Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        SELİN ÖZAVCI / HABERTÜRK CUMARTESİ

        KONSER/PARTİ

        26.09.2015

        - 90’lı yıllardan bu yana popüler müzik sahnesindeki başarılı yerini koruyan Mirkelam, bu akşam Dorock Stage sahnesine konuk olacak.

        - KadıköySahne, 22.30 itibarıyla son albümleri “34 Oto Sanayi”den şarkılarla Baba Zula’yı ağırlayacak.

        - Türkçe rock müziğin sevilen gruplarından Yüksek Sadakat, 21.00 itibarıyla Bronx Pi Sahne’de bir konser verecek.

        - Murat Abbas ve Murat Beşer önderliğindeki Oldies But Goldies şimdi de Babylon Bomonti’de sizlerle buluşmaya hazırlanıyor. Zaman tünelinde eğlenceli bir gece için 22.00’de orada olmalı.

        - İlk albümleri “Günler” ile daha geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmayı başaran alternatif müzik grubu Ars Longa, 22.00 itibarıyla Mask Live Music Club sahnesinde..

        - Beyoğlu sokaklarında, her an karşınıza çıkabilecek şarkılarıyla tanınan Siya Siyabend, 22.30’da Kılçık Mekan’da bir konser verecek.

        - İkinci albümü “Hiç Konuşmadan”da yer alan şarkılarıyla Mehmet Erdem, 22.00 itibarıyla Jolly Joker’de olacak.

        - Ses rengi ve yorumuyla beğeni kazanan Jehan Barbur, 22.30 itibarıyla Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde bir konser verecek.

        - Mixo kabininde performans sergileyecek Arturo’ya, Miss Passion eşlik edecek.

        ANKARA

        Model grubu, üçüncü albümü “Levlâ’nın Hikayesi”nden seslendireceği şarkılarla 22.00’de Jolly Joker sahnesinde.

        BODRUM

        The Marmara Bodrum’un ev sahipliğinde Pannonica Jazz Sunset at The Marmara Bodrum konserleri kapsamında saat 19.30’da İlay Bal, Bilal Karaman ve Barış Ertürk caz severlerle bir araya gelecek.

        AYVALIK

        Zeynep Casalini, No:90’da dinleyicisiyle buluşacak.

        MAGOSA

        Zuhal Olcay, “Başucu Şarkıları 3” isimli albümünden şarkılarla Merit Gardens Hotel’de bir konser verecek.

        29.09.2015

        Tarkan’ın ertelenen konser maratonunun yeni tarihleri belli oldu. 9 Eylül konseri; 29 Eylül akşamı 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava’da gerçekleşecek.

        Bulutsuzluk Özlemi, sevilen şarkılarıyla 22.30 itibarıyla Beyoğlu Hayal Kahvesi sahnesinde bir konser verecek.

        ANKARA

        La Juan D’Arienzo Tango Orkestrası, “Tango’nun Ritmi” ile 20.30 itibarıyla MEB Şura Salonu sahnesinde dinleyicilerle buluşacak.

        30.09.2015

        Tarkan’ın ertelenen 10 Eylül konseri; 30 Eylül akşamı 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde...

        Yıldız Tilbe, her çarşamba akşamı 23.00’te Masquerade Club’da hayranlarıyla buluşacak.

        Babylon Bomonti sahnesi 21.30 itibarıyla eğlenceli sahne performansı ve sevilen şarkılarıyla Baba Zula konserine ev sahipliği yapacak.

        Beyoğlu Hayal Kahvesi, 22.30 itibarıyla aranjör, besteci ve gitarist Cihan Mürtezaoğlu konserine ev sahipliği yapacak.

        La Juan D’Arienzo Tango Orkestrası, “Tango’nun Ritmi” ile Ankara’dan sonra İstanbul’da... Topluluk 20.30 itibarıyla TİM Show Center’da sahnede olacak.

        01.10.2015

        Son dönemde müzik dünyasında dikkat çeken çıkışlardan birini yapan Buray, 21.00 itibarıyla Jolly Joker sahnesinde olacak.

        Rock müziğin sevilen isimlerinden Sarp, 23.30’da B1 Live Performance sahnesinde sevilen şarkılarını seslendirecek.

        60 Metrekare konserlerinde 20.30 itibarıyla; Tosun Paşa Teknesi, Jehan Barbur konserine ev sahipliği yapacak.

        Mixo Terrace’ta her perşembe akşamı 22.30’da ‘Safi Türkçe’ konseptiyle Serhan Sokulgan, DJ kabininde...

        ANKARA

        Popüler müziğin sevilen ismi Sertab Erener, 20.00 itibarıyla Tepe Prime Avenue’de bir konser verecek.

        Rock müzik grubu Kurban, 1 Ekim akşamı saat 20.00 itibarıyla IF Performance Hall sahnesinde bir konser verecek.

        İZMİR

        Zeynep Casalini, sevilen şarkılarıyla Bornova Belediyesi Büyük Park’ta sahnede olacak.

        02.10.2015

        Evren Besta (Evren Barış) ve Yasin (E. Yasin Vural) ikilisinin Ankara’dan yaydığı hip hop projesi Mode XL, 22.30 itibarıyla Babylon Bomonti’de olacak

        02.10.2015

        Avusturya Kültür Ofisi’nin Avusturya-Türkiye ilişkilerini geliştirmek amacıyla geleneksel olarak düzenlediği “Season Opening” etkinliği 2 Ekim’de, Palais Yeniköy bahçesinde gerçekleşecek. Bu yılki konsepti “Give Me 5” (çak bir beşlik) olan Season Opening, DJ Style-Ist Metehan Çorumluoğlu’nun setiyle başlayacak. Program, en ilginç alternatif pop gruplarından biri olarak tanınan Avusturyalı grup Gin Ga ile funk, pop, disco, rock şarkılarını Alaturka ezgileriyle harmanlayan Ödül & Funk Alaturka’nın sahne performanslarıyla devam edecek. Gecenin son ismi olan DJ Preddy Tenderstone ise Viyana’dan getirdiği 45’lik plaklarla partinin kapanışını gerçekleştirecek.

        Estonyalı topluluk Hortus Musicus, “Bach Günleri” açılış konseriyle saat 20.00 itibarıyla Deniz Müzesi’nde bir konser verecek.

        Mor ve Ötesi, saat 22.00 itibarıyla Dorock Stage’de.

        Evren Besta (Evren Barış) ve Yasin (E. Yasin Vural) ikilisinin Ankara’dan yaydığı hip hop projesi Mode XL, 22.30 itibarıyla Babylon Bomonti’de olacak.

        Tarkan 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde...

        Ceylan Ertem, 21.30 itibarıyla Beyrut Performance sahnesinde bir konser verecek.

        Caz sanatçısı Jehan Barbur, 22.30’da KadıköySahne’de dinleyicileriyle buluşacak.

        Ömürden Cengiz yani DJ DenDen, 90’lardan şarkılarla partiye devam ediyor. 21.00 itibarıyla Bronx Pi Sahnesi’nde huzurlarda olacak.

        garajistanbul sahnesi 21.30 itibarıyla Mabel Matiz’i ağırlayacak.

        UNIQ Açık Hava Sahnesi muhteşem bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 1920’de tamamlanan ve İstanbul’da çekilen ilk uzun metraj olma özelliğini taşıyan “Enis Aldjelis / Doğunun Çiçeği” adlı film, Baba ZuLa ile Sine konseriyle izleyicileri bir tarih yolculuğuna davet ediyor. Konser 20.00’de başlayacak.

        Tuğba Yurt, 22.00 itibarıyla Afro Club sahnesinde olacak.

        İZMİR

        Vagabond sahnesi, 22.00 itibarıyla Moullinex & Xinobi’yi ağırlayacak.

        İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda, saat 21.00 itibarıyla Sıla konseri var.

        Alternatif müziğin popüler isimlerinden Son Feci Bisiklet, 22.00’de Bios Bar’da.

        Ooze Venue’de saat 23.00 itibarıyla, Zakkum konser verecek.

        ANKARA

        2-3-4 Ekim’deki Open Fest; Model, Emre Aydın, Hayko Cepkin, Şebnem Ferah, Mabel Matiz ve Sıla konserleriyle 16.00’da Armada AVM’de yapılacak.

        SAHNE / PERFORMANS

        - 13-25 Ekim’de gerçekleşecek 18. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, pek çok kukla oyunu, film gösterimi ve workshop çalışmasına ev sahipliği yapacak. Festivalde Fransa, Hollanda, Hong Kong, İspanya, İtalya, Kore, Romanya, Rusya, Şili, Tayvan ve Türkiye oyunlarıyla yer alacak. Ayrıca bu yıl festivalde oyunların haricinde film gösterimleri ve workshop’lar da yapılacak.

        - Tiyatro Keyfi; sanat ve özel yaşamıyla bir döneme damga vurmuş bir efsanenin, sinema ve tiyatro oyuncusu, Türkiye’nin ilk kadın sinema yönetmeni Cahide Sonku’nun olağanüstü ve dramatik yaşam öyküsünü çağdaş bir müzikal olarak sahneye taşıyor. Cahide Sonku Müzikali, 1-2-9-13 ve 30 Ekim tarihlerinde saat 20.30’da Borusan Oto Dolmabahçe Sahne’de izlenebilecek.

        MEKÂN

        Karaköy’de açılan FiL, fotoğraf kitaplarına, kahvelere ve atölyelere adanmış bir mekân. Sanatçı kitaplarının yanı sıra fotoğraf tarihi ve teorisiyle ilgili kitapların, dergilerin, çocuk kitaplarının, bağımsız yayınların ve tatlı ıvır zıvırların yer aldığı kafe, aynı zamanda atölyelerin, sanatçı konuşmalarının, söyleşilerin ve başka kolektif etkinliklerin düzenlendiği bir buluşma yeri olarak tasarlanmış. Söz tasarımdan açılmışken; mekânın samimi, rahat ve pek tatlı ortamını yaratan Halükar Mimarlık’ın da eline sağlık.

        SERGİ

        - Uniq Gallery, Rüya Akdur’un heykellerine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının son dönemde gerçekleştirdiği 13 eser, 22 Ekim - 5 Kasım tarihleri arasında görülebilecek.

        - Galeri Eksen Balat Art and Artist House, 3 Ekim - 15 Kasım tarihleri arasında; farklı sanat anlayışlarına sahip sanatçıların eserlerinden oluşan Balat’ta Sanat Başkadır isimli sergiye ev sahipliği yapıyor.

        - Bu sene 10. yılını kutlayan Pera Müzesi’nin dış cephesi; Kanadalı genç sanatçılar Caitlind R.C. Brown ve Wayne Garrett tarafından projelendirildi. 10. yılı için Pera Müzesi’nin tarihi cephesine yerleştirilmek üzere tasarlanan gör/ bak/deniz, izleyicileri tanıdık bir mekânı yeni bir mercekle tekrar incelemeye davet ediyor. Sanatçıların mercekleri oyunbazca kullanımı, Pera Müzesi’nin İstanbul’un kültürel manzarasına katkısını geleceğe odaklanmış bir gözle kutlarken, zaman ve mekân algısını da değiştiriyor.

        - S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, Akbank Sanat’ın işbirliğiyle 20. yüzyılın en büyük uluslararası sanat ağı olan ZERO sanat akımının dinamik ve yenilikçi ruhuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. II. Dünya Savaşı sonrasının durağan ve olumsuz atmosferinde sanat sıfırdan başlamalıdır prensibiyle 1957 senesinde Düsseldorf’ta doğan ZERO akımı, ismini bir roketin kalkışından önceki geri sayımdan alıyor. S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi için özel olarak tasarlanan ZERO: Geleceğe Geri Sayım; hareketin öncüleri Heinz Mack, Otto Piene, Günther Uecker’in eserlerinin yanında akıma ilham vermiş ve katkıda bulunmuş 20. yüzyılın en önemli sanatçılarından Yves Klein, Piero Manzoni ve Lucio Fontana’nın eserlerini bir araya getiriyor. Sergi 10 Ocak tarihine kadar gezilebilir.

        - Çini ve seramik sanatçısı Fahri Çetinkaya’nın Benim Adım Toprak isimli sergisi ekim ayı sonuna kadar Palmarina Bodrum Deniz Müzesi’nde görülebilir.

        VİZYON

        ‘Stajyer’, iş hayatı yeniden

        Nancy Meyers’in yönetip Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo ile Anders Holm’un oynadığı Stajyer’de; De Niro’nun canlandırdığı 70 yaşındaki dul Ben Whittaker, emekliliğin hiç de beklediği gibi olmadığını düşünmektedir. Tekrar iş yaşamına dönmek için fırsat kollarken, Jules Ostin tarafından kurulan ve yönetilen bir moda web sitesinde stajyer olarak işe başlar.

        ‘Madımak: Carina’nın Günlüğü’nden Madımak katliamı

        Ulaş Bahadır’ın yönetip Denise Ankel, Füsun Demirel, Rıza Akın, Umut Kurt, Erdal Tosun ve Altan Erkekli’nin rol aldığı Madımak: Carina’nın Günlüğü, Sivas Katliamı’nın tek yabancı kurbanı Carina Cuanna ve Madımak Oteli’ne kadar varan yolculuğunun hikâyesini yine Carina Cuanna’nın tuttuğu günlüklere bağlı kalarak anlatıyor. Carina Cuanna, 1993 yılında Türk kadınının aile içi rolü ve çevre ile ilişkileri üzerine olan bitirme tezi için Hollanda’dan Türkiye’ye gelmiş ve 2 Temmuz’da Madımak Oteli’nde yanarak can vermişti.

        ‘45 Yıl’ sonra ortaya çıkanlar

        Andrew Haigh’in yönetip Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Geraldine James ve Dolly Wells’in rol aldığı 45 Yıl, evlilik yıldönümlerini bir parti ile kutlamaya karar veren Kate ve Geoff Mercer’in hikâyesi... Geoff’un aldığı bir mektup; Geoff’un, 1962’de gittikleri tatilde bir buzulun içine düşüp ölen, Kate’ten önceki kız arkadaşı Katya’ya aittir. Kate, kocasını konu hakkında sıkıştırınca; Katya yaşasaydı onunla evlenmiş olacağını öğrenir.

        ‘Aşk Nerede?’ diye soranlara...

        Semra Dündar’ın yönetip Ayça Erturan, Faik Ergin, Eylül Öztürk ve Oya Aydoğan’ın rol aldığı Aşk Nerede?, evlenme çağına çoktan gelmiş, ancak hâlâ kendisine uygun bir koca bulamamış kariyerli bir genç kadın ile yakışıklı bir taksi şoförü arasındaki sürpriz ve imkânsız bir aşkı anlatıyor.

        ‘Yok Artık’ diyeceksiniz!

        Caner Özyurtlu’nun yönetip Murat Akkoyunlu, Şebnem Bozoklu, Çağlar Çorumlu, Algı Eke, Demet Evgar ve Serkan Keskin’in rol aldığı Yok Artık, İstanbul trafiğinde “Yok artık” dedirten birçok olayla karşılaşan taksici Fikret’in hikâyesi.

        HABERDAR OL

        - Zorlu Performans Sanatları Merkezi, 23-27 Aralık’ta Les 7 Doigts de la Main (Yedi Parmak) topluluğunun; akrobasiyi ve dansı mutfağa taşıdığı projesi Mutfak ve İtiraflar’a ev sahipliği yapacak. İKSV organizasyonuyla gerçekleşecek performansın biletleri 3 Ekim’de satışa çıkacak, kaçırmamak gerek!

        - Türk rock müziğinin altın çocuğu Yavuz Çetin, 13’üncü ölüm yıldönümünde sanatçı arkadaşları ve sevenleri tarafından 2. Yavuz Çetin Müzik ve Barış Festivali ile anılıyor. 18 Ekim Pazar günü Volkswagen Arena’da gerçekleşecek festival, Türk rock dünyasının en önemli isimlerini Yavuz Çetin anısına aynı sahnede buluşturacak. Türkiye’nin en değerli blues gitaristi için düzenlenen festivalin line up’ında Bulutsuzluk Özlemi, Can Gox, Cem Köksal, Ceylan Ertem, Korhan Futhacı, Kurtalan Ekspres, Mor ve Ötesi, Moğollar, Murat İlkan, Ogün Sanlısoy, Pentagram, Sahte Rakı, Yasemin Mori gibi Türk müziğinin birbirinden önemli isimleri yer alacak.

        BAŞKA NE VAR?

        - ASICS Çeşme Weekend, 3-4 Ekim’de Paparazzi’de düzenlenecek. İlk kez gerçekleştirilecek olan etkinlikte; 3 Ekim Cumartesi günü 21 km yarı maraton ve 5 km Fun Run koşulacak. 4 Ekim Pazar günü ise 1.5 km yüzme, sabah yogası ve stand up paddle yarışmaları yapılacak. Ayrıca 6-12 yaş arası çocuklar da Minik Adımlar koşusu gerçekleştirecek.

        - İstanbul Golf Kulübü’nün düzenlediği Porsche Golf Turnuvası, 3-4 Ekim tarihinde Klassis Golf Sahası’nda başlıyor. Turnuvanın kategori birincileri, Türkiye’yi 13’ten fazla ülkenin katılacağı Porsche Golf Cup Dünya Finalleri’nde temsil etme imkânı bulacak.

        - Çılgın buluşlara meraklı çocuklar, 9 Ekim’e kadar Kanyon’da buluşuyor: Kod yazmadan programlamaya, iletkenlikten oyun tasarımına kadar öğretici atölyeler eğlenceli deneylerle birleşiyor. Yaz tatilinin bitmesiyle beraber okul sezonu açılırken çocukların ilgisini çekecek, öğretirken eğlendiren atölyelerin yer alacağı Silikon Vadisi Kanyon’da etkinliği kapsamında çocukları, keşfederek paylaşma duygusunu teknoloji ve üretkenlikle birleştirecekleri aktiviteler bekliyor.

        YEME-İÇME

        - İngiliz şef Tom Aikens’ın restoranı Tom’s Kitchen İstanbul, yeni sezona çok özel lezzetlerle giriyor. Mevsimsel ve lokal ürünlerle hazırlanan birbirinden güzel yemeklerin bulunduğu yeni mönünün en büyük sürprizi ise “İstanbul’a Özel” lezzetlerin misafirlere sunulması.

        - Karaköy’de bulunan 10 Karaköy A Morgans Original, yemek, müzik ve eğlence tutkunlarını günden geceye uzanan yeni bir konseptle tanıştırıyor. ON10, sunduğu lezzetleri ve eğlence anlayışıyla İstanbulluların yeni buluşma noktası oluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ