Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Cilt bakımında balın 5 kullanım şekli

        Cildinizi yaza hazırlamanın vakti gelmedi mi? Cildi nemlendiren, besleyen ve sivilce problemlerini önleyen balın, cilt bakımında 5 farklı kullanım şeklini yazdık. Ballı maske tarfileriyle daha parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olacaksınız. İşte cilt bakımında balın 5 kullanım şekli...

        BALLI NEMLENDİRİCİ CİLT MASKESİ

        Yumuşatıcı ve nemlendirici özelliği bulunan bal, cildi kuruluktan kurtarıyor. 1 yemek kaşığı yayıkaltı süt (ayran da olabilir), 1 yemek kaşığı bal ve 1 yumurta sarısını karışrıtıp temiz cildinize uygulayın. Yüzünüze uygularken maskeyi göz kenarlarınıza çok yaklaştırmamaya özen gösterin. Maskeyi yüzünüzde 20 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın.

        SİVİLCE ÖNLEYEN BALLI MASKE

        Bal, doğal bir antibakteriyel ve antimikrobiyel etkiye sahiptir. Antibakteriyel özelliği olan bal, akne sorunlarını doğal yollarla çözüme kavuşturur. Bal, yalnızca akne ve sivilceleri değil, ciltteki kızarıklıkları da önler. 1 parça işlem görmemiş balı pamuğa sürün ve akneli bölgeye uygulayın. Cildinizde 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın.

        BALLI YÜZ SCRUBU

        1 yemek kaşığı balın içerisine yarım yemek kaşığı sodyum bikarbonat (kabartma tozu) ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı önceden temizlediğiniz cildinize uygulayın. Yüzünüze maskeyle bir müddet masaj yaptıktan sonra ılık suyla durulayın. Bu scrub'ı uyguladıktan sonra nemlenmiş, ölü hücrelerden arınmış sağlıklı bir cilde kavuşacaksınız.

        GÖZENEKLERİ TEMİZLEYİCİ MASKE

        Bal, cilt üzerindeki gözenekleri temizleyen güçlü enzimlere sahiptir. 2 yemek kaşığı Hindistancevizi yağını 1 yemek kaşığı balla karıştırıp önceden temizlediğiniz cildinize uygulayın. Maskeyi yüzünüze uyguladıktan sonra ılık suyla durulayın.

        C VİTAMİNİ BAKIMI

        Cildinize C vitamini takviyesi yaparak, daha sağlıklı ve genç bir görünüme kavuşabilirsiniz. Bir limonu ortadan ikiye böün ve çekirdeklerini çıkarın. 1 yemek kaşığı balı yarım limonun üzerine sürün ve cildinize hafif hareketlerle uygulayın. Limon bal karışımını yüzünüzde 5-10 dakika kadar bekletip ılık suyla durulayın.

        Mynet Kadın

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ