslie Mann, Christina Applegate, Chris Hemsworth, Elizabeth Gilles’in rol aldığı Tatil Zamanı, komedi filmi sevenler için... Aile babası Rusty Griswold, babasının ayak izlerini takip ederek, karısı Debbie ve iki oğluna güzel bir tatil sürprizi yapmak ister. Aile, ülkeyi baştan başa turlamak üzere yola çıkar.

        ‘Merdiven Baba’

        Hasan Tolga Pulat’ın yönetip Hacı Ali Konuk, Esra Dermancıoğlu, Emin Gümüşkaya ve Bengü Şen’in rol aldığı Merdiven Baba, çevresi, eşi ve çocukları tarafından başarısız bulunan Fazlı’nın, onu terk eden ailesini geri kazanmak için satın aldığı Merdivenli Araba ve gelişen olaylar sayesinde, bir gecede ezik bir adamdan bir halk kahramanına dönüşmesinin hikâyesi.

        SAHNE/PERFORMANS

        CRT SBlaise Tiyatro Araştırmaları ve Yaratım Merkezi’nin, tiyatro ile geleneksel sanatlar arasındaki ilişkiyi araştırdığı çalışmaların bir ürünü olan Seyirler Projesi; uluslararası birçok sanatçı, akademisyen ve düşünürü Tiyatro Buluşması ile Kapadokya Festivali’nde bir araya getiriyor. 21-23 Ağustos’ta gerçekleşecek proje tiyatro, dans ve müzik başta olmak üzere, çeşitli sanat dalları ve sosyal bilimler disiplinleri arasında bir karşılaşma alanı kurguluyor ve disiplinler arası bir yaklaşımla şu soruları soruyor: İnsanın kendini bilme ve tanıma yolculuğunda sanatın işlevi nedir? Günümüzde sanat bize ne şekilde ayna tutabilir? Proje çerçevesinde bu sorular uluslararası ölçekte ve kültürel bir bakış açısıyla yürütülecek farklı çalışmalarda ele alınacak. Ali İhsan Kaleci’nin, Köroğlu Destanı’ndan yola çıkarak yazdığı ve uluslararası bir kadroyla sahnelediği “Yer ile Gök Arasında, Köroğlu” isimli gösteri ilk kez bu etkinlik kapsamında sergilenecek.

        SERGİ

        ■ Vahap Avşar’ın kişisel sergisi Kayıp Gölgeler, 27 Eylül’e kadar Salt Beyoğlu forum alanında görülebilir. Sergi, AND Yayınevi’nin kartpostal arşivinden seçili fotoğraflardan oluşuyor. Kayıp Gölgeler, aile üyelerine, dostlara, sevgililere seyahatten, askerden, uzak diyarlardan manzaralar ya da duruma özel manidar görüntüler içeren kartpostal yollama alışkanlığının son demlerinin yaşandığı 1970’lerin sonları ve 1980’lerin başlarına, yani operatörsüz direkt arama ve internet çağının öncesine denk düşüyor.

        ■ Carre d’Artistes Sanat Galerisi’nde 15 Ağustos’tan itibaren Nermin Alpar’ın eserleri sergilenecek. Figüratif ağırlıklı çalışan Nermin Alpar’ın resimleri, adeta Amedeo Modigliani ve Pablo Picasso arasındaki savaştan sağ çıkmış kadınların cazibesini yansıtıyor.

        ■ Sevgi Aka, Merve Ertufan & Johanna Adebäck, Zeynep Solakoğlu, Ayşe Topçuoğulları ve Murat Yıldız’ın eserlerinin yer aldığı Teneffüs isimli karma sergi, 22 Eylül 2015’e kadar, Anel Grup’a ait Galeri 5 sergi alanında ziyaretçilerini bekliyor.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ 20-23 Ağustos tarihleri arasında Zeytinli Dalyan Sahili’nde gerçekleşecek olan Zeytinli Rock Festivali dolu dolu bir program sunuyor. 19 Ağustos Çarşamba açılış partisinde Istanbul Arabesque Project; 20 Ağustos Perşembe günü Teoman, Feridun Düzağaç, Pinhani, Aylin Aslım, Luxus, Gece, Atlas; 21 Ağustos Cuma günü Duman, Bulutsuzluk Özlemi, Ceylan Ertem, Umut Kuzey, Niyazi Koyuncu, TNK, Nükleer Başlıklı Kız; 22 Ağustos Cumartesi günü Şebnem Ferah, Redd, Demir Demirkan, İskender Paydaş, Melis Danişmend, Sattas, Suzi’nin Turtası; 23 Ağustos Pazar günü Pentagram, Hayko Cepkin, Pilli Bebek, Kurtalan Ekspres, Blacktooth, Nemrud, Fallen sahnede olacak. Festivalin Keşif Sahnesi ise Yüzyüzeyken Konuşuruz, Nilipek, Eskiz, Son Feci Bisiklet, Adamlar, Burcu Tatlıses, Kes, Gizem Berk gibi birçok ismi ağırlayacak. Ayrıca 4 bölgede yapılan elemelerin sonucunda sahne almaya hak kazanan amatör grupları da müzikseverlerle tanıştıracak. Deniz, güneş, kum ve rock müzikle dolu 4 gün için orada olun.

        ■ 2015 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın beşinci yarışı, Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından 16 Ağustos Pazar günü Çankaya Kömürler Mahallesi’ndeki yeni parkurda düzenleniyor... 11.15 ve 12.15 saatlerindeki antrenman çıkışları ile başlayacak olan organizasyon, Çankaya Kömürler Mahallesi’nde yer alan 6.2 kilometre uzunluğundaki parkurda iki çıkış üzerinden gerçekleştirilecek.

        ■ 18. Gökyüzü Şenliği bu yıl 20-23 Ağustos tarihleri arasında Antalya Saklıkent’te gerçekleştirilecek. TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi yerleşkesine komşu olan alana kamp kuracak olan yüzlerce gökbilim meraklısı buluşacak.

        ■ Yaşam Atölyesi, workshop çalışmaları devam ediyor. Aret Vartanyan eğitmenliğinde düzenlenecek Doğru İnsan Gerçek İlişki workshop’u 19 Ağustos saat 20.00’de, Yaşam Atölyesi’nin Beyoğlu Mısır Apartmanı’ndaki merkez ofisinde gerçekleşecek.

        ■ TED Rönesans Koleji, 11-16 Ağustos tarihleri arasında tüm anneleri çocuklarıyla Caddebostan Sahili’nde düzenlenen Anne Çocuk Yoga Etkinliği’ne davet ediyor. Her akşam saat 19.00-20.00 arasında gerçekleşecek etkinliklere 3-12 yaş arasındaki çocuklarıyla dileyen tüm anneler katılabiliyor.

        YEME-İÇME

        ■ Karaköy’ün dokusu ve tarihine uygun olarak dekore edilen Kapı Karaköy, keyifli atmosferi, leziz atıştırmalıkları ve kokteylleriyle farklı bir İstanbul deneyimi yaşamaya davet ediyor. Misafirlerini 70’li, 80’li yılların yerli ve yabancı şarkılarıyla geçmişe götürmeyi hedefleyen mekânın içecek mönüsü de oldukça geniş. 180’e yakın farklı içecek çeşidinin yer aldığı mekân; iş çıkışı nefes almak, özel günlerini kutlamak, güzel müziklerle sınırsız bir eğlencenin keyfine varmak isteyenler için ideal.

        ■ Bilkent Station kompleksi içinde yer alan BİS yeni sezona birbirinden güzel sürprizlerle giriyor. Yemyeşil bahçesinde BİS’in yeni yemek mönüsünü tadabilir, haftanın 7 günü farklı müzik alternatifiyle sevdiklerinizle unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz. Haftanın 7 günü 12.00’den itibaren; özel mutfağının, canlı performanslarla birleştiği yaşayan bir buluşma mekânı olarak yeni sezonu pek keyifli geçecek.

        HABERDAR OL

        ■ 1999 yılında Asmalımescit’te açılan Babylon, geçen sezon Bomonti’ye taşınma kararı almıştı. Uzun zamandır heyecanla beklenen Babylon Bomonti, canlı müziğin, performansların, sergi alanlarının yaşam bulduğu, düşünmeye, uygulamaya ve eğlenmeye teşvik eden aktivitelere ev sahipliği yapacak, şehrin yaşam döngüsünü değiştirecek yeni yaratıcı kültür kampusu Bomontiada’da yerini aldı. Yeni sezon, şehrin dinamik müzik merkezi Babylon Bomonti’de 10 Eylül Perşembe akşamı Housewarming ile başlayacak.

        ■ Sokağın müzikle dansına geri sayım başladı. 3 yıldır müzikseverler tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen, Serkan Çağrı’nın sanat direktörlüğünü üstlendiği Uluslararası Klarnet Festivali, bu sene 10-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival; konser, sergi ve söyleşi gibi etkinlikler sunacak. Klarnetin başrolde olacağı ama müziğin tüm renklerine açık olan festival coşkusu vapurlardan meydanlara, metro istasyonlarına taşacak. Festivalde Serkan Çağrı, George Dalaras, NY Gypsy All Stars, Trilok Gurtu, Ivo Papazov gibi sanatçıların konserleri izlenecek.

        ■ Koşu tutkunlarının heyecanla beklediği Nike Run Istanbul 2015 10K’nın kayıtları başladı. Koşu sporunu yaygınlaştırmak için düzenlediği sıra dışı etkinliklerle dikkat çeken Nike, “Yakan İçin Yarış. Şimdi Rövanş Zamanı!” sloganıyla 20 Eylül Pazar günü düzenleyeceği 10 km’lik Run İstanbul koşusuyla sporseverlere heyecan verici bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor. www.nike. com/istanbul adresinden kayıt olunabilen koşuyu tamamlayan tüm katılımcıların madalya kazanacağı yarışın en hızlı 1 kadın ve 1 erkek katılımcısı ise Nike We Run Madrid koşusuna gitmeye hak kazanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ