Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da yağış nedeniyle Beykoz'da sel baskını, Kurbağalıdere'de taşkın

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yağış uyarısında bulunduğu İstanbul'da, sağanak etkili oldu. Yağış nedeniyle yayalar zor anlar yaşarken, yollarda su birikintileri oluştu, hasarlı kazalar meydana geldi.

        Beykoz-Riva yolundaki Soğuksu Viyadüğü'nü su bastı. Yolda mahsur kalan araçları kurtarma çalışmaları yapıldı.

        Kadıköy,Beykoz, Sarıyer, Avcılar ve Beylikdüzü'ndeki bazı ev ve iş yerlerindeki su baskınlarına ise itfaiye ekipleri müdahale etti.

        İstanbul için saatlik ve 5 günlük hava durumunu görmek için alttaki linke tıklayınız

        İL İL HAVA DURUMUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

        ANADOLU YAKASINDA SAĞANAK YAĞIŞ

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hafta sonu için yaptığı uyarının ardından Kadıköy'de sağanak yağış, başladı. Günün ilk ışıklarında gökyüzü kararırken çok geçmeden yağmur etkili olmaya başladı. İstanbul genelinde zaman zaman etkili olan yağış hayatı felç etti.

        KURBAĞALIDERE TAŞTI, EV VE İŞ YERLERİ SU ALTINDA KALDI

        Ataşehir'de sağanak yağmurla birlikte yollar göle döndü. Şiddetli yağmurKurbağalıdere'de taşkına neden oldu. Dere kenarında kalan yerleşim yerlerinde su baskınları meydana geldi.Kurbağalıderekenarındaki ev ve işyerleri su altında kaldı. Taşkında su altında kalan ev ve işyerlerinde hasar meydana geldi.

        MARMARA'YI SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA VURDU

        BURSA'DA FIRTINA

        Bursa'da sağanak yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar iş yerleri, otobüs durakları ve metro istasyonuna sığınmak zorunda kaldı. Kent öğle saatlerinde fırtına ve yağmur sebebiyle adeta akşam karanlığına büründü. Kimi bölgelerde trafik durma noktasına geldi.

        TEKİRDAĞ'DA SU BASKINI

        Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde etkili olan sağanak yağışta bazı iş yerlerini su bastı. Daha önceki şiddetli yağışlarda da birçok kez sular altında kalan İmar Sitesinin bahçesi yağmur sularıyla doldu.

        YALOVA VENEDİK'E DÖNDÜ

        Yalova'da sağanak yağış nedeniyle caddeler suyla kaplandı. Yalova caddeleri, Venedik manzarasını aratmadı. Esnaf, dükkanlarına giren suları tahliye etmek için saatlerce uğraştı.

        SEFERLER İPTAL

        Türk Hava Yolları elverişsiz hava şartları nedeniyle iç ve dış hatlarda toplam 30 seferini iptal etti.THY yaptığı açıklamada İstanbul'da meydana gelen meteorolojik durumun neden olduğu kapasite kısıtlaması nedeniyle Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bazı uçuşlarda iptal ve tehirlerin olduğunu duyurdu. İptaller arasında bazı Bodrum, Trabzon,İzmir, Ankara,İzmir,Antalya,Cezayir,Tunus uçuşları da yer aldı.

        KARADENİZ'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

        Şiddetli yağmurun bugün Karadeniz bölgesinde etkili olacağı bildirildi. Önümüzdeki hafta sonuna kadar yağmurun sadece Karadeniz bölgesinde görüleceği, pazartesi gününden itibaren sıcaklıkların yükselerek mevsim normalleri ve yer yer üzerinde seyredeceği bildirildi. Meteoroloji yetkilileri, bugün (Pazar) Karadeniz bölgesinde sağanak yağışların görüleceğini, diğer bölgelerin açık ve az bulutlu geçeceğini bildirdi. Cuma gününe kadar Karadeniz bölgesinde kısa sureli yağışlar görülürken, diğer bölgeler parçalı bulutlu geçecek.

        İstanbul'da 23-24 dereceye inen sıcaklıklar, yeniden 28-29 dereceye kadar çıkacak.

        METEOROLOJİ'DEN UYARI: METREKAREYE 21 İLE 50 KİLO YAĞIŞ

        Bugün İstanbul başta olmak üzere Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Bolu, Düzce, Bartın, Karabük, Çankırı, Çorum, Sinop ve Kastamonu'da gök gürültülü sağanak yağmurun etkili olması bekleniyor. Metrekareye 21 ile 50 kilo yağış düşeceği tahmin ediliyor.

        Yağışlarla birlikte mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının da bugün yurdun batı, yarın ise kuzey ve iç bölgelerinde azalacağı, önümüzdeki hafta ise ülke genelinde normale döneceği belirtiliyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yağışların sebep olacağı ani sel, su baskını, dolu, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

        DHA-İHA-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ