Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi A'dan Z'ye yeni sezon!

        Esra ÇORUH / HT CUMARTESİ

        Renkler, detaylar, akımlar ve ilham kaynaklarıyla 2015 sonbahar-kış sezonuna hızlı bir giriş yapmak istedik. A’dan Z’ye sezonun hangi trendleri ön plana çıkıyor araştırdık. Yeni sezonun sıcak trendleriyle alışveriş listemize yeni parçalar dahil ederken, geçen sezondan geçişlerle biraz kesemizi rahatlatıyoruz. İşte geçmişten bugüne taşınanlar, yepyeni trendler kısacası her şeyiyle yeni sezon...

        A

        60’lar

        En ikonik ve kendinden sonraki dönemlere ilham kaynağı olan 60’lar modası, bizi geçmişte yolculuğa çıkarıyor. Yolculuk boyunca rehberliğimizi yapacak olan başlıca markalar ise Emilio Pucci, Peter Pilotto, Dior ve Louis Vuitton. 2015 sonbaharkış sezonunda baştan aşağıya dönemin ruhunu taşıyan parçalar kullanarak nostaljik kombinler oluşturabilirsiniz.

        B

        Bohem

        Özgürlük akımının modaya yansıması olan bohem stil, 2015 sonbahar-kış koleksiyonlarına damga vuruyor. Moda kaygısı olmayan bohem tarzlarda yeni sezonda lüks kumaşlar, folklorik desenler ve etnik detaylar ön plana çıkıyor.

        C

        Culottes

        Yazdan yadigâr culottes yani etek pantolonlar, önümüzdeki kış kalın kumaşlar ve bollaşan kalıplarıyla gelip geçici bir trend olmadığını kanıtlıyor. Yeni sezonun maskülen tavrını ortaya koyan etek pantolonları alışveriş listenize mutlaka ekleyin.

        Ç

        Çizgi

        çizgi Çizgilerden vazgeçmiyoruz. Enine çizgiler yani breton desen 2016 kışında yine bizi yalnız bırakmayacak. Grafik desenlere kafa tutan çizgileri sevin, sevdirin.

        D

        Desen

        Desen konusunda bu sezonda limit yok. Bu kış hem tek tip desenlerle baştan aşağıya bir bütünlük oluşturuyoruz hem de farklı desenlerle iddialı görünmeye hazırlanıyoruz. Çiçekler, egzotik baskılar, ekose, çizgi, geometrik, dijital, deseninizi seçin, alışverişe başlayın.

        E

        Etnik

        Etnik desenler, renkler ve detaylarla yeni sezonda boho chic kavramı moda lügatımıza yerleşiyor. Kıyafetlerden aksesuvarlara 90’ların etnik desenleri ve yerel figürlerin kullanıldığı yeni sezonda, nostaljik siluetler dikkat çekti.

        Ekose

        İskoç klanlarının kullandığı kilt desenlerinden ortaya çıkan ekose, 70’li ve 80’li yıllarda punk kimliğinin önemli bir yansımasıdır. Bu yansıma modern dokunuşlarla yeni sezonda özellikle paltolarda kendini gösterirken ekosenin varlığı bu sezon baştan aşağıya hissedilecek.

        F

        Fırfır

        Özellikle gece elbiselerinde karşımıza çıkan fırfırlar yeni sezonun en romantik detaylarından. Omuz ya da yaka detaylarında gördüğümüz kibar fırfırlar ya da etek uçlarında gördüğümüz kalın volanlar, 2015 sonbahar-kış sezonunun iddialı trendlerinden.

        G

        Grafik

        Yeni sezonda matematiğimizi güçlendiriyoruz. Kareler, dikdörtgenler, daireler ve zikzaklarla grafik desenler renk bloklarıyla birlikte siluetleri hareketlendiriyor.

        H

        Hayvanlar âlemi

        Celine’den zebra, Roberto Cavalli’den leopar... 2015 sonbahar-kış sezonunda hayvan desenleri renklerle buluşuyor ve modern dokunuşlarla cazibe kat sayısını artırıyor.

        I

        Işıltı

        Işıl ışıl parlayan payetli elbiseler, yeni sezonda şıklığın anahtarını teslim ediyor. Gösterişli görünmek isteyen stil sahibi kadınlar, bu trendi çok sevecek. Küçük ışıltılarla da bu trendi gardırobunuza katabilirsiniz, örneğin aksesuvarlarla...

        İ

        İddialı renkler

        Kışın sakın renklerden uzak durmayın. Beyaz, siyah gibi klasik renklerin yanı sıra yeşil, turuncu, mavi, sarı ve kırmızı bu kış görünümünüze renk katacak.

        J

        Jakar

        Yeni sezonda kadife kadar moda bir diğer kumaş cinsi de jakar kumaşlar... Yanar dönerli bu kumaşlar, takım elbiselere feminen bir hava katarken parıltısıyla elbiseleri ışıl ışıl kılıyor.

        K

        Kadife

        Sonbaharın coşkulu ve canlı havasına bire bir uyan kadifelerin ışık saçan dokusu, yeni sezonun en iddialı siluetlerine imza atıyor. Geceden gündüze taşıyabileceğiniz kadife parçalarla yeni sezonda şıklığınız garanti.

        Kürk

        Kış demek kürk demek! Renkli kürk montlar, yelekler ve mantoların yanı sıra 2015 sonbahar-kış sezonunda kürkler yaka detaylarında da dikkat çekiyor. Soğuk kış aylarında kürkler en büyük yardımcınız olacak. “Kürk” dediysek kızmayın! İmitasyon kürkler de çok moda.

        L

        Ladylike

        Prada, Carven, Miu Miu, Gucci ve Alberta Ferretti podyumlarında ladylike yani hanım hanımcık genç ve enerjik siluetlere şahit olduk. 2016 kışının pozitif havasını pembe ve tonları, Barbie elbiseleri, Mary Jane ayakkabılar, mini etekler, taşlı çiçek detayları, yumuşak renk skalası kusursuz yansıttı.

        M

        Militer

        Militer tema bu sezon da etkisini sürdürüyor. Dünyadan savaş eksik olmayınca moda olan bitene duyarsız kalmıyor. Kargo pantolonlar, apoletler, parkalar, kamuflaj desenlerle yeni sezon kadını kendine ve stiline güvenli.

        N

        Nostaljik

        Özgür 70’ler, 80’ler ateşi, 60’ların pop kültürü, maskülen 40’larla 2015 sonbahar-kış sezonu nostaljik bir hava estiriyor. Moda tarihine damga vuran bu dönemleri, tasarımcılar koleksiyonlarında ustaca işledi, bize de nostaljiyi yaşamak kaldı. Tıpkı 1920’lere geri gittiğimiz Chanel defilesinde Karl Lagerfeld’in Brasserie Gabrielle gibi.

        O

        Omuz farkı

        Yeni sezonda omuzlarımızı hareket ettiriyoruz çünkü tasarımcılar, farklı omuz detaylı tasarımlarıyla kadınların en güçlü silahını kullanmaları için çalışmış. Fırfırlar, asimetrik kesimler, ışıltılar ve kürk detaylarla omuzlar hep hareketli ve hep dikkat çekici.

        Ö

        Örgüler

        Anneanne eli değmiş gibi örgüler hiç olmadıkları kadar soft, salaş ve rahat. Blumarine, Michael Kors, Victoria Beckham, Stella McCartney koleksiyonlarındaki sımsıcak örgülerle sert kışa hazırız.

        P

        Patchwork

        Parça kumaşların bir araya getirilerek oluşturdukları modeller, oldukça renkli ve iddialı. Patchwork tekniğiyle hazırlanmış kıyafetleri pek çok tasarımcının koleksiyonunda görüyoruz. Chloe, Miu Miu, Alberta Ferretti, Fendi, Etro modern detaylarla patchwork trendinin öncülerinden.

        Püskül

        2015 sonbahar-kış sezonunda da püskül çılgınlığı devam ediyor. Önümüzdeki sezon birçok tasarımcı, bu hareketli detaya sıkça yer vermiş bu yüzden püsküllerle aramızı iyi tutmaya devam ediyoruz. Renk ve model fark etmez, kıyafetinizin herhangi bir yerinde ufak da olsa bu detayın bulunması sizi bir adım öne geçirecek.

        R

        Renk blokları

        Tasarımcılar çarpıcı renkleri bir arada kullanarak kışın boğucu ve sert havasını dağıtmak için adeta sözleşmiş. Yaz renklerini yansıtan renk bloklarıyla kalın kumaşlar eşsiz bir uyum yakalarken bu kış renklere yeteri kadar doyacağımızın sinyallerini veriyorlar.

        S

        Sanat

        Sanat, moda ve tasarım dünyasının birbirini etkilemesinin önüne hiçbir şey geçemiyor. Bunu da çoğu zaman o sezonun trendleri belirliyor. Sanat galerisi tadındaki koleksiyonlar, bir tablo görüntüsü veren kıyafetlerle yeni sezonda sadace modaseverler değil sanatseverler de bayram edecek.

        T

        Tam takım

        Her sezon karşımıza çıkan takım elbiseler önümüzdeki kışın da kendinden taviz vermiyor. Gucci, Louis Vuitton, Dries Van Noten, Jil Sander ve Bottega Veneta kadını, maskülen kimliklerini takım elbiselerle sokağa taşıyor.

        Tüvit

        Matmazel Chanel’in ikonik parçası tüvit yeni sezonda modern kadınlara hitap ediyor. Tüvit kumaşının klasik dokusu yeni sezonla birlikte günümüze uyarlanıyor. Chanel, Sonia Rykiel, Erdem, Escada, Michael Kors, Haider Ackermann, Giambattista Valli defilelerinde tüvitin en şık haliyle kışı karşıladık.

        U

        Uzun palto

        Yeni sezonun yatırımlık parçalarından paltoların 2016 versiyonu uzun ve gösterişli. Uzun paltolar yeni sezonun en etkili dış giyim parçalarından biriyse alışveriş listenize bir numaradan girmeyi hak ediyor.

        V

        Viktorya dönemi

        Nostalji yaşadığımız yeni sezonda tasarımcıların Viktorya döneminden ilham aldıklarını görüyoruz. Kalın kemerler, romantik detaylar, gösterişli aksesuvarlar ve ışıltılı detaylarla bu dönemi tekrar hatırlıyoruz. Y Yırtmaç Yeni sezonda derin bacak yırtmacı bacaklarına güvenen kadınların tercihi olacak. Seksi yırtmaçlar, modern detaylar ve seksi ökçelerle baş döndürecek.

        Z

        Zebra

        Leoparı sevdik, leopara alıştık peki ya zebra? Kıyafetten aksesuvara zebra desenleri 2015 Sonbahar/Kış sezonunda altın çağını yaşıyor. Favorimiz Celine.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ