Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Palamut ve istavrit bol olacak

        GAZETE HABERTÜRK

        Balıkçılar “Vira bismillah” demek için artık gün sayıyor. Denizlerde av yasağı 1 Eylül’de bitiyor. Denize açılmadan önceki son hazırlıklarda tekneler boyanıyor, yırtılan ağlar yeniden örülüyor. İstanbul Rumeli Feneri’nde balıkçılık yapan Tayfur Şafak’a göre bu yıl palamut ve istavrit bol olacak. “Hamsinin de az olmayacağını düşünüyorum ama yine de bu sene kilosunun 10 liranın altına inmesi zor görünüyor” diyor Şafak. Balıkçı Orhan Menekşe, geçen sezonun aksine bu yıl balığın biraz daha bol olacağını tahmin ettiklerini, özellikle palamut, çinekop, istavrit ve hamside bereket beklediklerini söylüyor.

        ‘KASIMDA FİYATLAR KATLANIR’

        Tekirdağ Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Erdal Coşkunçay ise “Anne baba palamutlar gitti, torikler gitti. Biz de yavru palamut bekliyoruz. Bol miktarda lüfer gitti, çinekop olabilir. Bu sene sadece istavrit az gözüktü, uskumru balığı Marmara’ya girdi. Orkinos balıkları da gözüktü. Marmara’da bir canlanma oldu” sözleriyle anlatıyor yeni sezona dair tahminlerini.

        Mersin Balıkçılar Derneği Başkanvekili Adnan Polat da balık sezonunun ilk açıldığı aylarda fiyatların çok düşük olacağını belirterek şunları ifade ediyor: “Bazen sıcaktan dolayı vatandaşlar balık tüketmeyi tercih etmiyor. Aslında balık tüketmenin tam zamanı. Kasım ayından sonra balık fiyatı iki katına çıkıyor.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ