Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kamyoncular kontak kapattı trafik felç oldu

        Eray EROLLU / HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Kapıda 2 özel güvenlikçi ve 2 gümrük muhafaza memurunun görev yaptığını belirten kamyon şoförleri, "Kapıyı kullanan yaya, 2 dakikada gideceği yere şimdi 30 dakikada ulaşıyor. Bir şoför, günde 4 sefer gelse 16 kilometre yürümek zorunda kalıyor" dediler.

        Haydarpaşa Liman İşletmesi'nde son 1 yıldır mükellefler ve şoförler tarafından kullanılan kapı, kaynakla kapatıldı. Giriş başka yere yönlendirildi. Yeni giriş kapısının uzak olduğunu ve kilometrelerce yürümek zorunda kaldıklarını belirten komisyoncular ile kamyon şoförler dün eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı. Kamyon sürücülerinin kontak kapattığı eylem nedeniyle Üsküdar Harem'de trafik kabusu yaşandı. Protestocular, "Kapı kapatılınca uzun süre yürümek zorunda kalıyoruz. İşlerimiz aksıyor. Liman müdürlüğüne talepte bulunduk. Bir ara yol açtılar. Ara yol için bile aramızda para topladık. Bir yıldır o yoldan gidip, geliyorduk. Bugün o yolumuz da kapatıldı. Sabah 10.00'dan 16.00'ya kadar iş yapabiliyoruz. Yol yasağı olduğu için süremiz de yeterli değil" şeklinde konuştular

        TIR ve firma sahibi Hüseyin Şahsıyar da "200 metre yürüyerek gittiğimiz yolu kapı kapatılınca 4 kilometre giderek kat ediyoruz. İçeriye 4 helikopter pisti yapıldı. 40 dolar vererek giriş kartı aldık. Kapıyı kullanmak için verdik bu parayı ama kapı kapatıldı. Bir süre önce yol kenarındaki TIR'ım içindeki malzemeyle birlikte çalındı. Kimse ile temasa geçemedim. Hırsızlar bana ulaştı. Geri vermek için 80 bin TL istediler. 35 bin lira verip geri aldım. Amaç bu yeri kapatıp, yerine binalar dikmek" dedi. Kapının kaçak Suriyeliler yakalandığı için kapatıldığını belirten eylemciler, sorunlarını çözmek için muhatap bulamadıklarını öne sürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ