Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Zeytinyağının farklı kullanım alanları

        HABERTURK.COM

        Zeytinyağını sadece mutfakta kullanıyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz! Kutsal kitaplarda bile ismi geçen zeytinden elde edilen bu mükemmel ürünü şu alanlarda kullanabilirsiniz...

        CİLDİNİZİ TEMİZLER: Zeytinyağının yüze faydaları bakımından diğer bitki yağlarından oldukça avantajlıdır. Diğer yandan zeytinyağının cilde zararları da doğal bir yağ olduğu için en alt düzeydedir. Zeytinyağının uygulanmasında en çok zeytinyağının saça faydaları ile zeytinyağının sivilcelere faydası ön plana çıkmaktadır.

        SAÇ DÖKÜLMESİNİ ENGELLER: Zeytinyağında bulunan keratin saç dökülmelerini engelleyici etkiye sahip bir proteindir. Zeytinyağını saç derisine masaj yapmak için kullanabilirsiniz, etkisini daha ilk günden gösterecektir.

        SİVİLCELERİ ÖNLER: Omega 3 açısından zengin olan zeytinyağı cilt kuruluğunu ve derinin pul pul dökülmeleri önler. Ciltteki gözenekleri sıkılaştırarak sivilce ve akne oluşumunu önlemeye yardımcıdır. Ayrıca cilde sağladığı yumuşaklık ve nemlendirici etkisi sayesinde kırışıklıkların oluşumunu önler.

        MOBİLYA ÇİZİKLERİNİ YOK EDER: Mobilya cilası Zeytinyağının mobilya cilası olarak da kullanılabildiğini biliyor muydunuz? Sprey şişeye 2 ölçek zeytinyağı bir ölçek limon suyu veya beyaz sirke dökün. Mobilya sıkın ve bir kaç dakika beklettikten sonra kuru bir bez ile silin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ