Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Heja Bozyel yazdı: Neden bu kadar ciddisin?

        HEJA BOZYEL / HABERTÜRK PAZAR

        Kaosun elçisi, kötü kahkahaların ve ardından gelen patlamaların boyalı yüzü Joker, bu kez Jared Leto tarafından canlandırılacak. Leto hepimizin kalp atışlarını hızlandırsa da yeni sezonun tek Joker’i o değil ve rakibi de epey sıkı bir genç isim

        Çizgi dünyanın bugüne kadarki en sapkın, en acımasız, en sosyopat, en psikopat, en renkli ve en kötü kötüsü Joker olmadan Batman düşünülebilir mi? Oysa ki Gotham City’nin onlarca kötü karakteri arasında en efsane olanı Joker, senelerce sinemada Batman’in arkasında kaldı. Batman’i hangi aktörün oynayacağı hep o kadar önemli oldu ki Joker’i oynayan yetenekler ikinci plana atıldı. Fakat biz gerçek “Batmanseverler” için Joker’i ya da Alfred’i kimin oynadığı, en az Batman’i kimin canlandırdığı kadar önemli! Joker, “Ben sadece otomobilleri kovalayan bir köpeğim. Birini yakalasam onunla ne yapacağımı bilemem bile” dese de onun gülüşünde, bundan çok daha fazlası olduğunu biliyoruz. Cesar Romero’nun 60’larda televizyon dizisinde Joker’i canlandırmasından, Christopher Nolan’ın über karanlık bir Batman’i oynadığı 3 bölümlük Batman’den ve 1989’da Tim Burton sayesinde sinema salonlarının gözdesi haline gelen Batman’e kadar neredeyse her jenarasyonun kendi Joker’i var.

        EN POPÜLER KÖTÜLER

        Bugüne kadar 2 Joker öne çıktı: Birincisi Tim Burton’ın Joker’i, yani Jack Nicholson... İkincisiyse 2008’de Christopher Nolan’ın yönettiği “The Dark Knight”taki Joker, yani Heath Ledger... Ledger’ın ölümünün ardından -ki evinde ölü bulunmasından önce kendisini Joker karakterine fazla kaptırdığı da söyleniyordu- aramızda duygusal bir bağ var o Joker’le. Zira Avustralyalı oyuncu, bu rolle ölümünden 1 yıl sonra, 2009’da Oscar’a layık görüldü... Jack Nicholson ise doğuştan Joker... O nedenle en iyisi hangisi karar vermek zor; biz geleceğe bakalım...

        2016’DA 9 BATMAN

        IMDB verilerine göre, 2016’da Batman temalı tam 9 farklı yapım var. Kimisi dizi, kimisi mini dizi, kimisi TV filmi. Ve bir de 2016’nın en çok beklenen filmlerinden “Suicide Squad” var. Cara Delevingne, Scott Eastwood, Will Smith gibi isimleri aynı kamera önüne toplayan, Ben Affleck’in Batman, Jared Leto’nun Joker olacağı film... Tabii filme dair soru işaretleri de yok değil. Leto’nun gönlümüzdeki yeri bu rol ile sonsuza dek en tepeye mi kazınacak yoksa film için kestirdiği ve platin sarısına boyattığı saçları onun sonu mu olacak? Leto’nun oyunculuk yeteneği, müzik yeteneği gibi defalarca kanıtlandı. Üstelik, şimdiye dek Instagram’da paylaştıkları, gayet iyi bir Joker olduğuna işaret. Sorun şu ki; Leto’nun yakışıklılığı ve popülerliği Joker’in önüne geçiyor; ne filmi ne Cara Delevigne’in kaşlarını konuşuyoruz bu filmin adı geçince. Varsa yoksa Leto ama “Joker” değil.

        Öte yanda henüz IMDB’de bile Joker karakterleri arasında gösterilmeyen ama meraklılarının çoktan peşine düştüğü Cameron Monaghon var. Monaghon, Shameless (Utanmaz) dizisindeki kardeşlerden biri. Borderline teşhisi konmuş, gay, asker olmak isteyen, go go boy, kafası karışık, çok yakışıklı Ian Gallagher rolünde izliyoruz onu. 6. sezonunun başlamasını beklediğimiz, 2011’den beri devam eden dizide onun büyüyüşünü izledik resmen. Ama ilk bölümden beri oyunculuk yeteneğiyle hep şaşırttı bizi. Tam da “Bu çocuk çok iyi bir aktör oldu” derken hiç beklemediğimiz bir anda Gotham dizisinde çıktı karşımıza. Gotham, Bruce Wayne’in çocukluğunu, yani Batman’in doğuşunu anlatıyor. Catwoman, Penguin, James Gordon, Alfred gibi karakterlerin tamamının bulunduğu dizinin henüz 2 sezonunu izledik. Ve sezonun sonuna gelirken dizinin sürprizi Joker oldu. Büyük bir heyecan ve bir dolu spekülasyonla geldi ekrana Joker. Çünkü Joker’i ilk kez genç bir adam olarak görüyor, geçmişi ile karşılaşıyorduk. Jerome Valeska olarak karşımıza çıkan Cameron Monaghan, polis James Gordon tarafından tutuklanıp sorguya alındığında öyle grotesk bir kahkaha attı, yüzündeki ifade öyle bir değişti ki o anda izleyen her Batmanseverin kalbinin 1 saniyeliğine durduğunu iddia edebilirim. İlk defa bir aktör, “hiç makyajsız” Joker olmuştu karşımızda. Kimileri sadece bir benzerlik dedi. Ama sonra Comic-Con’dan bir açıklama yapıldı: “Gotham dizisinin yeni sezonunda, yeni kötü karakterlerin yükseliş hikâyeleri olacak ve Joker’le de yeniden karşılaşacağız.” Bu nedenle kusura bakmayın. Jared Leto çoktan yarı yolda kalmış fazla popüler bir Joker’dir artık. Heath Ledger bir nostalji, Cesar Romero “Wikipedik bilgi”, Jack Nicholson “ilk aşk” olarak hatırlanabilir. Fakat Gotham’ın sisleri arasında “Joker’lerin Joker’i” Oscar’ı Cameron Monaghan’a gidiyor.

        Suicide Squad filminin 5 Ağustos 2016’da gösterime girmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ