Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Yolcular ‘hela’k oluyor!

        Esra BOĞAZLIYAN / GAZETE HABERTÜRK

        Taksim Tüneli, toplu ulaşımın en önemli aktarma noktalarından biri malum... Otobüs durakları ve metro istasyonunun buluşma noktası, her gün binlerce kişinin gelip geçtiği bir lokasyon... Ne var ki toplu taşımanın en önemli ana arterlerinden biri olan tünel, şu günlerde yolculara çile çektiriyor. Bahsettiğim ne trafik yoğunluğu, ne kalabalık... Sorun, tünelin idrar kokusu altında kalması... Evet, yanlış okumadınız. Aynen böyle. Otobüse binmek ya da metroyu kullanmak için tünele inenler, neye uğradığını şaşırıyor keskin, dayanılmaz koku karşısında. Sadece koku mu? Duraklarda idrar birikintileri var resmen. Millet nasıl yürüyeceğini bilemiyor, atlaya zıplaya geçiyor. Bakın her gün tüneli kullanmak zorunda olan bir İstanbullu yaşadıklarını nasıl anlatıyor: “Daha merdivenlerden inmeden idrar kokuları karşılıyor bizi. Aşağıya doğru indiğimizde ise öyle bir koku hâkim oluyor ki, nefes almak ne mümkün! Mide bulantılarıyla otobüs beklemek tam bir eziyet. Aynı koku metronun turnikelerine kadar geliyor. Çevrede tuvalet yok ve bazı kişiler bu ihtiyacını tünelde gideriyor. Burada otobüs beklemek işkenceyle eşdeğer. Ne olur bir çare!”

        RAYLARDA DRAM...

        Suriyeli sığınmacıların dramı yürekleri burkuyor. Özellikle de çocukların perişan hali dayanılacak gibi değil. Küçücük çocuklar, hayatlarını hiçe sayarak sokaklarda dileniyor, mendil satıp üç kuruş para kazanmaya çalışıyor. Bakın bu yukarıdaki görüntüler Atatürk Havalimanı-Yenikapı Metrosu Kocatepe İstasyonu’nda çekilmiş. Mendil satan çocuklar, dikenli tellerle çevrili korkulukların üzerinden atlayarak metro istasyonuna giriyor. Dikenli tellerle çevrili korkulukları aşmayı başaran çocuklar ray yoluna atlıyor, koşarak rayların üzerinden istasyona giriyor. Çocukların geçişinin hemen ardından bir metronun gelmesi ise tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.

        'HALK'TA 65 YAŞ PROBLEMİ

        Özel halk otobüslerinde kriz eksik olmuyor. Geçen hafta boyunca Beylikdüzü- Hadımköy hattındaki gerginlik tartışılmıştı hatırlarsanız. Aynı hatta çalışmaya başlayan minibüsçülerle otobüsçüler arasında savaş başlamıştı kelimenin tam anlamıyla. Anlaşılan bu hafta boyunca da halk otobüslerinde 65 yaş sorunu konuşulacak. Zira, otobüs işletmecileri bu konuda çok tepkili. Mevzu şu: 7 Nisan’da çıkarılan kanunla 65 yaş ve üstündeki yolcuların halk otobüsleri tarafından ücretsiz taşınması için işletmecilere destek verilmesi düzenlemesi getirilmişti. Kanunla ilgili yönetmeliğin de 7 Ekim’e kadar çıkarılması gerekiyor. Ancak hâlâ yönetmeliğin hazırlanmadığını söyleyen otobüs işletmecileri, “Çözüm bulunmazsa ücretsiz taşımaya son veririz” diyor. Umarım bu kriz 65 yaş ve üstü yolcular zararlı çıkmadan son bulur...

        SİLİVRİ'DE SUSUZ YAZ

        Silivri Değirmenköy sakinleri, sürekli hale gelen su kesintisinden dertli: “Hemen her gün kesinti oluyor. Su geldiği zaman ise 2-3 gün çamurlu su akıyor. Bölgedeki barajların su seviyesinin yeterli olmasına rağmen su verilmemesini anlamak mümkün değil.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ