Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Kurban Bayramı camilerde dualarla idrak edilecek

        Diyanet İşleri Başkanlığınca camilerde geçen Ramazan Bayramı'nda başlatılan "Özel Program" Kurban Bayramı'nda da uygulanacak.

        Sabah namazı öncesi Yasin-i Şerif, namaz sonrası ise aşr-ı şerif ve Haşr suresinin son ayetlerinin okunacağı ve tesbihat yapılacağı program ile Kurban Bayramı'nın manevi atmosferinden en üst düzeyde istifade edilmesi, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

        Diyanet İşleri Başkanlığı, Kurban Bayramı'nın manevi atmosferinden halkın en üst düzeyde istifade edebilmesi, neşe, coşku ve huzurun ülke genelinde hep birlikte teneffüs edilebilmesi, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla "Kurban Bayramı Özel Programı" başlığıyla genelge yayımladı.

        Müftülüklere gönderilen genelgede programın, mahalli şartlar dikkate alınarak il ve ilçe müftülüklerine bağlı merkezi camiler başta olmak üzere tüm camilerde uygulanacağı belirtildi.

        Genelgede sabah namazından önce okunacak Yasin-i Şerif ile başlayacak program çerçevesinde sabah namazı ile bayram namazı arasındaki bir saatlik sürede aşr-ı şerif ve Haşr suresinin son ayetlerinin okunması, tesbihat yapılması, dualar edilmesi gerektiği bildirildi.

        Bayram vaazında ise kurban ibadetinin İslam dinindeki yeri ve önemi hakkında bilgi verilmesi, bayramın bireysel ve toplumsal hayattaki öneminin ve Müslümanlara yüklediği sorumlulukların vurgulanması istendi. Bayram namazı sonrası bayramlaşma yapılmasına özen gösterilmesi gerektiği de kaydedildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ