Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Güzellik salonunda skandal!

        HABER-FOTOĞRAF: HACI SELAMOĞLU - CNA

        Müzik Öğretmeni Ceren Çelik (30), tüm vücuduna lazer epilasyon yaptırmak için EGEM Güzellik Merkezi’ne geldi. Geçen sene başlayan olayda, Gülden – İsmail Babacan isimli kişilerin sahibi olduğu Güzellik Merkezi’nde 3 bin YTL tutarındaki lazer epilasyon tedavisi için kendisi ve annesi Leyla Çelik’in kredi kartından 12 seans anlaştığı ücreti ödeyerek ayrıldı. Kabus bundan sonra başladı. 2 aya yakın bir zaman diliminde lazer epilasyon yaptıran Ceren Çelik, 12 seansta bitmesi gereken uygulamanın doktorsuz bir şekilde 4. seansında 4 kez geçildiği için cinsel bölgesine yakın kasığında 2. derecede yanık meydana geldi. Anestezi durumunda iken fark edilmeyen olay, Ceren Çelik’in eve gelmesiyle birlikte ortaya çıktı.

        Evde, şiddetli ağrıların ardından kasığının yandığını gören Ceren Çelik, hemen telefona sarılarak, işletme sahibi Gülden Babacan’ı aradı. EGEM Güzellik Merkezi sahiplerinden Gülden Babacan, kendisine, ‘Hemetan’ adlı bir krem kullanarak geçeceğini belirtti. Ancak Ceren Çelik’in kasığında bir ceviz büyüklüğünde şişliğin meydana geldiğini ve su topladığını söyledi. Ancak tedavi yine kremin ötesine gitmedi. Kremi kullanmasına rağmen 5 gün acı içinde kıvranan talihsiz öğretmen, yürümekte de güçlük çekince dayanamayarak Denizli Devlet Hastanesi’ne (DDH) gitti. Hastanede yetkililerin kendisine, ‘Bu nasıl oluştu” diye sordu ve normal bir durum olmadığını söyledi. DDH’da yapılan tedavide, genital bölgesinde ikinci derecede yanık oluştuğu ve bu yanığın kalabileceğini söyleyerek Çelik’e 21 gün iş göremez raporu verildi. Çelik, Denizli Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

        Ceren Çelik’in durumu anlatması üzerine DDH’daki yetkililer bu durumun adli bor konu olduğunu söyleyerek adli rapor tuttu. Tutulan raporun ardından Çınar Polis Merkezi’ne gidip ifade veren Çelik, EGEM Güzellik Merkezi’nden şikayetçi de oldu. Polis tarafından çağrıldığını için merkez yetkililerinin panikleyerek kendi evlerine geldiğini söyleyen Çelik, “Bu olayı çok büyütüyorsun. Sağı solu ararız. Uzatma. Zaten benim kayınpederim hakim. Sen mahkemeye çıksanda bir sonuç alınmaz” diyerek kendi evlerinde tehdit edildiğini söyledi. Ertesi gün polisin ifadelerine başvurmak için çağırdığı merkez yetkililerinin, annesinin de kredi kartından birkaç seansın ödemesinin çekilmesi üzerine annesine ürün sattıklarını ve kendisini tanımadıklarının söylediğini belirten Çelik, “Şok oldum. Beni tanımadılar. Ben parayı hem kendi kredi kartımdan hem de annemin kredi kartından geçtim” dedi.

        Bunun üzerine konuyla ilgili olarak avukatlara danıştığını belirten Çelik, gerekli evrakları tamamladıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Çelik, şunları kaydetti, “Bu işlemi yapanların doktor olması gerektiğini sonradan öğrendim. Ama bu insanların hiçbirisi doktor değildi. Güzellik uzmanıydı. Ayrıca orada anestezi yapılmasının yanlış olduğunu öğrendim ve sonrasında karakola verdikleri ifadede beni tanımadıklarını söylemişler. Dördüncü seanstan sonra gitmedim. Param kaldı. Eğer birinci derece yanık olsaydı olsaydı o zaman iz kalırdı ve organda kayıp olabilirdi. Zaten işe de gidemedim. 21 gün rapor aldım. Ağrılarım daha uzun sürebilirdi. Manevi olarak da zaten korku ve acı var. Maddi ve manevi tazminat davası açtım. Bu tür veya başka sebeplerden dolayı güzellik merkezlerine gitmek isteyenlere, gidecekleri yeri çok iyi araştırmalarını tavsiye ediyorum. Lazer epilasyonu olayı kesinlikle bir doktor tarafından yapılır ve vücut hassaslığına göre derecesi ayarlanır. Ama burada böyle bir ayarlama olmadığı için ve bir an önce bitsin diye üzerinden 4 kere geçildiği için böyle bir yanık oluştu. Daha kötü şeyler de olabilirdi. Ayrıca anestezi aldığım için ölme ihtimalim de vardı. Çok iyi araştırsınlar. Bir yere gideceklerse kesinlikle kimliklerini, belgelerini görsünler, öğrensinler, sorsunlar. Elbette bu tür merkezlerin çok sık ve düzenli denetlenmesini isterim. Ya da böyle bir şikayet geldiğinde ciddiye alınmasını isterim” diye konuştu.

        İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, konuyla ilgili şikayetin Sağlık Müdürlüğü'ne dün yansıdığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ