Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Gaziosmanpaşa’da sanayi de dönüşüyor

        GAZETE HABERTÜRK

        Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, bölgelerindeki 86 hektarlık sanayi alanının kentsel dönüşüme tabi tutulduğunu söyledi. İlçede yaklaşık 110 bin kişinin kentsel dönüşüm alanında yaşadığını ifade eden Usta, “Yaklaşık 30 bin konut kentsel dönüşümle yenilenecek. Şimdiye kadar 1350 civarında konut yıkıldı. Gaziosmanpaşa Sarıgöl ve Yenidoğan mahallelerindeki çalışma, İstanbul’un en büyük yerinde dönüşüm projelerinden biri” dedi.

        SANAYİ BÖLGESİNDE DEĞİŞİM

        Başkan Usta, “İstanbul üst ölçekli planı kapsamında belli başlı bazı sanayilerin, 2016 sonu itibarıyla şehir dışına taşınması söz konusu. Bu konu ilçemizi yakından ilgilendiriyor” diye konuştu. Karayolları Mahallesi ve Yeni Mahalle’nin sanayi açısından yoğun bölgeler olduğunu belirten Usta şöyle devam etti: “Bölgemizde 86 hektarlık alan, sanayi alanı olarak kentsel dönüşüme tabi tutuldu.

        Burada 396 sanayi ve ticaret merkezi bulunuyor.” Sanayi kuruluşlarından ilçede kalması ve şehir dışına çıkarılması gerekenler olduğunu dile getiren Usta, şunları anlattı: “Bacalı ya da dışarı taşınması gereken sanayi alanlarımız için Büyükşehir Belediyesi’ne ve ilgili bakanlıklara alternatifler önermeyi düşünüyoruz.

        Gaziosmanpaşa’yı ticari anlamda cazibe merkezi haline dönüştürmeyi planlıyoruz. Atıklı sanayi olmayanların çoğu ilçede kalacak. Karayolları Mahallesi sanayi alanlarında yaklaşık 6 bin kişi çalışıyor. İstihdam açısından da önemli. Ticari hayatın devam etmesini istiyoruz. İstanbul’da bacalı taşınması gereken sanayiler için mutlaka uzun vadeli çözüm üretilmesi lazım. Sanayinin, kendi bölgemizde kalacak kısmını yaşatmak istiyoruz.

        124 BİN ARAÇLIK OTOPARK

        İlçe için hazırlanan master planı kapsamında, sosyal donatı alanlarını da planladıklarına dikkati çeken Başkan Usta, plan kapsamında 124 bin araçlık otopark yapımının hedeflendiğini aktardı. Usta, “Bu kentsel dönüşüm alanındaki otopark sorununun kökten çözülmesi anlamına geliyor” diyerek kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar ve yeni inşaatlar tamamlandığında, bölgenin değerinin yaklaşık 4 kat artacağını vurguladı. Bu arada, ilçedeki Karayolları Mahallesi’nden geçen Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının yapımına devam ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ