Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç 2015 Kurban Bayramı ne zaman, Kurban Bayramı tatili kaç gün?

        2015 Kurban Bayramı için tatil planları yapanlar Google'da arama fırtınası yaratıyor. Peki 2015 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban fiyatları ne kadar? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

        2015 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

        KURBAN BAYRAMI 1/2 GÜN AREFESİ 23 EYLÜL ÇARŞAMBA
        KURBAN BAYRAMI 1. GÜN 24 EYLÜL PERŞEMBE
        KURBAN BAYRAMI 2. GÜN 25 EYLÜL CUMA
        KURBAN BAYRAMI 3. GÜN 26 EYLÜL CUMARTESİ
        KURBAN BAYRAMI 4. GÜN 27 EYLÜL PAZAR

        Kurban Bayramı bu sene 24 Eylül 2015 Perşembe gününe denk geliyor. 23 Eylül Çarşamba Kurban Bayramı Arefesi ile birlikte yarım olmak üzere toplamda 4.5 gün tatil olacak. Kurban Bayramında da son iki gün Cumartesi ve Pazara denk geliyor.

        2015 yılı Kurban Fiyatları ne kadar?

        Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), vekalet yoluyla kurban bedelini yurt içi 625 yurt dışı 450 TL olarak belirledi. TDV, Diyanet İşleri Başkanlığı ile bu yılki Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde 182 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında da 76 ülkenin 450 bölgesinde kurban kesimi yapacak.

        Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekâletlerine göre 200 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılması hedefleniyor.

        OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

        Bayram nedeniyle okulların tatil sonrası açılması polemiği Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen resmi açıklama ile son buldu. Yapılan açıklamaya göre okullar bu eğitim-öğretim yılında 12 haziran yerine 17 haziranda kapanacak. Okullar bu yıl Kurban bayramı sonrası, 28 Eylül'de açılacak.

        Kurban’da sıkı denetim

        İstanbul Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bir dizi önlem aldı. Buna göre:

        * Kaçak hayvan girişini ve hastalık taşıma riskini önlemek amacıyla kontroller sıklaştırılarak, İstanbul’a kara ve denizyoluyla giriş yapılan noktalar tamamen kontrol altına alınacak.

        * Özellikle Çamlıca ve Kavacık kontrol noktalarında alınan tedbirlerle, bu noktalardan giriş yapan hayvan yüklü kamyonlar tek tek aranarak giriş yapan hayvanlarda herhangi bir hastalık ve belgelerinin eksik olup olmadığı kontrol edilecek.

        * Yurtiçi veteriner sağlık raporu olmayan, küpesiz ve belgesiz hiçbir hayvan sevkıyatına izin verilmeyecek.

        * Kavacık ve Çamlıca Hayvan Sevk Kontrol Noktaları, Ahmediye Gişeleri Yol Kenarı Denetim İstasyonu ve Selimpaşa TEM Gişeleri Yol Kenarı Denetim İstasyonları’nda denetim yapılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ