Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Sarı lacivert kadınlar günü

        Mehmet Emin DEMİREZEN/ GAZETE HABERTÜRK-PAZAR

        Burçin Yeğen sabah erkenden uyandı. Önce saçına fön çekti, sonra ojelerini sürdü. Maça 3 saat kala formasını ütüledi ve hemen üzerine geçirdi. Son kez aynaya baktıktan sonra arkadaşı Tuba ile marşlar söyleyerek evden çıktı. İstikamet Kadıköy; akşam Fenerbahçe-Maldo maçı var. Burçin ve Tuba gibi futbol tutkunu kadınların sayısı tahminlerinizin ötesinde. Şöyle ki A&G araştırma şirketinin raporuna göre kadınların yüzde 57.1’i futbolla ilgileniyor ve bu kadınların yüzde 16.7’si de Fenerbahçe taraftarı. Yani hiç de azımsanmayacak bir oran. Hazır bugün Dünya Fenerbahçeli Kadınlar Günü’yken Fenerbahçeli kadın taraftarları bir araya getirdik. “Getirdik” diyorum ama anladım ki bir Fener maçı olmadıkça onları bir araya getirmek amma zormuş!

        ‘NE DİŞİ KARTALLAR NE GALATASARAY’

        Yoğurtçu Parkı’ndayız. Saatler sonra maç var. Kızlar bir araya gelince beni unutup akşamki karşılaşmayı konuşmaya başladı. Sadece maç değil arada birbirlerine güzellik tüyoları vermeyi de ihmal etmediler. Dayanamadım, sözü aldım: “Nedir bu Dişi Kanarya’lı olmanın özelliği?” Soruma en net cevap veren 10 yıldır Saracoğlu’nda Fenerbahçe’yi tribünlerden izleyen Tuba oldu. “Bizi diğer kadın taraftarlardan ayıran en önemli özellik, bir aile oluşumuz. Biz erkeklerimizle birlikte omuz omuza bu yolda mücadele ediyoruz. Ne Dişi Kartallar ne de Galatasaray’ın kadın taraftarları, yanımızdan geçmek şöyle dursun yaklaşmaları bile imkânsız!”

        ‘ERKEKLERİ EZER GEÇERİZ’

        Peki erkek taraftarlardan geride olduklarını düşünüyorlar mı? Ayşegül, “Erkeklerden çok geride olduğumuzu düşünmüyoruz” diyor. “Ama deplasmana gitme konusunda çok gerideyiz.” Sebebi, deplasman atmosferlerinin kadınlara uymaması. Burçin, araya giriyor: “Ah bir deplasmana rahat gidebilsek; erkeklerle eşit olmayı bırakın, onları ezer geçeriz.” Sohbet koyu. Geçen yıl tartışma konusu olan kadın taraftarların küfür etmesi meselesine geliyoruz. Soruyorum: “Küfür ediyor musunuz?” Bir kahkaha kopuyor masada. Kafalar ufaktan Cemre’ye dönmüyor değil hani. Aslı Merve ise tribünde bir beste kültürünün var olduğunu, bu bestelerin ise erkek ağzından çıktığı için küfürün mecburen kullanıldığını dile getiriyor. Bu sırada acıkıyoruz. Konu ise kokoreç ve tükürük köfte! Kimisi Ayşegül gibi “Yemem, yanından da geçmem” diyor, kimi de Cemre gibi köftelere gömülerek hasret gidereceğini söylüyor.

        ‘Alex de Souza!’

        Kadın taraftarlara beğendikleri Fenerbahçeli sporcuları da soruyorum. Tek bir isimde ortaklaşıyorlar: Alex de Souza! Bunun yanında Emre, Lugano ve Stoch’un da destekçisi bir hayli fazla. Tuba ise “Sow” diyor. Siyahi futbolcuları daha yakışıklı bulduğunu, bunların başında haftalar önce takımına katkı sağlayarak ayrılan Sow’un olduğunu söylüyor... Haliyle mevzu uzuyor... Zorlu bir fotoğraf çekimi gerçekleştiriyoruz. Kazasız belasız bunu da atlattıktan sonra dillerinde marşlarla uğurluyorum, Şükrü Saracoğlu’na.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ